Kom hem från skolan, träning och en träff med Malin och då sa en utav killarna här att jag hade fått ett stort kuvert på posten. Sprang glatt upp för trapporna och hittade det. Åh vad glad jag blev. Jag brukar vilja försöka gissa vem det är ifrån genom att kolla på handstilen på min adress men jag kunde inte klura ut utan fick titta avsändaren. Det var från Mattias mamma! Hon har skickat bilder på Sveriges landskap som jag kan sätta upp på väggen- och det blev så bra. Fick även lite annat fint. Åh ni fattar inte hur glad man blir av post när man är borta! Helt fantastiskt!
Nu är jag dötrött så det är dags att nana. Men först måste jag gratta min morbror på hans namnsdag Lage en dag försent! Grattis!

God natt!

Här får ni ett bevis på varför jag blir så svettig under dagen.. Inte så konstigt när tempen står på 27 klockan 8 på kvällen när solen varit nere i 2 timmar.

Det är redan torsdag och jag har bara en lektion kvar för denna veckan.Ida är det Global Business på shcemat. Det har varit ganska lugnt denna veckan men jag känner mig ändå lite stressad över att läsa 4 kurser samtidigt, vet liksom inte vart jag ska börja?
 
Janne och barnen: Ja ett låtsas spindelnät vore ju något. Men det verkar svårt och dessutom kanske jag fastnar i det själv. Spindlarna är alltifrån en tumnagel till en stor hand i storleken. Igårkväll när vi kom hem från en bar så var det en ödla på toaletten. Som tur fångande en kille den och släppte ut den. 
 
I eftermiddag ska jag gå till gymmet och sedan vet jag inte vad som händer ikväll. Nu på förmidagen har jag städat lite och sovit lite för länge. Försöker läsa lite i textboken nu inför lektionen men det går inte så bra.. bara massa annant som lockar. Detta betyder att allt är precis som det brukar när det gäller mig. Städa, diska, damma, tvätta..ja allt är roligare än att sitta still och läsa i en bok. Haha
 
Angående familjen Eminovic så såg jag att det har både stått i tidningen och varit på tv4 nyheterna. Jag hoppas detta drar uppmärksamthet och att en förändring sker! Så bra av eleverna på folkhögsskolan gör detta. 
 
Ni kanske vill ha en uppdatering om vädret här? Har inte skrivit så mycket om det eftersom jag spenderar mesta dels av tiden inomhus, vilket är behagligast. Det är väldigt varmt och klibbigt ute. Monligt och några skurar per dag. Solen tittar fram ibland men då blir det nästan för varmt. 
Igår när jag cyklade till skolan så tog jag det väldigt lugnt så jag inte skulle komma dit helt äcklig och svettig. Men det hjälpte inte för när jag väl hoppade av cykeln så kände jag att jag var helt dygnsur på hela ryggen. 
 
Nu när jag satt här i min säng och skrev så såg jag precis en liten ödla komma in under dörren. Jag tror jag har hittat ett bo vid dörrlisten. Jag tror det får bli ett uppdrag för Mattias när han kommer. 
 
Ha en fin dag!
 
Man kan inte träna något roligare än Body Step och jag är så glad att jag har hittat något så kul! Ikväll var jag på ett Body Step-pass som var i 45min. Det är på det gymmet som jag testar på nu i 2 veckor men som jag inte kommer vara på sen. Instruktören körde bara massa gammalt så jag kände igen varenda låt och rörelse. Gick ut från träningssalen helt dygnsur från huvudet ner på hela benen och armarna och rött svettigt ansikte-precis som det ska vara! Åh vad glad jag blir utav det. Hoppas på gå träningsvärk imorgon. 
Mycket bra dag idag, såhär 7 månader sedan jag och mattias var ute på vår fisketur utan fisk. 
 
Nu ska jag lägga mig och sova. Upp och hoppa imorgon innan 7, även om min lektion inte är förrens 18-19.30 imorgon kväll. Konstig tid va? Men kul att läsa Management!!:)
 
Sen ska jag uppdatera er att inga läska djur funna idag och jag hoppas det förblir så hela dagen ut! 
 
