Vet ni vad jag har lust med nu?  SJUNGA! ;)
Vad sägs om att sjunga och dansa loss lite med syrran? Låtar som:
"Säg mig vad du står", Carola
"It´s all coming back to me now", Celine dion
"Jump", Van Halen
eller "Julen är här", hahha :) Du förstår vad jag menar.

Vet ni var jag var tvungen att gå in och kolla på youtube nu, "too cool", fattar ju inte vad Nellie och Sofie höll på att sjunga på hela semestern, nu förstår jag!

Om ni vill lyssna på en låt som går hela tiden på radion här är det "I know you want me" med Pitbull! Själv lyssnar jag mest på barnens alla barnlåtar från filmer mm. I bilen finns en skiva med High School Musical och när låtarna "What i´ve been looking for" och "Breaking Free" kommer påminns jag återligen av Sofie och Nellie :) Haha!

Det är så härligt att när man lyssnar på en låt så kopplar man låten till olika minnen eller personer. Blev så väldigt sugen på att dansa nu. Tittade på klippet http://www.youtube.com/watch?v=lVJVRywgmYM, Bounce på Sergels Torg i Stockholm och blev genast påmind om den underbara föreställningen "Caution" som jag var på i våras? med mamma och Sofie. Den var ju helt underbar! Vill bara dansa nu! Sofie kom du ihåg skumdiscot? och mannen som slet av sig kavajen och allt?
Skulle inte sitta fel med lite balett, jazz och street dance nu:) Men får väl istället gå och lägga mej och drömma mej bort om lite dans.
God natt allesammans.
Jaha då har man varit i Staterna i 4 veckor. Kanske ska firas?.. med 10 timmars arbete, haha! Jag vet inte om det känns som det har gått 1 vecka eller 3 månader? Nu har jag iallafall 48 veckor kvar här som jag ska försöka göra så bra som det går.
Nu ska jag snart börja jobba, jobbar mellan 9-7 idag. Men först på morgonen ska jag och Helena rensa ut barnens garderober. Såhär ser mitt schema ut för veckan:
Måndag: 9-7
Tisdag: 8.9.45, 12-8
Onsdag: 11.30-8
Torsdag: 12.30-8
Fredag; 1.45-11
Lördag,Söndag: Ledig!
Detta är en vecka som jag jobbar 45 timmar, och det är max. Men visst är det långa dagar här. Ska försöka planera in att gå till gymet med några förmiddagar.
Nu ska jag fixa i ordning mej och gå ner och äta sen är det dags..
Ha en bra dag! Kram på er
Lördag:
Då var det dags för Ashley´s efterlängtade födelsedagskalas. Jag skulle jobba 2 timmar då så fick ju hänga med och det var jätte kul. Här i USA har de typ aldrig barnkalasen hemma hos barnet som fyller år utan oftast hyr man något ställe. Ashley skulle ha sitt i en typ gymnasithall. Så först när barnen kom var de inne i denna sal och sprang omkring och hade jätte kul. Sen satt de ner och åt pizza, sen sjöng och gratulerade Ashley och åt tårta. När barnen går hem får de med sig en påse med lite leksaker och godis i, vilket vi inte gör hemma va? Så barnen som är på kalaset för också "presenter".
När vi sedan kom hem så hämtade Emma, Sara och Lovisa upp mej och vi åkte till Ikea. Det var hur kul som helst att gå omkring där och känna sig som hemma igen. Köttbullarna, potatismoset och såsen var såå gott, hade ont i magen efteråt för jag var så mätt! Haha. Utanför Ikea, där man kan vanligen köpa korv (kunde man här också) fanns också "swedish foodmarket". Åh vad glad jag blev när jag såg alla svenska produkter, och åh vad jag längtade hem. När jag och Sara stod där och fotade kom han som stod i kassan fram och sa: You have to pay 5 dollar if you want to take photos in here. Och vi blev helt chockade och stod helt stilla, sen sa han: haha jag skojar bara, jag pratar svenska! han bjöd oss på en kaka och vi betalade och åkte vidare..
..mot ett helt nytt köpcentrum! Där bestämde vi oss för att vi skulle se Love Happens vid 10.10, men kl var bara halv 8 så vi gick i affärer i 1,5 h, tills affärerna stängde. På Aldo, favorit-skoraffären köpte jag ett par nya svarta stövlar, dock kostade dom 1000kr men de var väldigt snygga OCH sköna. När affärerna stängde fick vi vänta en timme innan bion började, men då köpte vi lite att äta (lökringar och glass på Ben&Jerry´s) som vi sedan tog med in i biosalongen. För här äter man maten medan man kollar på filmen. Haha :)
Jag gjorde en Karro och somnade under bion men hann ju titta lite emellanåt. Sen var det dags att åka hema och jag somnade väldigt fort.
Söndag:
Idag vaknade jag kl 9. Vid halv 12 skulle jag vara på stationen och ta tunnelbanan in till Boston. Där inne mötte jag Emma och Sara, som visst hade åkt med samma tåg som mej men de hade suttit i 2a vagnen och jag i första. haha! Vi väntade på Lovisa och sedan åkte vi vidare mot Harvard sqaure. Där gick vi och kollade på byggnaderna där skolan är och sedan lite i affärer. Vädret var inte som igår, utan det regnade så vi gick in och satte oss och åt lunch på en mysig restaurang. Därefter bestämde vi oss för att åka tillbaka in till Boston men när vi satt på tunnelbanan regnade det så mycket så istället åkte vi hem. Jag hände med Lovisa hem och nu har vi suttit och planerat lite vad vi kan göra till hösten. Ser verkligen fram emot att baka lite svenska kanelbullar och kladdkaka :)
Nu är det snart läggdags, även att klockan är 9 här men jag är så trött.
Först ska jag bara visa er lite bilder på mitt och ryans legobyggande, ashleys kalas, ikea och bion . Bilder från idag i Boston får komma en annan dag.




