Ar just nu pa apple store pa manhattan. Idag ar det sista shoppingen och ikvall kl halv 6 gar flyget hem mot sverige! Jag hade det verkligen toppen i boston, var skit kul att fraffa familjen och barnen, vad jag saknat dom! Berattar och laggar in bilder senare nar jag kommer hem.
Idag var vi uppe tidigt, vid halv 7. Har packat vara feta resvaskor och checkat ut fran hotellet. Sedan har vi gatt omkring i affarer, shoppat det sista. Nu ska vi ga 5th ave ner fran central park och om nagon timme ata lunch och sen ta taxi till new jersey till flygplatsen! Blir en lang flygresa inatt och vi landar i kopenhamn imorgon vid 7. Vi hors hemma i sverige!
Kramar fran The Big Apple !
Kvart i 6 ringde klockan idag på morgonen och nu sitter jag på bussen o och ser solen går upp mellan skyskraporna på manhattanManhatta. Jag ska ju nämligen åka o hälsa på värdfamiljen i bostonBoston!! Är so excited:) Igår var det även också en tidig morgon. var uppe kl 5 och åkte till flygplatsen. Efter mycket springandes med tunga väskor, missförstånd och svettiga armhålor så kom vi faktiskt med flyget till new york. vi checkad in på hotellet och t på burgerBirger kinglingon sedan började shoppingen. Sephora, Forever 21, Macy's.. you name it! Under denna semestern haran frågat sig många frågor varför man bor i sverige, har fortfarande inte kommit på något bra svar. nu ska jag nog försöka sova lite på bussen, har ju bara 3 timmar o 48min kvar. Sedan ska jag ta the"T" till Riverside där helenaHelena ska hämta upp mig. Det blir nog lite dåligt med bloggandet de sista dagarna overiver hereherr, mycket som ska hinnas med och sen har vi inget wireless internet på hotellet, gratis asså:) Ha en bra dag! kram från idaIda Om ni undrar varför kagjag skriver så mkt fel är det för att kagjag bloggar från den lilla ipodiPod touchen. blir helt konstigt då!

Idag är det Marie som skriver. Kl 06.00 väcktes hela familjen av Idas telefon , vi trodde det var väckarklockan , kände mej rätt trött men tänkte att det var bäst att inte somna om, vi skulle ju till Sanibel Island idag. Efter frukost kom vi iväg, kl 9 var vi framme vid Bowmans beach som ska vara en av Floridas bästa hade jag läst. Många kommer dit och plockar de fina snäckorna som spolats upp under natten. Instämmer med att det var en fin strand, men Köpingsbaden är ju också fint konstaterade vi . Snäckor fick vi med oss fina och efter ca 4 timmar så åkte vi till Doc Fords restaurang där det blev klassiska hamburgers, vad gott med mat J Efter det tog vi en runda och kikade på ett hus som en av våra engelska vänner äger, därefter bar det hemåt. Sofie och jag har varit på gymmet (efter att ha tittat på korten som Ida tog på beachen, haha jag som skulle vara där varje dag och nu är det bara i morgon kvar…) I morgon blir det sista ”stekadagen” sedan bär det av till New York ett par dagar, där får vi vänja oss vid kyligare klimat och liksom förbereda oss. Djurtemat har fortsatt här, vi såg delfiner på väg hem, Sofie såg en orm idag och igår såg Ida en flygande geting, vi undrade alla vad hon egentligen menade, flyger inte alla getingar??? Just väntar jag på att Bachelor ska börja på TV, resten av familjen jämför hur viga alla är, är inte speciellt imponerad av någon måste jag säga….. Det var alles from Florida, see you soon….

Igår spenderade vi en dag i Naples! Vi åkte till något litet köpcentrum mitt i stan där det var svindyrt och tantigt. Men mamma hittade sin favoritaffär och vi fick glass på ben and jerry´s. Senare på dagen åkte vi en båttur som tog oss bland kanalerna och ut på havet. Under turen såg vi många otroligt fina och feta hus där kändisar bor, delfiner och amerikanska örnar. Sofies högsta önskan var att de en sjöko, men tyvärr såg vi inga.

När båtturen var slut, vid halv 4-tiden, så begav vi oss mot ett mall och CHEESECAKE FACTORY! Jag och Sofie delade på en Factory Burrito Grande och fy va mumsig och efterlängtad den var. Vi blev så mätt så det blev faktiskt ingen cheesecake till efterrätt. Istället sprang i i massa affärer :) Blev lite shopping på Victoria`s secret, Foever 21, macy´s och en annan affär som jag aldrig varit inne i innan.

Kom hem vid 9 igår och då var vi rätt trötta!
idag, söndag så jag vi ligga och steka vid poolen hela dagen. Pappa ska spela sin "söndagsgolf" med svenskarna. Jag borde plugga och öva Body step låtar.. måste skärpa mej!