 
Gå in och kolla på detta youtube-klibbet. Här är en utav familjerna som vi besökte i arbetet "Öppna Händer" i Mariannelund som behöver OMEDELBAR HJÄLP
 
http://www.youtube.com/watch?v=R9W_ReOFA7w
 
Om det inte funkar att ta sig vidare till klippet så sök på "Familjen Eminovic" på www.youtube.com.
 
 
Min helg här var varit bra. I fredags kväll så åkte jag till Hillsong Church. Jag hade hört att det skulle vara ösigt där på fredagskvällarna och det var det ju minst sagt. Mannen som talade var en gäst från Texas och han var helt super, och så rolig! Lätt värt att åka dit även om det tar sig sin lilla stund. Efter mötet så träffade jag några svenskar, bland annat en mamma och en dotter som med resten av sin familj har flyttat hit på heltid. Se sa att de brukar vara där på fredagarna så då lär jag ju träffa dom flera gånger.
 
Igår (lördags) så gick jag upp ganska tidigt för att bege mig till marknaden som höll i West End varje lördag. Insåg att det bara tar mig 2 min att gå dit så det var ju smidigt. Köpte jordgubbar, morötter, äpplen och lite andra grönsaker. Det var lite billigare men det går ändå inte ner till svenska priser. Frukt och grönsaker är dyrt här, och inte på tala om fisk. Det som är billigt här det är köttfärsen. Då får man 1kg för ca 38kr. Det är väl ändå rätt bra? Så nu tänkte jag snart göra köttbullar. Går det att göra det utan ströbröd? Någon som har något bra recept?
Igårkväll så gick jag och 4 norska tjejer som jag bor i huset med till ett känt chokladställe. Jag trodde det var det som jag, linn och julia hade varit på men tydligen inte. Max Brenner heter detta och jag drack en supergod milkshake. Dit får jag gå fler gånger, men som lyxställe eftersom det är dyrt.. har jag sagt att det är dyrt här förut eller? Hahah
 
Idag har jag tagit det ganska lugnt. Gjort tacopaj som blev mycket lyckad och mycket väl godkänd från både mexico, frankrike och norge. En från varje land som var nyfikna på hur den smakade:) Jag fick syn på en "tråd" från ett spindelnät utanför mitt fönster så jag bad killen från mexico gå ut och förstöra det. Då fick vi syn på spindeln som satt på tvättstället som sitter fast i ytterhusväggen där min matta hänge. Alla bara skrek och igen vågade göra något. Tillslut övertalade jag Mexico att döda spindel för jag skulle inte våga ha öppet mitt fönster annars. Så jag gjorde sig redo, tog av sig skorna och skulle smälla till spindeln med sin ena sko. Jag lovade att hålla i dörren så han kunde springa fort in ifall spindeln skulle "attackera" honom. (OBS! Det var inte jag som sa detta, haha). Precis innan han smällde till så sa han: "Ida, you know the emergency number, right?" Gissa om jag nästan dog av skratt när han sa det. Visst att jag är livrädd, men inte så att jag tror vi behöver ringa ambulans för att försöka döda en spindel med en sko. Han fick i alla fall dö på spindeln. Bara hans skrik måste ha dödat den. Men så för att klargöra att den var död så hämtade han en sopborste för att slå på den. Det var bara det att sopborsten gick helt sönder när han slog den i marken och jag kissande nästan ner mig av skratt. 
Spindeln dog och alla blev nöjda. Men jag har sett flera spindlar idag och jag blir så sjukt rädd så jag vet inte vart jag ska ta mig till? Det är ju det ända jag tänker på nu.. någon som har något tips?
 
Nu i eftermiddags har jag varit och fikat med den svenska tjejen Malin som jag träffade på båtturen, hennes pojkvän och deras amerikanska kompis från Minnesota som jobbar här i Brisbane. Riktigt trevligt!
 
Nu ska jag förbereda mig lite inför min första lektion imorgon mellan 1-3pm. Sedan efter det blir det Body Attack!
 
Ha en bra söndag och grattis Mattias på namnsdagen!
 
Puss&kram

Detta hände i eftermiddags bara 5 min härifrån. Läskigt!

Nu när jag precis hade skypat lite snabbt med mamma och Mattias så gick jag ut i köket först för att fylla på vattenflaskan och sen för att gå förbi för att borsta tänderna.
Kunde inte ungå deras diskusion om kristna och kyrkan. Det dom sa var att ingen går till kyrkan längre och att de inte förstår sig på det. Ena killen sa att kristna och kyrkan behöver inte finnas längre..
 