Hej mina bloggläsare!
Jag ska åka om 1 timme så jag måste tyvärr springa och fixa mej. Men igår var verkligen en toppen dag. Hade hur kul som helst. Ska lägga upp massa bilder oh berätta om vad vi gjorde när jag kommer hem senare ikväll. Idag vet jag inte riktigt vad som händer inne i Boston, vi får se.
Känns att hösten börjar komma hit också, helt grått ute, hoppas det inte regnar bara som förra gången!

Skriver senare..

Kram Ida
Idag har jag varit hos familjen 3 veckor!
Dagen började med att jag och Helena åkte till "sjukhuset" eller en walk-in klinik typ. Där fyllde jag i massa papper och sen kom en skötersk, som kollade febern, pulsen och något andningstest typ. Sen kom doktorn in och kollade mina öron och lyssnade på lungorna. Han hörde inget speciellt men jag skulle ändå får medicin för hostan och för att vigda luftrören. Sen när vi åkte till apoteket för att hämta ut det här så kostade tabletterna som jag ska ta i 4 dagar, 20 dollar och inhalatorn 1000kr. Den skulle ja använda 2 veckor, man aldrig att jag skulle betala det priset. Kanske borde ha tagit med mej min inhalator hemifrån? Få skicka med den när Stoffe kommer i december då :)
Jobbade idag mellan 1-10. Vid halv 10 kom Helene och Mia, de hd evarit på cheesecake factory så vi åt två olika cheesecakes som var väldigt mättade. Nu är det snart dags att sova, är väldigt trött!
Imorgon är det Ashleys kalas så ska jobba mellan 1.30-3.30 sen blir det bio på kvällen. Söndag blir det Boston och/eller Ikea :) Jag borde också fundera på vad jag vill plugga osv.. men det får bli en annan dag!
God natt
Ännu en jobba dag slut då. Ska beskriva lite vad jag gör om dagarnar när jag jobbar! Idag började jag 12.30 men då var ingen hemma så först städade jag lite efter barnen efter det som de hade lekt med på morgonen, typ massa målarblock, pennor, gosedjur mm. Sen gick jag ner och la i en ny tvätt och la i den tvättade tvätten i torktummlaren. De har lite annorlunda en oss där hemma. Först tvättarna man kläderna i tvättmaskinen som tar 45min och man häller bara i en sak, som ser ut som sköljmedel men innehåller också tvättmedel. Sen trycker man på 2 knappar sen sätts den igång. Innan dess sorterar vi bara tvätten efter ljust eller mörkt så det är inte lika krångligt som hemma. När tvätten är färdig slängerman i den i torktummlaren som tar 40min. Så efter 1,5 timmar kan man ha tvätten färdigvikt in i garderoben. Jätte smidigt!
Nu kom jag av mej lite, men efter det så städade jag upp lite mer i källaren (lekrummet) och i ashleys och ryans rum. Sen gick jag ner och hämtade tvätten och sorterade, vikte och la in i deras garderober. Sen kom jack hem och vi sprang omkring ute och lekte, sen var han trött så då gick vi in och kollade på barney. Vid 3 var det dags för snack, då ger jag hem lite frukt, kex o lite annat! Sen kom grandpa och uncle Scott från kalofornien. Efter det kom även helena hem med ashley, ryan och 2 kompisar. sen kom mamman till kompisarna med hennes yngsta dotter, så helt plöstligt var det 6 barn nere i lekrummet om lekte omkring och det var inte en lugn minut. När mamman och barnen hade åkt hem var det dags att äta middag, då var klockan kanske 5-halv 6. Sen åt vi vuxna och efter det så åkte Helena och Peter på ett möte och Scott skulle någon annanstans. Hemma var jag, barnen och grandpa. Vi tog på barnen pyamas och borstade tänderna och tog de till sängs! När de somnat var kl 7.20 och då gick jag ner och diskade och fixade i köket, sen städade överallt efter barnen och fixade min tvätt. Nu sitter jag här och är rätt trött efter dagen som varit.
Ska skicka ett sms till Malin nu och kolla vad hon håller hus, vill gärna skypa lite me henne efter denna dag, som var väldigt jobbig till en början :/
Vill bara tala om också att det har varit jätte varmt här idag igen. Det borde minst varit 30 grader eftersom jag inte har fryst en enda gång och som de flesta vet där hemma så fryser jag nästan jämt. Jag är alltid den som börjar med vinterjackan först och som avslutar med den sist där hemma :) När mamma håller på att koka upp och vill öppna dörren när vi sitter ute på altanen så brukar jag frysa ihjäl istället.
Nu är det dags att göra det som jag brukar göra på kvällarna, kolla facebook, svara på mejl, kolla på 90210, kanske snacka med Malin och kanske läsa en av mammas tidningar.
God natt

En mumsig frukost/lunch!