Såg lite frågor i kommentarerna som jag inte svarat på.
Ellie: Vi har jätte nära till poolen! Kanske 20m från balkongen men vi måste gå runt huset för att komma till den. Men det tar ju inte mer än 1min! Poolen är dessutom uppvärmd till 28grader varje dag, perfekt för en badkruka som mej:)
Emma; Vi åker till New York tidigt på onsdag. Då kommer jag inte ha något internet så det blir tyvärr inte någon bloggning. Men jag åker till boston på torsdag morgon och kommer tillbaka till New york på fredag mitt på dagen! Ska upp och träffa värdfamiljen!

Nu ska jag ta på mej bikinin och äta frukost! Ha en bra söndag där hemma!


Gott med glass i det varma vädret


Delfinen som åkte längs med båten:)

Skulle inte vara fel o ha detta sommarhus

Eller detta, med egen strand. Han som ägde detta hus hade 13 barn och när alla barn föddes så placerade han 1 miljon dollar till varje barn som de sedan fick ta ut när de blev myndiga. Från båten såg man mest gästhuset och guiden sa att deras riktiga hus låg innanför och var 4 gånger så stort.


jag och sofie måste nog jobba med brännan idag:)

Cheesecake factory! Mums!
Vi spelade som sagt golf i eftermiddags, vilket var en upplevelse. Jag och Sofie åkte bara golfbil medan mamma och pappa spelade. Mammas spel var lite underhållande men bara för att vi skulle ha nåt att göra så körde vi djurleken. Började med att vi såg vanliga djur såsom; spindlar, myggor, geting men sen började de "lyxiga" djuren. Först sken jag upp när jag såg en sköldpadda i ett utav vattendragen. Men såg sammanlagt 3 stycken under hela rundan. Men vårt mål var ju såklart en alligator, det skulle ge 50p i djurleken till den som såg den först. Men trots att vi på varje hål åkte längs vattnet så såg vi igen.. TILLS 9onde hålet. Då fick jag syn på en feting! Blev helt lyrisk och tog massa kort. Ni ska få se :)

Nu ikväll har vi grillat med en svensk familj vid poolen och nu är det snart läggdags. Imorgon ska vi åka ner till Naples och gå i lite fina affärer, åka båt och kolla på lyxiga villor och käka på cheesecake factory! (vad jag längtat).
Hörs imorgon!

(och om ni undrar varför jag har så stor tröja på mej på bilderna är det för att det är pappas, hade ingen tröja med krage, vilket man måste här på golfbanorna)




Man har noll koll på vilken dag det är här eftersom det känns mer som helg varje dag.
Idag på förmiddagen har vi solat och badat vid poolen. Fast tar det lugnt med solen idag i och med gårdagens stek på stranden.
Nu har det börjar bli riktigt varmt här, även på morgonen. Så nu är skuggan mer lockande än solen.

Ska äta lite lunch nu sedan ska vi ut och spela golf i eftermiddag. Eller för min och Sofies del blir det nog mest att köra golfbil eftersom vi inte har passande klädkod för golfspel.

Ikväll ska vi grilla med en annan svensk familj vid poolen!


Har hänt lite roliga saker här på sistonde. Fast det låter ju inte kul när jag skriver det här.. Men jag och Sofie hade rätt roligt igår på tennisbanan. Vi försökte verkligen spela bra och slå snälla bollar till varandra men vi var både trötta och flummiga så en del bollar hamnade istället utanför banan. När vi hade spelat ett tag så sken sofie upp och sa: Vi måste börja dansa! (hon menade röra mer på fötterna) för då kommer det gå bättre..
..Men det tycktes inte hjälpa..

..Sofie berättade även att hon drömt hela natten om en grön Ralph Lauren tröja. Undra varför?

Bäst är nog ändå Sofies familjetävling:

 Vilka badbyxor föreslår mamma på pappa?
1. Coola billabong
x. Slickeball (nya ordet i vår familj) ni vet sånna där badbyxor som är som trosor.
2. Inga alls

Svåraste frågan var nog: (Disneý figur)
5p: Hona
4p: Dåligt minne
3p: Blå
2p: Marwins vän
1p: Heter Göstas ko-tjej i abrakadabra

Lägger in lite bilder från golfturen senare ikväll!
Ha det gött!








Nu ikväll har vi varit ute och ätit goda ribs. Resten av kvällen blir det bara chill i soffan!