Uoops! De har ju då inte varit söndag än när jag har bott här så de har ju faktiskt inte sett eller hört att någon går till kyrkan i dessa dagar...
 
Denna vår blir då en utmaning och det ser jag fram emot! Tur att jag är en helt "normal" människa som äter, sover, går på toa, går i skolan, tränar och kan skratta och ha kul.. precis som de andra!
 
Nu ska jag sova. Men när jag ändå varit inne på citat och kristna så kan jag citera några goa ord (och inget jätte kristet som nämner Jesus eller Gud som kanske skrämmer någon) utan: "Allt har sin tid." 
Det kan vara skönt att tänka på det ibland.
 
God natt!

För er som inte vet så gillar jag verkligen citat! Hemma hos Solbritt och Ingemar (Mattias föräldrar) så hittar man detta citatet (eller liknande) i deras kök och det är så bra. Så jag trotsar rumsreglerna och sätter upp en lapp på väggen.

Idag skulle jag gå och köpa de böckerna som jag verkligen behöver till kurserna, och det är en bok till varje kurs; alltså 4st. Vet ni vad de kostar? 3200 kr tillsammans. Det är ju inte klokt! Jag köpte en ny för 1000kr, lånade en som jg kan ha till april och köpte en begangnad som är en tidigare upplaga men son jag tjänade 500kr på att köpa gammal. Tror den funkar bra, det brukar det ju göra. Men Australien rensar ju plånboken. Nu har jag tvättat och bara en tvätt kostar 3 dollar..
Hjälp hur ska detta gå? Nu ska jag nog styra upp min ekonomi:)

God morgon på er där hemma. För det kommer säkert vara morgon när ni läser detta.
Nu är kl 10 här på förmiddagen och jag har suttit i sängen nu i 3 timmar. Har kollat igenom alla kurser och alla uppgifter som jag ska göra i de 4 kurserna jag ska läsa. Såhär ser det ut:
 
Intercultural communication and negotiation skills:
2 inlämningsuppgiter, ett individuellt och ett grupparbete (40%+40%)
1 quiz (20%)
 
International finance:
1 mid-semester exam (40%)
1 Final Exam (60%)
 
Management:
2 individuella inlämningsupgifter (20%+ 60%)
4 8minuters multiply-choise quizes (20%)
 
Global Business:
2 inlämningsuppgifter, en individuell och ett grupparbete (20%+30%)
1 exam (50%)
 
Idag ska jag iväg till skolan och köpa böcker.. det blir nog tyvärr runt ca 2000-3000kr. usch vad mycket pengar! Men då ska de användas flitigt!
Sedan ska jag göra ett nytt försök idag med att fixa australiensk nummer. Igår när jag kom dit för att kolla så var ju telefonen såklart urladdad.
 
Annars vet jag inte vad som händer idag. Jag borde fixa gym medlemsskap. Vet dock inte vart. Sedan funderar jag på att försöka leta efter en cykel som jag kan ta mig till skolan på! Får se hur det blir med det.
 
Kram
 
 
 
Här kommer lite bilder från sandboardingen på NZ:
Alla hjärtans dag- Hjärta
Vilken bra semester vi har haft tillsammans!
Du och barnen är ju för roliga! jag skrattar så gott när jag läser dina kommentarer.
 
Ja, man kan säga att de där källorna är som geiserna på Island. Jag var tvungen att googla på geiser,, har aldrig hört talas om det innan.
Vi börjar skolan på måndag och då får jag se mina olika klasser i de 4 olika ämnerna som jag ska läsa men jag tror det är alltifrån 40-200 st så vi sitter i STORA salar. Nästan som biografer.
 
De djur som jag har sett är;
Spindlar (massor, både stora och små!)
Skalbaggar
STORA fåglar men jätte långa näbbar, och vanliga fåglar
Ål- i en bäck som jag badade i- blev skit rädd
Kängurus
Delfiner
Koalabjörnar
Dingos- det är som hundar fast de lever bara på en sandö (Fraser Island) tror jag i alla fall
Sen härromdagen när jag var i botaniska trädgården jämte campus så tänkte jag att här kan det ju vara skönt och sätta sig och plugga men direkt efter det så såg jag jätte många stora ödlor. Ca 80cm långa. Och det var inte bara en! Så där kommer jag inte sitta avslappnat i alla fall..
Fiskar- Jätte månag fina i alla möjliga färger.
 
