Dagstur i Brisbane

0kommentarer

Dagen i Brisbane har varit jätte bra. Vid kl 9 i morse så kom Martinas kompis Jenna och hämtade upp oss. Hon bor strax utanför Brisbane och pluggar till sjuksköterska. Första stoppet var några kilometer utanför Brisbane, högt uppe på ett berg men riktigt fin utsikt över hela staden. Där fanns det även olika paths att gå på så vi gick en stund en bush walk. Sedan åkte vi ner till city igen, till south banks. Där tog vi en glass (vanilla with nutella för min del, MUMS) och sedan tog vi färjan en bit på floden. Vi gick omkring lite och sedan åkte vi ca 3 mil utanför Brisbane längs med havet och åt Fish and Chips. Lite speciellt att ha pommes med ketchup på bröd. 

Därefter skulle vi på en LKC- looking for kangaroos cruise. Och gissa om vi hittades kängurus! Massvis på en vingård. Och på vingården hade hon även planerat att vi skulle testa på vinproving. Så där stod vi helt plötsligt och provade vita viner, rött vin, dessert vin och vin för 99 dollar/ flaska. Jag kan ju inte säga att det var jätte gott, men kul var det! Vi hittade ett fruktigt bubbel vin som vi alla tyckte som vi köpte med oss en flaska (men kostade 17 dollar och inte 99) som vi ska testa en kväll i Byron Bay.

Efter lite andra små stopp så åkte vi tillbaka in till city och åt på en kinesiskt ställe. Vi packade in allt bagage i hennes bil och åkte i omgångar till busstationen. Kl 7.30 pm så gick vår buss till Surfers paradise. Vi la märkte till att vårt hostel låg inte alls där vi tänkt oss, nära till staden och stranden, utan istället i en förort typ. Men men det är inget att göra åt. Vi är i alla fall incheckade, martina har startat brandlarmet här en gång genom att gå ut genom dörren som vi absolut inte fick gå ut igenom. Men vi är mycket nöjda för vi har fått ett 4-bäddsrum och det känns skönt. (Förra natten sov vi i ett 20-bäddsrum och det var lite stökigt)

 

Mycket nöjda med dagen! Imorgon väntar en dag i Surfers paradise. Vi ska försöka hinna med så mycket som möjligt eftersom vi lämnar staden vid halv 6 imorgon kväll. Då åker vi vidare till Byron Bay och där ska vi äntligen stanna i 3 nätter. Jag börjar redan tröttna på delar av backpacker-livet. Jobbigt att leva i en resväska och att hålla på och flytta på sig hela tiden och släpa på sakerna. Men det blir nog bra och det är ju bara att bita ihop eftersom det är ju en hel månad kvar. Dock så har vi ju helt fantastiska dagar med många fina platser och fina vyer.

 

Nu ska vi strax sova här!

Kommentera

Publiceras ej