Jag älskar att de har så mycket frukt :)

"Stan" idag med Emma! Bli inte förånad av alla stora bilar för alla har sånna här, jag kör också en sån :)
Usch idag är det en jobbig dag, verkligen en hemlängtan-dag!
Jag saknar min pojkvän så  grymt mycket så det finns inte. och som de flesta av mina kompisar vet så glömmer jag lätt bort hur en person ser ut när man inte träffar han/hon på länge. Så känns det just nu med Stoffe. Även om vi pratade en stund innan på skype så känns det hemskt nu. Jag mår dåligt av att vara ifrån dej såhär mycket. Känns som allt bara rinner ut och det vill jag verkligen inte. Jag vet att vi kan klara det här men just nu känns det bara skit. Hur gör man? Någon som har något tips? GE MEJ DET SNÄLLA!! Hur behåller man all kärlek på 10timmars avstånd, för det känns det värdelöst nu.
Idag skulle jag egentligen först tagit en promenad med Helene men så blev det lite stressigt så istället åkte jag med Emma ner till stan och så gick vi omkring lite. Jag köpte m&m kulor som jag har mumsat i mej nu. usch jag vet att jag inte borde äta sånt där, men när man sitter här och är deppig så tycker jag att jag förtjänar lite gott ändå.
Nu börjar jag jobba om 10min, ska försöka komma på andra tankar fastän jag egentligen skulle helst vilja sitta här hela dagen och prata med er där hemma. Det är lite jobbigt nu först i början när man möter så många olika kompisar hela tiden och man ska vara öppen och försöka hänga med på allt. Man kommer inte ihåg vem någon är samtidigt som man ska hålla reda på allt annat. Men jag kommer nog snart in i det. Tur att det finns så många här iallafall, och alla verkar riktigt trevliga!
Men inget slår pojkvännen, kompisarna, familjen och släkten där hemma! Jag tycker om er <3
Dags att sätta igång med arbetet!
Kram
Jag tror jag har åkt på ännu en lunginflammation. Har så ont när jag tar djupa andetag och hostar hela tiden upp slem. Usch jag orkar inte med detta just nu. Men helena sa att hon kunde ta mej till en doktor, men jag sa att jag ville vänta lite. Kanske väntar över helgen eller åker dit och kollar på fredag.
Idag har det varit mega varmt, typ 30 grader och helt kvavt. Tror det kommer regna sen inatt, det behövs!
Kan någon ge mej marabou och kanelbullar? Jag mååååste ha det nuu! :)
Nu är det dags att lägga sej ner och försöka tänka på nåt annat så jag inte börja klättra på väggarna snart. Kanske ska man läsa en utav de svenska tidningarna som jag fick igår utav mamma? Och lita inte på horoskop, för i en utav tidingarna stod det att jag skulle haft tur/gått jätte bra med kärleken mellan 3-16 september, och hur kan man ha det jätte bra när man inte ens träffar sin pojkvän? BULLSHIT :)
God natt! Sov gott, jag ska försöka inte drömma massa läskiga drömmar inatt!
Good morning.
Är vääääldigt trött, som jag oftast är här när jag vaknar. Men kunde inte somna om efter alla konstiga drömmar jag har. Inatt hade bland annat mormor och morfar ordnat en jätte fest till mej på ica för att fira att jag skulle åka till usa. Mormor hade bakat massa olika goda kakor som jag vill äta men mådde bara illa. Usch va mycket konstigt man drömmer, lite läskigt faktiskt.
Igår tog jag hand om Jack själv i några timmar, vi gick till en lekplats, lekte i lekrummet och tittade på pippi :) När dagen var slut, kl 8, kom Lovisa och hämtade upp mej och vi åkte till Starbucks. Där träffade vi massa au pairer som vanligt, även några nya ansikten som var kul :) Det är skönt att sitta där och prata om allt, man kan fråga de som har varit här lite längre vad dom har gjort för resor, vart de har pluggat osv.
Idag är det jobb mellan 11-8 så ska ligga här i sängen de kommande 2 timmarna och vila upp mej.
Hörde att hösten har börjat komma hemma? Igår var det riktigt första "höstdagen" här, då vände det, alltså det börja gå mot mörkare tider. Men det märktes inte så speciellt mycket eftersom det var 25 grader här och kändes som mitt i sommaren. Men just nu längtar jag att snön och vintern! Hörde att de stänger alla skolor här för minsta lilla snöhög här, kan det verkligen vara så? Det lär jag nog märka i vinter isåfall.

Va härligt att mormor och morfar har haft en bra semester, och Janne, vi kan väl alltid hoppas på att du vinner någon stor summa snart så ni kan hälsa på. Annars är väl Julia sugen på att komma själv? Haha!
Just nu ser jag mest ifram mot då Stoffe kommer i slutet av december, det ska bli så roligt och skönt. För det är jobbigt att ha ett förhållande på 10 timmars avstånd. 

Kram på er alla <3 
Igår när Ryan hade floor-hockey så tog vi Jack och Ashley till en stor lekplats!


Ashley och Jack igår i parken :)

Ashley!
Jag har världens bästa familj, min mamma, pappa och min lillasyster Sofie! Ingår Sotis också? Aa självklart, fast han/hon är inte mycket till världens bästa husdjur.
Är så glad att de söttar mej genom denna resan. Känns så mycket bättre när jag läser er gulliga mej. Mamma är som en coach, och hur många har pappor som skriver så gulliga mejl till en? Jag har iaf en och det är jag riktigt glad för. Min lillasyster skriver därimot inte så mycket mejl, men det behövs inte. Jag vet att jag har världens bästa syster och jag vet att du saknar mej där hemma. Även att du inte talar om det för mig så får jag höra det från andra. Jag saknar dig också! tack pappa för min mini-citatbok, låg och läste den igår och den innehåller många kloka ord, ungefär som mammas mejl gör.

Jag är så lycklig, även att jag saknar er så känner jag mej så stolt nu, stolt över att få ha er. tack mormor, morfar, farmor och farfar för ni har skapat de bästa föräldrarna man kan få.
Jag älskar er <3
I lördags så kom Malin. Det var väldigt kul att träffa henne och prata om allt, det känns nästan som man är hemma då igen. Vi åkte och hämtade Lovisa och åkte till mallet! Där gick vi i några timmar. Shoppade en kamera, en plattång, nässpray och nagellack. Haha :)
Sen åkte vi till Emelie som skulle vara barnvakt. Vi köpte med oss pizza och hade mysigt med även Arlinda, en annan svensk tjej. Sen började vi åka hem med det var svårt att hitta när vi skulle skjutsa Arlinda till stationen. Men tillslut kom jag iallafall hem. Dagen fick väldigt fort och man önskar att man kunde spola tillbaka tiden.