Sen kommer jag inte på några andra djur nu. Men jag tänkte besöka ett jätte stort zoo som ligger precis här utanför Boston där jag kommer få se massa djur.
 
Maten lagar jag själv och den blir god. Jag kan köpa nästan samma sak som jag kan köpa i sverige. Förutom idag när jag gick omkring och letade efter rom till romsås. Jag hittade svart caivar men det verkade inte finnas orange. Jag försökte förklara rom genom att säga till en man i delikatessen: I am looking for the orange thing you can find then you peel a scrimp... men han fattade inte vad jag menade.
 
Och jag har inte hoppat bungy jump, utan bara där där 300meter långa gungan ovh fallskärm i Boston för 3 år sedan.
 
Kram
Här ser ni en dingo på långt avstånd.
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag ge er en rejäl update på vad som har hänt här. Jag känner att jag inte ha orkat skriva något när jag väl varit "hemma" i mitt rum. Det har varit så mycket runt omkring.
När jag flyttade in här i fredags så kom två i huset från usa och hjälpte mig med all packning och det kändes så bra alla bli väl bemött från första början. Sedan hälsade jag på bara fler och fler och hade ingen koll på någon (vilket jag inte har nu heller typ). Men här i huset bor det 30st från all over. Norge, Danmark, Sverige, Frankrike, Mexico, Tyskland, Holland, Usa, Spaninen är de länder jag kommer på nu som folk kommer ifrån i huset. Jag tror norskarna med sina 8st slår alla i antal.
 
Jag tror jag har fått det sämsta rummet i hela huset eftersom det var kvar sist och när jag har kollat in i de andra rummen så ser de riktigt fräscha ut men jag har fixat till det lite nu här. Mitt rum består utav en säng, en garderob, en kyl och frys, skrivbord, stol, fläkt och en taklampa. Vita bestongväggar och två små fönster, varav det ena inte gå att öppna gör att det blir lite fängelsecell-aktigt. Jag har i alla fall försökt fixa till lite mer nu och det är mest väggarna som behöver göras något på men man får ju inte sätta upp något på dom egentligen så jag vet inte om jag vågar göra det.
 
Det som jag har varit på i skolan har hittills inte varit sådär jätte bra. Det har kännts ganska meningslöst ibland. Igårkväll var vi dock på en jätte trevligt River Cruise. Man hade fått boka in sig innan till denna båttur och jag hade hört att den skulle vara väldigt bra. Vi skulle träffas i skolan alla vi utbytesstudenter som skulle på denna tur. Det var ca 300st tror jag. Sedan blev vi slumpmässigt utdelade en band med antingen rosa eller grön färg och sedan ett nummer på. Jag fick rosa nummer 18, vilket visade sig sedan att rosa betydde att vi skulle sitta på översta decket och äta och nr 18 stod för vilket bord man satt vid. När jag slog mig ner så visade det sig att jag hamnade precis brevid 2 svenska tjejer!! Jag som inte har träffat en enda svensk här. Ena tjejen bor i mitt hus men hade inte träffat henne än, och den andra kommer från Göteborg och ska plugga på samma skola som jag fast i ett år. Hon och hennes pojkvän hade flyttat hit tillsammans nu när hon skulle plugga här och det var ju lagom fuskigt att höra:)
Hon och jag satt och pratade hela kvällen och hade det riktigt trevligt. När båtturen var över, strax efter 10 så skulle efterfesten var på ett Hotel ganska nära intill. Vi gick dit för att kolla hur det var, men bestämde oss för att åka hem istället. Så malin, som hon heter, följde mig till bussen och sedan gick hon hem. 
När jag kom hem så satt killen från mexico uppe och frågade mig genast på spanska hur det var med mig och hur kvällen hade varit. Jag har sagt till honom att han gärna får försöka prata spanska med mig för jag vill öva, men att utan förvarning få en fråga på spanska funkar inte riktigt. jag svarade både på spanska, svenska och engelska, haha. 
 
