Frans Josef

2kommentarer

Idag har vi kommit fram till Frans Josef. 
Vi började dagen med att checka ut från vårt YHA-hostel i Greymouth och satte oss på bussen till Frans Josef. Som tur skulle inte denna busstur ta så lång tid idag eftersom de andra dagarna har vi kommit fram mellan 16-17 och då har man varit ganska trött.
Vår busschaufför är hur skön som helst. Har spelar mycket bra musik och toppen idag på bussen var när han och jag satt ocj sjöng Bohemian Rhapsody! Två stopp har vi hunnit med idag.. inte jätte roliga! Ena var en liten stad där de tillverkar många smycken av typ grön sten pch det andra stoppen var vid en liten stad som är känd för sitt guld.
 
Vi kom fram hit vid 12-tiden och då satte vi oss och åt direkt. Vi hade ju redan förberett oss och gjort god pastasallad, precis som dagen innan till lunch. Frans Josef är bara en liten by med en mataffär och det bor bara 500st. Om det inte vore för de enda två glaciärerna på NZ och de höga bergen så vore det ingenting.
Vid halv 1 så hade vi frågat/tjatat på busschauffören att han skulle ta oss upp till "glaciärsparkeringen" och gå en tur med oss. Så det var jag, Emma, Martina, en annan svensk tjej, en holländska och en gammal "grandpa" som hängde med på vår lilla tripp. Gamla grandpa som är en man på 72 från Schwiez orkade inte gå så långt så han fick stanna vid bussen medans vi gick i ca 1,5 timme fram och tillbaka i en dal, ungefär 300m fram till glaciären.
 
Vi kom tillbaka hit för ungefär en timme sedan och då bestämde jag mig för att köpa internet, fast som jag sedan fick av vår nya svenska vän eftersom jag behövde det ikväll till att signa upp mig på en båttur till Brisbane. Men det verkar ha varit översvämmningar i Queensland så skolan var stängd idag. Hoppas inte att det blir lika allvarligt som för 2 år sedan.
Så imorgon får jag köpa mig internet istället så jag har det till kl 19.
 
Emma ligger just nu ute på gräsmattan utanför hostelet och steker. Martina sitter och skriver vykort.
Ikväll tänkte vi att vi skulle försöka streama Sagan om Ringen på min dator. Vi måste ju titta på den när vi är här och får se all natur som den har spelats in på.
 
Sen måste jag bara tack för alla kommentarer här! Det är så kul. Att Sofie inte har sett solen på över 1,5 år är väl lite väl länge? Då hoppas jag inte att det regnar när ni kommer hit.
 
Här kommer lite bilder:
Gårdagens stopp vid Pancake Rocks
Där klipporna är precis som pannkakor ovanpå varandra
En del av vår 20 mins promenad på vårt stopp
Oj, bilden på fel håll igen. Här är i alla fall glaciären som vi gick till idag
Från vänster: Den holländska tjejen, Martina, Emma och Murray, busschauffören
 
Nu ska jag ut i solen!
Kraam
 

2 kommentarer

Mattias

29 Jan 2013 23:02

Oj vad fint det ser ut att vara. Fy vilket häftigt land som har all sorts natur, det skulle varit du, jag och min motorcyckel istället... Saknar dig jättemycket men det vet du ju redan;-) puss o kram och va rädd om dig.

Mattias

29 Jan 2013 23:06

Oj vilket häftigt land som har all sorts natur, det skulle varit du, jag och min motorcyckel istället... Jag saknar dig jättemycket men det vet du ju redan;-) puss o kram och va rädd om dig.

Kommentera

Publiceras ej