Idag har det varit en jätte jobbig dag. Allt har verkligen varit skit. Men alla gör vi misstag och man lär sig verkligen utav dom! Imorgon börjar en ny vecka och man får ta nya tag även om det är jobbigt. Var iallafall på au pair möte idag. Målade typ :) Jag ska visa er min cupcake som jag gjorde.

Nu ska jag lägga mej och kolla på ett avsnitt av 90210 :)
Tack alla där hemma som stöttar mej. Ni betyder så mycket!

Kram på er alla!
/Ida

Mamma och Sofie fjöntar sig i kameran :)
Nu sitter jag här, nyduschad och hemkommen från ett härligt och hårt pass på gymet. Lyssnar på min egna playlist med svenska låtar så som: Sommar, sommar, sommar; Ta mig till havet, Min gitarr (med sven-ingvars), Stockholm i mitt hjärta..osv. Riktigt mysigt faktiskt. Den här veckan har vaerkligen flygit förbi och imorgon är det lördag vilket betyder att jag ska träffa Malin, vilket jag verkligen se fram emot, ska även åka till mallet med några andra svenskar :) Där hoppas jag kan hitta en plattång som jag behöver NUU, men även lite träningskläder, bärbar hårddisk och en kamera:) Ikväll ska föräldrarna gå ut på middag så jag ska lägga barnen efter deras movienight. Jag tror Lovisa kommer över och gör mig sällskap också så behöver inte sitta här ensam :)

Idag på passet, sports condtioning märkte jag hur dåligt tränad jag var. Mina armar orkar knappt ingenting och imorgon kommer det bli ännu värre! Karro, kan du komma och bära mina armar imorgon när vi ska åka och shoppa? Men det var viktigt härligt att träna igenom hela kroppen, man känner sig så mycket bättre nu efteråt.

2 veckor jag har jag varit hos familjen idag, och 19 dagar i detta land. Känns jag jag börjar komma in mer och mer och engelskan börjar funka! Nu är det dags att värma gårdagens stek och sen gå upp och sätta sig och snacka med min pojkvän.

Ha en toppen helg där hemma. Och tjejer, ha så kul på lagfesten imorgon! :)
Kram på er alla! 
Jahopp, och så var denna dagen över. Dagarna går verkligen fort, fast ibland inte.. Men det är inte så mycket som hänt här idag, utan passa barnen, spinnging i 1 timme, nu kommer jag verkligen inte kunna gå imon. Känner det redan nu! Hade problem med att städa undan leksakerna efter barnen innan, haha
Imorgon jobbar jag en timme på morgonen, sen är jag ledig till 12!
I helgen så ska nog Malin komma och hälsa på mej:) Wiiiieho! Sen ska jag isf ta med henne med mej och Lovisa till mallet, kanske hänger arlinda och emelie på också? Det vore kul!!

Åh vad jag saknar er där hemma. Jag skulle bara vilja spola tillbaka tiden ett tag. Att cykla tillsammans med Elin, Lina och Karro till skolan. Eller efter en träning när man sitter kvar, strechar lite och bara snackar. Eller när man kommer hem från skolan en onsdag och mamma har lagat färsk torsk med potatis och vit sås :) MUMS! Eller torsdagarna nu i våras då jag hade Fotografisk bild A och Stoffe jämt brukade komma och hälsa på mej. Åh, alla dessa minnen tillsammans med er alla! Men som tur vet jag ju att ni finns kvar och att vi kommer träffas igen. För jag är ju bara borta en stund.

Det kommer nog gå väldigt mycket upp och ner detta året, men om man klarar sig igenom ett år som detta så klarar man mycket. Jag känner mej stolt att jag ens har tagit mej hit och varit här i 17 dagar :)

Nu ska ni fårse några fina bilder som jag fick idag av Nina på någon dag precis innan jag åkte.
Ta hand om er, Jag tänker på er <3
Och vad kul Janne att du klarade att hitta in till min blogg och DESSUTOM kommentera! Du får jobba dej upp till mormors nivå nu. För hon är aktiv läsare här, även på semestern. och det är jag väldigt glad över. Hoppas ni har det kanon mormor och morfar!
Kramar Ida 
..Hela dagen!
Började som sagt med att passa jack på morgonen. Sen åkte jag till gymet där jag även träffade Lovisa! Först sprang vi på löpbandet som skulle i vara med på en klass, men var tvugen att gå efter 30min, men det räckte! För mina ben skakade när jag gick ner för trappan och imorgon kommer jag ju inte ens kunna gå. Sen var det skjutsa barnen fram och tillbaka hela dagen tillsammans med Helena. Och när jag slutatde vid 8 kom Lovisa och hämtade upp mej och vi åkte till Starbucks:) Där träffade vi 8 andra svenska tjejer så det var jätte trevligt. Nu ligger jag i sängen, borde sova strax för jag är skeet trött. Imorgon ska jag träffa Lovisa igen på gymet strax efter 9, för vid 9.30 börjar spinningpasset i en timme :) Sen blir det jobb mellan 1-8!  
Glömde säga en sak, vi var på Peters restaurang idag också, där fick jag se en utav de mest kända baseballspelarna i USA. Detta var så häftigt, fast ändå mindre häftigt för att jag inte kände igen personen. Haha! Men restaurangen var väldigt fin och hade mumsig mat!
Pappa nu ska jag visa dig en affär jag hittade i Boston som jag vet du tycker om.
God natt.