Igår på dagen så var jag på Target och shoppade saker till mitt rum. Det blev bland annat galgar, täcke, liten matta och örngott. Så nu har jag nog det mesta som behövs här. Jag städade ut mitt rum och passade på att få hjälp av den gamla mannen som är vår städerska här i huset som fixade de en utav de båda igendammade damsugorna. Så äckligt! Lagom när jag hade städat färdigt och gjort i ordning allt så kommer det självklart en klättrandes spindel på väggen. Jag smashar till den med skon men nu vågar jag ju inte ta bort det äckliga på väggen. Men mattias har lovat att ta bort det när han kommer om 51 dagar. Hahah!
 
Idag vet jag inte vad som händer. Jag ska nog gå in till staden och fixa australiensk nummer. Sedan blir det väldigt lugnt. Har suttit i sägen nu hela morgonen och ätit sura bilar och pratat med Elin! 
 
Vi hörs snart igen!
kramar

Jag är rädd för spindlar! Har inte sett någon men det är en typiskt-spindelhus känner jag på mig. Låg en stor död skalbagge under min säng som jag inte tagit bort än.. Den får damsugas upp imorgon.

Haha Johanna, vad jag skrattade när jag läste din kommentar för det var inte meningen att det skulle stå ruin utan rum.

Nu ligger jag iaf här i min säng på mitt rum. Somnar strax! Skriver mer imorgon.

Kram

Nu är jag på skolan och här haft min första introduktion vilket inte var sådär jätte lönt. Men bra att möta människor. När den var slut så gick jag till företaget som jag hyr mitt ruin utav och skrev på lite papper och fick mina nycklar. Så nu kan jag äntligen flytta in.
Nu mellan 1-4 ska vi ha en lektion för alla utbytesstudenter och efter det så ska jag gå till hostelet som ligger ca 20min härifrån, hämta mina saker, ta en taxi till mitt boende och sen måste jag ta mig in till stan igen för att köpa täcke, kudde, lakan och så!

Det känns lite ensamt nu när Linn och Julia och åkt och man går omkring här själv på skolområdet. Men det ändrar väl sig såsmåningom:)

Igårkväll var på en jätte god choklad-restaurang! Mums
På förmiddagen tog vi bussen 20mim till en förort och gick på en gudstjänst i Hillsong! Såå bra! Efteråt blev vi medbjudna på middag på en restaurang. Det var riktigt trevligt!

https://cdn1.cdnme.se/1336594/6-3/pic_5121966bddf2b3355395ffa5.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1336594/6-3/pic_5121966ae087c3116100c1b2.jpg" class="image">

Ja igår var det en riktigt eftermiddag som gällde. När jag kom till hostelet så mötte jag upp två tjejer med svullna ögon. Linn och Julia hade legat i solen hela dagen före och glömt solskyddsfaktorn lite var och här.
Ganska snabbt därefter bytte jag om till shorts och linne eftersom det var jätte varmt och klibbigt! Luftfuktigheten är på topp här. Sen gick jag till skolan och fixade ID-kort, gick på två "klasser" som heter New to Brisbane och Finding Accomondation. Den förstnämnda var onödigt att gå på för jag visste redan allt typ men den andra var bra för då fick jag chans att kolla igenom ett papper från ett företag som har massa studentrum. Det visade sig att det fanns bara ett rum kvar i det hus som en annan svensk tjej som pluggade här förra året har tipsat mig om så jag sa till att jag ville på visning där. Vid 5 skulle de hämta upp mig på skolan så jag skyndade mig tillbaka till hostelet med min packning som jag hade lämnat på skolan och gick/sprang tillbaka, vrålhungrig och genomsvett. Jag kollade på rummet som ligger i ett två våningshus där det finns 24 rum och mitt rum som jag bestämde mig att ta inom 5min ligger på bottenvåningen. Varje våning har två kök och 3 badrum och jag kommer totalt få betala ca 4900kr/månad. Det ska vara 9mins promenad till campus men det är jag väldigt tveksam på!

Så nu är det fritt fram att skicka post till mig på: 12 Vulture Street, West End, QLD 4101 AUSTRALIA.

Jag flyttar in på måndag så det är skönt att slippa med det nu under helgen.