God natt

Igår var det stek och shopping på schemat. La oss redan halv 10 på solstolarna nere vid poolen. Riktigt kanonväder var det. Sedan gjorde jag lunch och "bakade" (kommer visa längre ner hur det går till att "baka"). Jag och mamma hann spela lite tennis i det varma vädret också innan vi åkte till ett stort outlet.
Och för min del blev det några påsar. Helt sjuka priser! Köpte 2 par converse för 65 dollar. 1 dollar= ca 6,5kr så då kan ni ju själva räkna ut hur billigt det var jämfört med sverige.  Träningskläder, tröjor och svarta jeans låg också i kassarna när jag kom hem:)

Idag ska vi åka till Fort Myres Beach! Det kommer nog vara härligt. Fortfarande toppenväder här. Igår såg vi dom första små molnen men det var bara skönt när solen gick i moln några gånger. Annars är det över 25+ förutom på morgonen, då kan det inte vara mer än 13. Hur är det hemma? Snöar det? Börjar våren komma? För jag tror inte jag åjer härifrån förrens våren är påväg hemma.

Nu ska jag visa er hur man bakar:
1. Först köper man ett paket i kyldisken i mataffären för ca 3,5 dollar

2. När man öppnar paketet ser det ut såhär.

3. Dela bitarna och lägg på på en plåt

4. Grädda i ugnen i 12min

TAADAA!
Ät och njut!

Igår på mallet hittade vi denna snyggingen!


Ha en bra dag!

Är ledsen att jag inte uppdaterat men vi har flyttat till ett nytt boende och här fanns ingen adapter så kunde inte använda min dator eftersom batteritiden är ca 2min! Och igår när jag väl hade köpt adapter så var det strul med internet. Men nu ska det nog funka!

Sedan jag skrev sist så har vi:
- Bytt boende. Väldigt fin lägenheten med utsikt till poolen
-Legat och stekt vid poolen och badat
- jag och sofie har spelat lite tennis
- Varit och shoppat på ett stort mall (fast blev ej mycket shopping)

Nu är det tidigt på morgonen och jag sitter och kollar på soluppgången. Är fortfarande lite jetlaggad. Jag och sofie går och lägger oss vid 9 varje kväll och går upp kl 7.

Här kommer lite bilder!




Alla gamlingar kör morgongymnastik


Jag och Sofie försökte göra ett hjärta i poolen på Alla hjärtans Dag!

Inatt så kom vi äntligen fram hit, efter att ha varit vaken i ca 22 timmar!
Vaknade många gånger inatt, bland annat kl 3 (9.00 svensk tid) och tänkte gå upp. Men kunde somna om till kl 6, då gick både jag och Sofie upp. Eller låg rättare sagt och väntade på att mamma och pappa skulle vakna. Vilket skedde runt halv 8-tiden.
Jag och mamma gav oss ut till mataffären som ligger ca 10min härifrån. Så tidigt på morgonen var det fortfarande kallt ute, kanske runt 14 grader så det krävdes långbyxor och tröja. Men solen värmde gött. Men det var helt UNDERBART att komma ut på morgonen. Luktade sommar, ni vet nästan nyklippt gräs och lukten som det är utomlands när det är varmt.
Att komma till mataffären kändes bekant. Där luktar det också speciellt kom jag på när jag kom in dit och kom genast fram till hur mycket jag har saknat att gå i amerikanska affärer. Gick bland alla hyllor i affären och räckte upp minnen från au pair-livet.
När vi hade ätit god frukost så skypade jag med min värdfamilj, vilket var kanon! Var så längesen och det var väldigt kul att se barnen. Kom fram till att jag ska åka o hälsa på dom nästa vecka. Detta ser jag verkligen fram emto:)

Resten av dagen har spenderats vid poolen med sol, bad och body step träning:)
Senare ikväll har vi grillat på vår grillplats på baksidan och nu har vi precis varit ute på en liten road trip. Har gjort mitt första inköp. Ett par pyamasbyxor på Target:)

Nu väntas glass, chokladsås och frukt sedan är det natti natti.

Imorgon blir det morgonpromenad ner till stranden och sen får vi se hur dagen ser ut!

Kramar från oss!


pappa iannan dagens golftävling


nu sitter vi här på flygplatsen i toronto o väntar på vårt flyg till miamiMiami som är än så länge 15 min försenat. har gått bra med allt resande hittills tycker jag. den 8 timmars flygresa gick ganska fort bara för att vi hade egna tv att kolla på. såg 2 riktigt bra filmer. hoppas denna flygresan på 3 timmar också funkar bra. nu  jag hör av imorgon när jag vaknat efter detta dygn. kram

Cheesecake Factory

Shopping i New York

Steka på stranden

Och kanske ta ett dopp i poolen med Schnappi! Eller inte..

Jag tror faktiskt jag har packat färdigt nästan. Har fyllt en halv resväska. Varav hälften av det jag packat är tidningar. Pappa har fått för sig att jag ska ta med mej alla Smålandstidningen och Svenska Dagbladet vi har fått under 2 veckors tid. Tidningarna väger totalt 5kg tillsammans. Så är jag åker hem har jag 5 kg extra och massa utrymme!