God morgon! Här är kl 7.05 och jag känner mej väldigt seg. Jag börjar 7.30 så måste strax gå men tänkte bara skriva lite om igår och vad som händer idag.
Igår var det första dagen då målarna kom så vi skulle försöka vara ute så mycket som möjlig ur huset! Vid kl 9 åkte jag och Helena till banken och fixade mitt bankkonto, sen köpte vi lite mat till lunch och frimärken på posten. Därefter åkte vi till gymet som var ENORMT! Skrev in mej och så. Så idag när jag har slutet på morgonen (9.15) Så åker jag till gymet för att möta upp Lovisa och träna lite. Det ska bli väldigt skönt. Hoppas inte jag blir mer sjuk bara när jag är såhär förkyld!
Idag jobbar jag mellan 12-8 sen! Vi ska även gå ut och äta lunch på en av Peters restauranger.
Nu måste jag ta på mej träningskläder och så sen gå ner och äta.
Ha en toppen dag!

Ida
Usch, dagen började hemskt. Daton fungerade inte, den höll på med någon återställning. Höll på att börja lipa för just nu känns datorn som det viktigaste jag har. Men det fungerade iaf tillslut och ingen försvann, tror jag inte. Hoppas den funkar nästa gång jag sätter på den!
Idag är det förresten min namnsdag, så grattis på mig själv!
Nu ska jag visa massa goa bilder från olika minnen jag saknar.
Nedräkningen till balen och stundentenÄlsklingen tog körkort
Karro på balen, hahaStoffe på balenJag och NatalieProvar glasögon
Sista måltiden innan USA, potatis, köttbullar och såsJag och Nellie och JuliaÄcklig mat på en restaurangSpegelhuset

Ställde klockan på 8 idag på morgonen för att gå upp i tid, men det gick ju inte så bra. Snoozade några gånger och tillslut kom jag upp vid 9! Pratade med mamma och pappa på skype, sen kom även Stoffe hem till oss så jag fick se han för första gången på 2 veckor. Det var underbart, men ändå väldigt jobbigt. Sen var det dags att gå ner och käka lite frukost, En macka med ost (som man sedan värmer i toast-ungen typ) och 2 knäckebröd ed gurka på :) Var tvungen att fixa till lite på mitt rum också, det ser ut som en bombnedslag här. Har inte tid att städa här, haha! Sen ville jag gå ner till stan oh titta lite, skulle även köpa kuvert och då frågade en annan au pair, rebecca, om jag ville gå och äta med henne. Så jag mötte upp henne och vi gick och åt, jag tog en Caesar sallad med kycklig som var helt okej, saknade bara tomater, gurka och lite mer i den! Sen fick jag väldigt bråttom hem, så vägen som jag hade gått dit på på 45min, sprang jag hem nu på 25 min. Jag var helt dygnsur när jag kom hem så slängde mej in i duscen väldigt fort för att sedan åka till min lcc på möte. Lcc:n är min kontaktperson här som jag varje månad tillsammans med alla andra au pairer i området ska gå på möte med. Hon ska hålla kontakten mellan mej och familjen så allt funkar bra mellan oss. Jag fick reda på att nästa möte ska vi åka och måla någonstans, sedan senare i höst ska vi gå på balett, sen är det även ett stort halloween party där alla ska vara utklädda :) Jag tror dessa möten kommer bli toppen! Men vad vi gjorde idag hos henne var att hon satt er och pratade i 3 timmar om massvis med viktigt information, ex om var man kan plugga eller hur vissa saker kommer funka under året. Fick även lite kartor som jag ska sätta mig ner och kolla lite på när jag har tid.
Efter mötet kom Helena, farmorn, Ashley och Jack och hämtade upp mej. Jag fick lite mat sen hjälpte jag till att ta bort massa saker från köket och matrummet. För imorgon kommer det målare som ska måla om köket, matrummet och två andra små rum så vi ska försöka vara ute med barnen så mycket som möjligt nu under 3 dagar.
Imorgon jobbar jag mellan 9-7, men på morgonen ska jag och Helena övningsköra, gå till banken och fixa bankkonto och åka till gymet. Det ska bli fint väder denna veckan, typ som idag, alltså ca 25 grader och sol. Det ska bli skönt att få några extra sommardagar innan hösten kommer. Men ser även fram emot hösten och vintern, det är så mysigt. Och det är så mycket roliga saker som kommer hända då.
Nu ska jag visa er lite bilder på min våning och på gatorna här ute. Men hann tyvärr inte ta så mycket er kort utomhus, men ska göra det nu i veckan.
Jag får visa er korten från mobilen som jag la in igår på datorn imorgon istället.
Nu har jag även lagt in chokladen i garderoben för denna veckan ska jag skärpa till mej. Måste bli mycket mer nyttig och ska försöka träna lite också. Bara denna förkyldning försvinner snart. Önska mej lycka till med att sluta allt sött för det lär jag behöva. För de har godis och sötsaker i hela köket här :) haha
God natt och sov gott. Kramar Ida
Min våning
Mitt badrum
Mitt badrum
Mitt rum
Mitt rum