Igårkväll när jag hade skrivit på lite papper på deras kontor så skulle jag möta upp Linn och Julia men det funkar inte alltid att skicka sms så de fick aldrig om vart jag var så jag började gå hemåt. Då öppnade sig himlen och vilket skyfall. När jag kom tillbaka till hostelet så kollade folk på mig för det såg ut som jag hade badat med kläderna på! På kvällen åt vi tacos och satt och pratade ikapp oss om vad som har hänt.


Idag tog vi en riktigt lugn morgon. Linn och Julia har åkt iväg till en park för att kolla på koalor och kängurus men jag kände att jag har ju redan sett det och behövde göra lite ärenden så jag har gått omkring här i stan. Har köpt handduk, matlåda och paraply bland annat.

Ikväll blir det också lugnt tror jag. Skönt att bara umgås!
Jag har något riktigt gott som väntar på hostelet också, nämligen massa godis! Mattias har skickat med bl.a. Marabou Black med Julia! Gissa om jag blev glad. Har ju letat ihjäl mig efter den men nu så ska jag äntligen få smaka den.

På stan idag har jag hittat en affär med så grymt fina träningskläder så om någon känner att de har lite för mycket på sitt konto så får ni gärna sätta över lite till mig för de är inte gratis.
Ska också börja leta gym här. Vill hitta ett som har Les Mills klasser:)

Vi hörs snart igen!
Och här får ni en bild från igår efter löpningen hem i ösregnet.

Nu är jag framme i staden där jag ska bo de kommande 4,5 månaderna! Nu ser jag fram emot att träffa Linn och Julia och leta boende!

Hörs!

Ja nu sitter jag här på flygplatsen i min ensamhet. Lämnade Emma för ca 2 timmar sedan på hostelet och gick ut för att ta bussen kl 03.30 till flygplatsen. Har checkat in min väska och tydligen fick en "heavy weight"-lapp på sig. Undra varför? Nu sitter jag vid Mc'Donalds wifi och ska snart gå igenom säkerhetskontrollen.

Måste berätta om igår eftermiddag. Jag och Emma skulle ju gå omkring i staden och kolla lite men det blev mest affärer hela dagen faktiskt. Vi kom båda hem med en träningstopp och varsin dataväska/skolväska. Kl 18.10 började Body Attack-passet med Lisa Osbourne. För er som inte vet så instruerar ju jag i Body Step och Sh'bam, vilket är så kallad Les Mills-klasser som är förkoregraferade. Dessa klasser kommer från NZ och hon som höll passet igår är en utav de som "hittar på" klasserna! Hon är en så duktig och energifylld instruktör, helt sjukt!
Passet som vi var på heter Body Attack och det är en riktigt jobbig 55mins klass. Mina ben är så trötta idag och jag kommer snart få sån träningsvärk!

När passet var slut så gick vi tillbaka till hostelet och sedan gick vi ut och åt. Jag åt en jätte god lamm-kebab sallad!!
Vi var väl i säng runt 10-tiden men det känns som jag inte sovit något.

Nu måste jag nog gå till säkerhetskontrollen. Vi hörs när jag är i Brisbane!

Kram

Ja! Helt lyrisk efter passet med Lisa Osbourne! Så bra!

När pengarna började ta slut så gick jag och Emma till casinot istället., första gången inne på ett Casino! Helt sjukt ju! Hur många maskiner som helst. Undra hur fullt det är där en fredag och lördagskväll?!
Det känns verkligen som en ond cirkel, för när man väl vinner någon gång så spelar man väl bara mer och mer? Det är lite som Marabou.,om man tar en ruta så vill man bara äta mer! Och det leder ju bara till mer träning och mer tid..
Så det är ju tur att Marabou inte finns i Australien..

Vet ni? Emma hade varit och köpt en jätte god chokladkaka som det stod Happy Valentine's Day på! Så god!
Idag så strosar vi omkring här i Auckland. Går mest i affärer måste jag ändå erkänna.
Nu har vi precis ätit lunch nere vid hamnen och ska snart gå vidare på vår shoppingtur.

Ikväll väntar ett Body Attack pass kö 18,10! Längtar så! Hoppas också det finns några snygga les mills kläder.

Imorgon, eller snarare inatt kl 3.30 så ska jag ta en buss till flygplatsen så jag kommer dit runt 4.15! Mitt flyg till Brisbane går 06.25 och sen landar jag 3timmar och 40min senare, kl07.05 lokal tid!