Tänkte jag skulle visa Emma en bild på när jag hade kort hår. Så här kommer den:


/ Ida
Nu ser jag verkligen fram emto denna semester. Det är nämligen vitt ute idag.. och det snöar ser det ut som (fortfarande mörkt ute såhär tidigt)!

Det är nog verkligen dags att brja packa. Har försökt börja men det känns redan som jag har för mycket. Blir nog rättare sagt att plocka ut senare idag. Ska försöka intala min syster att vi åker imon så hon kan ta upp sin resväska och börja packa!

Annars är det fullt upp här. Vet inte hur jag ska hinna med allt.. vääldigt mycket i skolan som borde göras! Men har ju många timmar på flyget att plugga på!

Nu är det dags att gå ner och äta lite frukost. Sedan tar jag faktiskt bilen ner till stationen, för att undvika skitvädret!

Mina läsare, jag lovar er att ganska snart lägga upp en bild på mej i solen istället för förra inläggets bild i snön.

See u in the sun!

Hugs

Precis cyklat hem från stationen idag kl 18..
Ja i veckan som kommer händer det mycket! Det är mycket som ska hinnas med utöver det vanliga. Men det kommer bli riktigt roligt och skönt.. iallafall framåt slutet av veckan.

Men nu till gårdagen.
Jag och Sara åkte in till Jönköping med Nikki. Hämtade även upp Malin på vägen och sedan åkte vi till Emilie för att Nikki skulle få se hennes lägenhet. Därefter drog vi till kaffepaus dit även Elin kom. Satt och fikade och tjötade ett bra tag .. och mätta blev vi alla!

Senare på kvällen åt vi på något chicken nama eller nåt?? Riktigt kul att träffas och äta så många! Jag, Sara, Malin, Nikki, Hanna, Klara, Natalie och Elin!

Idag har jag och Sara gjort vadå? Hängt typ! Haha. Målat naglarna och inte gjort något speciellt. Varit och handlat och släppt av henne vid stationen. Hoppas det inte dröjer alltför länge tills jag träffar henne igen.

Nu ikväll har jag försökt plugga men har alldeles för mkt i huvudet för att kunna koncentrera mig. Jag fattar väl det jag läst idag förmodligen några dagar innan tentan.
Måste meddela att jag varit duktigt och tvättat 2 tvättar idag. Även ställt fram soptunnan inför imorgon.. Nu försöker jag bara få sofie att diska upp disken som hon lämnade efter sig igår när hennes tjej- och killkompisar varit här. 2a gången jag säger till henne nu men hon sitter fortfarande kvar vid datorn. Vad ska man göra med barn som inte lyssnar??
Jag tror jag börjar verkligen ha fått nog på att bo hemma!!Men det är väl tur att jag är hemma och ta hand om min lilla lillasyster eftersom hon hittills inte visat något större intresse av städning, matlagning eller tvättning.  

Nu är det dags för mig att lägga mej i soffan och njuta av söndagskvällen!
Kramar
Vilken skit dag! Men vilken tur att jag har en underbar kompis här med mej!
Igår förmiddag gjorde jag lite slingor i håret hos frissan och försökte plugga lite!
Runt 2-tiden kom Sara!! Vi tog det bara lugnt och lagade lite köttfärssås och spagetti fram tills det var dags för Body Step! Igår körde jag 2 låtar, och det går bara bättre och bättre. Riktigt kul att Sara kunde vara med också.

Idag hade vi tänkt att åka in till jönköping, men när vi vaknade och kollade ut så ångrade vi oss genast. Världens skitväder är det!! Snöblandat slask!!
Vi har iallafall tagit oss ut för att handla idag, hämtade även upp mormor som hängde med till ica.
Nu håller vi på att laga morotssoppa.. får se hur det blir..

Resten av dagen ska vi bara mysa inomhus. Ikväll blir det kyckling, couscous, tzatsiki och massa god efterrätt:)

mamma och pappa, nu kan ni verkligen njuta av värmen för här är det verkligen skitväder! blää..

försökte ta en bild på hur det ser ut ute idag!

dagens lunch!

kramar till er!
Har varit duktigt och diskat vår jätte hög nu ikväll.. i och med att jag har en syster som inte lyssnar på vad jag säger. Därmed förtjänar jag marabou! :)

Händer inget här typ.. Skola och träning! Har varit med och instruerat Body step-pass idag, körde en låt själv!
Ska försöka öva in några fler låtar till torsdag.

Nu är det dags att sova. Imorgon skola och sedan mat hos mormor och morfar=lyx!

OCH om NÅGON har lust att diska eller så så får man gärna komma förbi! :)

God natt!