Idag ställde jag klockan på 8 för att gå upp och prata med Stoffe och mamma och pappa innan jag skulle åka in till boston. Vid 9.50 hade jag gjort mej färdig och pratat färdigt med alla, även Elin och Karro, fast de hörde inte mej när jag pratade, haha, så då gick jag ner o tog en macka och en yogurt och sen körde Helena mig till Riverside (tågstationen). Där skulle jag försöka fylla på mitt kort som jag hade fått av Frida men det gick ju bra när jag fick hjälp av en annan. Sen på tåget mötte jag Lovisa. Väl inne i Boston så mötte vi Emelie också.
Först skulle vi hitta ett mall, så efter typ 20-30mins gång i ösregn hittade vi det. Men det var ju bara dyra affärer som fanns där, som tex Armani, Tiffany & co och Lacoste, som jag var tcungen att ta en bild på till pappa :) Men sen frågade vi varit vi kunde hitta affärer som H&M, Zara och Foot locker och vi tog tunnelbanan till downtown Boston. Där gick vi och åt lite först och sen hittade vi några affärer, bla H&M där jag köpte några toffsar och hårnålar. Efter någon timme var vi trött igen och satte oss för att ta en fika. Jag och Lovisa delade på en brownie som var äcklig, enligt mej iaf, sen drack jag varm choklad som smakade för mycket choklad. Haha :)  Vi frågade även några tjejer på cafeet vart vi kunde hitta alla andra affärer och de pekade ut på kartan vart vi skulle gå.
Där hittade vi iaf en Nike affär, Zara och lite andra affärer. Men för min del blev det ingen mer shopping. Sen var kl 8pm och det var dags att åka hemåt. Vi sa hejdå till emelie och satte oss på tåget/tunnelbanan eller vad det nu är igen mot Riverside. Lovisa hoppade av 2 stationer före mej och när jag väl var framme letade jag pp en taxi som körde hem mej på 6 min till huste för 10,50 dollar= 70kr typ. Var inte detta dyrt? Men jag kom ju hem iaf. Och taxichauffören, som kom från Kongo tyckte jag var intellgent som visste att det låg i Afrika,  Haha:)
Nu ska jag nog sova. Är väldigt trött! Här kommer lite bilder från idag. La in massa bilder från mobilen till datorn så imorgon ska jag visa några bilder från lite minnen.
God natt


Som jag skrev igårkväll så mådde jag väl sådär. Och det hade inte blivit mycket bättre idag på morgonen. Fick ett sms av Helena, värdmamman, där hon skrev att jag fick ledigt idag till 11.30 eftersom jag inte mådde så bra igår. Skulle egentligen ha börjar kl 9 men då skulle vi åkt o kollat på gymet, övningskört och pratat lite. Sen när jag gick ner till 11.30 så kom Helena hem utan barn, då var de i skolan och de skulle på andra aktiviteter så det kommer hem om en timme igen. Men fårse hur mycket jag orkar göra för jag känner mej väldigt seg. Ikväll så jag ligga och vila upp mej tills imorgon. Vill verkligen hänga med in till Boston! Nu ska jag nog lägga mig och kolla på ett avsnitt på 90210 eller kanske läsa Ljudet av ditt hjärta? Idag är det lite kallare här, känns att hösten börjar komma hit också. Men hörde att nästa vecka ska det bli fint väder igen. Så då hoppas jag man kan vara ute och leka med barnen innan man behöver klä på sig massa tjocka kläder.  
Lycka till på basketlägret tjejer, jag hoppas allt är bra med alla där hemma. Jag tänker på er.
Och grattis till mej som har haft körkort i ett år idag. Tiden går väldigt fort. Minns denna dag som igår :)
Ida
Har nyss varit på Starbucks idag igen då.. och dricker forfarande inte kaffe, haha. Som tur! Så vuxen är jag inte än. Träffade massa nytt folk där, väldigt roligt. Ska strax lägga mej nu för jag känner mej lite hängig. Har varit täppt i näsan hela dagen o det känns som jag börkar bli sjuk. Men hoppas de går över, ska försöka sova bort det nu.
Dagen har varit rätt lugn idag, alla barnen gick i skolan så jag och Helena satte oss ned o pratade igenom allt om barnpassningen och ALLT typ :) Det var väldigt bra. Sen tog jag mest hand om Jack, satt och kollade på Pippi!
Men är ändå väldigt trött så god natt allesammans.

Time to sleep.
Det har varit en lång dag idag och känner mej fortfarande trött pga av tidsskillnaden och allt det nya osv. Så det ska bli jätte skönt att få lite sömn nu. Men innan jag går och lägger mej måste jag säga att det var väldigt skönt att få prata med mamma och pappa idag på skype. Kände mej lite ensam här även fast jag verkligen trivs. Men då är det så härligt att prata med någon där hemma och höra att allt är sig likt. Tack för alla fina kommentarer, det gör så oehört mycket här borta, på andra sidan havet. Sofie kan du inte bara komma och sjunga lite för mej en morgon? Nu är det väl jag som får börja sjunga istället.
Och vad är det egentligen som händer hemma med idol? Vad är det som är så pinsamt? Måste nog gå in och kolla det där nu..
Tillsist måste jag bara säga att jag har världens bästa pojkvän och jag saknar dig så. Det var så oehört vackert det som jag fick idag. Tack så mycket! Vill bara hålla om dej nu. Så tjejer, ni som har era pojkvänner nära er där hemma, håll om dom. Men med ett undantag; Sofie, du får inte vara med Felix i min säng. Haha!

God natt

Idag började jag kl 7.30-9, skulle passa Jack och Ashley medan de tog Ryan till sin första skoldag. Nu har jag ledigt till 12.30 då jag börjar jobba igen till 7.30 ikväll. Igår var min första jobbdag, det gick ju bra. Tur att Frida var här också så hon kunde visa mej omkring lite och så. Sedan åkte vi till Starbucks, träffade några andra svenska au pairer som jag bytte nummer med osv, så dom lär jag ju träffa igen :) Alltid kul att träffa lite nytt folk. Nu börjar jag få ordning på mitt rum iaf, har packat upp allt men det är fortfarande stökigt. Borde bara ta tag i mej själv nu också, vill träna men ska man våga sig ut och springa här? Problemet är att jag kanske inte hittar hem här igen. Haha!
Vädret här är fortfarande rätt bra, kanske 22 grader om dagarna. Det är väl iallafall varmare än vad det är hemma? Maten är kanon, vi äter middag vid 6 kanske och de lagar jätte god mat. Till frukost och lunch får jag ta vad jag vill och hittills har det blivit lite mackor, toast och massa frukt.
Nu har jag 2,5 timmar kvar så det kanske är dags för en löpatur?
Ha det så bra där hemma!
Det är absolut toppen här :)
Igår kom andra förra au pairen hit, Frida. Det var jätte kul att prata med henne och höra hennes engelska som var såå bra, fattar inte att jag kommer vara lika duktigt som henne sen! Sen var det jätte bra för jag fick se hur hon är med barnen osv. Lovisa kom också förbi en stund, det var kanon att få prata med henne. Frida gav oss även en sightseeing genom hela stan eller vad man ska säga, Sen tog hon oss till mallet som är ett stort köpcentrum där jag verkligen kommer trivas :) 
Idag börjar jag jobba 11.30-8 sen ikväll ska vi till starbucks dit de flesta svenskar bruka gå på tisdagar.
Nu har jag fått mitt veckoschema som jag vanligen får varje söndag. Det ser bra ut !
Det är bäst jag sätter igång o gör nåt nu ska jag e färdig till 11.30.
Kram på er alla <3


Nu har jag varit här en vecka. Det känns kanon men även som om jag har varit här 1månad. Nu är klockan 10 över 8 här och jag ska strax gå upp och duscha och fixa till mej lite. Sen ska vi nog städa detta hus och dra oss hemmåt igen. Idag kmmer jag även få träffa ders förra au pair, Frida, det ska bli väldigt kul :) Imorgon ska hon nog ta med mig till starbucks, dit de flesta svenska au pairer brukar gå på tisdgarna. Sen när vi kommer hem idag ska jag också träffa Lovisa, min svenska kompis som jag träffade på skolan. Det ska bli riktigt kul :)
Idag är vädret inte lika fint här men jag tror ändå det blir ganska varmt. Lite svårt att se eftersom det är rätt tidigt på morgonen. Idag eller imorgon ska jag även lägga in massa bilder så ni fårse hur jag haft det på skolan, i NY och här i sommarhuset och så.
Denna veckan kommer mer bli som en lite introduktionsvecka. Vi ska fixa gymkort och så får jag vara med hur de vanliga dagrana kommer se ut. På söndag verkar det vara något möte för alla nykomna au pairer. Där ska de nog gå igen det mesta, bland annat fixa bankkonto och så :)
Nu ska jag gå upp :)
Puss&kram på er alla <3
Dagen började med att jag vaknade upp i min otroligt stora säng (för att sova ensam i) av att solen sken in och jag hörde barn springa omkring i huset. Jag gick upp och satte mej och pratade med mamma och sofie på skype. Sen kom ävn mormor och morfar, det var kul att se och höra från er alla :) Sen lekte jag lite med barnen, gick ut till poolen, åkte med golfbilen runt hela området. Området består av massvis med oilka aktiviteter, mestadels golfban(or?) men även gym, tennisplaner, basketplaner och massvis med OTROLIGT FINA hus. Detta är så amerikanskt och så vackert. Har även pratat med Elin, Karro och Stoffe. Det är så skönt att få höra från er alla. Jag saknar er. Idag efter lunch gick jag ner och vilade, då fick jag ett litet gråtanfall då allt kändes bara skit. Men så kom Helena (värdmamman) in och pratade lite och allt kändes så bra. Till middag nu ikväll hade Peter grillat, det var sjukt gott, känns som jag gått upp 5kg efter bara denna måltiden. haha! Helena och Peters vänner är också här, de har två döttrar. Vid matbordet sa dom till mej att jag har ahft väldigt tur för jag kunde inte ha hamnat i en bättre familj och så känner jag också. Allting känns så bra här, de är verkligen snälla. Nu är klockan 20 över 8 och jag har redan gått och lagt mej. Jag kommer sova som barnen gör snart. Jag får nog sätta på en film här på datorn och mysa lite med mej själv här i denna stora säng. Synd att ingen kan göra mej sällskap.

Det har verkligen varit en riktigt sommardag här idag. Typ 77 grader Fahrenheit, som motsvara ca 25 grader där hemma. Dom har en jätte fin pool här ute men jag som är badkruka har inte badat, även att den är uppvärmd.

Det är väldigt roligt att det är många som är inne och kommenterar, det uppskattas verkligen. För även om jag har kommit till en underbar familj så känns det ensamt här ibland. Och julia, jag veeet. Mitt rum: Sofie och Felix!! Kan du säga till henne är du snäll? Vill helst ha en hel säng när jag kommer hem. Haha! När åker mormor och morfar på semester? Glömde och fråga det, ha det så bra iallafall! Och tjejerna där hemma, lycka till med matcherna, det blir tyvärr lite körigt med att komma och titta.

Angående bilder och så från traning school och NY turen så kommer det snart, har glömt kamerasladden på mitt rum hos värdfamiljen.
God natt och sov gott, kramar Ida 
Idag har jag träffat familjen för första gången. Det kändes jätte bra och huset och mitt rum var skit fint. Jag har fått egen våning med egen toalett och så. Och när jag kom in på rummet så stod det en korg med massa bra saker att ha , typ som schampo, balsam, rakhyvlar, tops, eltandborste m.m sen i garderoben hängde det en rosa mjuk morgonrock med fina byxor till. Sen var det dagt för middag, pasta och köttbullar hade de beställt, mums va gott det var. Och till efterrrätt var det en chokladkaka/tårta som det stod Welcome Ida! så gulligt. Sen skulle vi åka till cape cod, deras sommarställe men när jag kom hit så såg jag inte direkt något sommarställe utan ett slott typ. helt otroligt. Jätte stort och vackert var det. dessutom ligger det typ 3min från golfabanan, så här skulle du tyckta om att bo pappa :) Så nu har jag fått mitt eget rum, egen toalett och en walk-in-closet.
Imorgon ska vi ta en tur på golfbanan med deras golfbil, sen bara ta det lugnt vid poolen.
God natt

Nu sitter jag i bussen påväg till familjen, har 2,5 timmar kvar sen får jag äntligen träffa dom :D
Börjar bli lite nervös nu. Har ni några tips om vad man kan snacka om? Haha! Jag tror det kommer bli jätte bra. Sitter här och lyssnar på musik och det känns nästan som vanligt när man sitter framför datorn, bara lpå en annan plats!
Ne nu ska jag ägna lite tid åt min underbara syster och min älskling.
Ha det bra!

Det har varit en spännande dag idag:) Först hade vi två lektioner. Det var en polis som kom på besök och var jätte rolig! Sen hade vi en redovisning inför klassen om barn mellan 3-4 år, sen tittade vi på film och bara tog det lugnt!
Sen var det dagt för turen in till NYC, vi fick med oss en liten lunchbox med ett äpple, chipspåse och en macka! När vi väl åkte in på manhattan så åh:ade alla i bussen och det kändes helt overkligt att vara tillbaka i denna underbara stad.
Jag måste ju tacka mamma och pappa för att vi har varit här innan för det var verkligen till en nytta för när guiden började prata på o visade allt så gick det väldigt fort men nu visste jag ju mycket vad vilka byggnader och så han menade:) Vi åkte även båt och var uppe i rockefeller center! Sen fick vi våran fria tid, som i princip tillbringades på en resaturang, mer hann vi inte med. Så efter dagens vistelse i NYC så kom jag bara hem med en adapter. Haha! Det var ju nästan helt otroligt. Nu längtar jag redan tillbaka till denna stan och vill bara shoppa shoppa och shoppa...
Imorgon bär det av mot Boston, det ska bli så kul! Alla börjar nog bli lite smått nervösa inför deras första möte med sin familj.

NU är det snart dags för läggdags här.
Vad kul att det är så många som har hittat hit i släkten och så! Det är tveksamt om morbror janne klarar av att skriva en kommentar efter att jag har sett hur han och en kopiator funkar ihop :) Det är kul att få höra från er där hemma, ni verkar ju ha dålig väder och att hösten börja smyga på. Då måste jag meddela att vi har haft en underbar dag idag, kanske 25 grader och strålande sol! Men hösten kommer väl så småningom hit också!
God natt mina nära och kära.
Ida
Idag ska vi in till NYC för att åka en busstur, detta ska bli så kul och det är dethär som man har sett fram emot hela veckan. Sen ska vi även upp i Rockerfeller Center och 2 timmars fri shoppingrunda. Men vad hinner man på 2 timmar? Typ en affär! ;) 
Men innan detta så har vi 2 lektioner, först kommer en polis och pratar lite, sen ska våran grupp redovisa om barn mellan 3-4 år!
Imorgon blir också en väldigt spännande dag, för då får vi träffa våra värdfamiljer för första gången! Bussen går från skolan 9.15am och vi ska ungefär vara i Boston 3.15 pm tror jag, så det verkar ju bli en väldigt lång bussresa!
Idag hoppas jag att jag hittar en adapter till min dator, för min funkade visst inte till jodade uttag, så idag blir det adapterjakt!

Ha en bra dag hemma i Sverige!
Kramar till er alla
Ida
God morgon igen :)
Usch vilken kall natt det har varit här, har frysig ihjäl. Nu har jag iaf gått upp, precis varit och duschat i dom kalla duscharna också! Strax dags att äta frukost sen är det lektioner idag igen. Det är rätt segt måste jag säga, förutom då vi får pyssla. Då göra jag och Lovisa en älg så tyskarna blir helt galna, haha!
Längtar tills imorgon, till NYC turen. Igår fick vi presenter från värdfamiljen. De hade betelat min NYC tur imorgon, + att jag får gå upp i Rockerfeller center och få gratis mat! Sen fick jag också en vattenflaska, en i love NY-tröja, lite godis , ett block mm.

Nu måste jag nog skynda mej så jag kan hänga på de andra svenskarna för att äta. Vi hörs
ha en underbart dag, och grattis Lina ;)

Puss&kram

En sak till, det är bra Nellie att du meddelar mig att sofie använder mina kläder och smycken;)
God morgon världen.
nu har jag sovit min första natt i usa och det gick ju bra :) Vaknade bara kl 2 inatt och var pigg pga tidskillanden. Sen lyckades jag iaf somna om till 6.15, då gick jag upp. Nu är kl 10 i 7 här och jag ska strax gå upp och börja fixa mej till min första skoldag. Det ska bli väldigt spännande. Idag är det lektioner hela dagen fram till 7-8:)
Jag hör av mej senare, det blir väldigt korta inlägg här men jar får så mycket annat som jag måste svara på!
Hoppas allt är bra med er där hemma!

Många kramar från er Ida
Idag har det varit en jobbig dag, rättare sagt bara skit! Att ta farväl var inte det lättaste, och när planet lyfte så insåg man vad man har gett sig in på. Då kom alla tårar!
Nu är jag iaf på skolan, väldigt snuskigt. Var skit hungrig när jag kom hit och det första man fick var en pizzabit :) Haha så typiskt. Imorgon har jag första "skoldagen", fårse hur det går. Jag bot tillsammans med en tysk och en från österrike, så det blir mest tyska i mitt rum.
Vi hörs.

Puss&kram till alla er där hemma <3