Ha en bra dag!

Jag och Emma har bara råkat gå in i två smyckesaffärerboch glidit förbi alla fina ringar.,och det är ju lite komiskt hur många män man hittar i sånna butiker idag!

Glad alla hjärtans dag!!

Hej bloggen!

Det är inte lätt att uppdatera här när man inte har bra internet. Inte heller kul att skriva på telefonen. Nu när jag skriver detta så sitter jag i alla fall på vårt Base Hostel i Paihia uppe i Bay of Island. Idag har vi varit ute på en heldagsutflykt upp i det allra nordligaste delarna av NZ. Vår tur började vid 7.15 och vi kom inte så långt med vår buss, snarare bara runt hörnet och sen gick den sönder. Grå, stark luft som kom någonstans ifrån bussen så det var ju bara att hoppa av och vänta på en ny buss. Kl 8 var vi iväg och denna gången gick det bättre. En glas busschaufför också! Dock blev inte vi så glada när han berättade att vår tur skulle vara på ca 44mil: ”Usch, inte en till dag på en buss” var vår tanke.

Första stoppet gjordes vid en subtropisk regnskog där vi tog en liten walk. Helt enorma trädstammar fanns det där. Efter vårt andra stopp som var vårt frukoststopp så fortsatte vi hela vägen upp till den nordligaste punkten. Där möts två hav Indiska oceanen och vad? Och det är en känd fyr där. Där fick vi 45min på oss att promenera runt och ta massa kort. Därefter åkte vi bara 5min ner till en strand och stannade där i lite mer än en timme och åt våra lunchlådor och solade.

Sedan kom vi fram till det roligaste på hela dagen. Busschauffisen tog oss till ett stort sandberg. Det såg lite ut som de där enorma sanddynorna på Fraser Island i Australien om ni kommer ihåg bilder därifrån? I alla fall, där tog vi fram boogie boardsen (Små surfbrädor som man bara ligger på magen på) och gick upp för berget barfota och i oömma kläder. Ungefär 50-60meter nådde toppen och vi klassade backen som en typisk blå slalom backe. Där var det bara att lägga sig ner på brädan och glida ner för berget. Och fort gick det! Två gånger orkade vi åka. Visst hade jag velat åka ner gånger.. om det hade funnits lift!!

På hemvägen stannade vi vid hamnen på ett ställe och åt fish&chips. Vid 19 kom vi tillbaka till hostelet och sedan dess har vi inte gjort så mycket. Emma och jag har varit på jakt efter gratis internet, vilket gick sådär..men jag tror emma lyckades få tag i något bra där hon och martina är nu.

Jag ska nog strax gå och lägga mig. Klockan är bara 10 men vi gick ju upp 6.15 idag så det kanske inte är så konstigt att jag är så trött.

 

Imorgon väntar delfintur på förmiddagen och sedan tar vi bussen tillbaka till Auckland vid 4 och kommer nog fram vid 7-tiden imorgon kväll.

2 hela dagar kvar. Det känns så konstigt!

 

Får njuta för fulla muggar!

Kram

Måste bara berätta om våra två svenska damer på bussen som vi har åkt några sträckor på bussen nu. De är iväg och reser i 4 månader i Australien, NZ och Thailand mestadels. Så häftigt och imponerande att även att man börjar närma sig 70år så hindrar inget dom. Så mamma, nu har jag verkligen underlag för det jag sa igår.
Goa damer som lever som backpacker fast på ett lite lyxigare sätt än vad vi gör. Det var kul att träffa dom och prata om bland annat de olika platserna vi har besökt.

Snart är det god natt här för oss!
Kram

Längtar så att få gå på en les mills klass här i Auckland där alla videos är inspelade och där de bästa instruktörerna instruerar! På torsdag ska jag och Emma gå på ett BodyAttack pass i Studio 1= inspelningsstudion.

Nu sitter vi på en restaurang vid hamnen och ska äta dessert. Chokladkaka och glass väntar jag på!
Mums!

Ibland får man ju faktiskt lyxa till det:)

Nu är vi framme i Auckland! Nu håller vi och checkar in här på hostelet som verka ligga väldigt centralt! Ikväll ska vi nog åka upp i SkyTower som visst ska vara högre upp än Eifeltornet.
Hörs snart igen!

Over and out

God morgon!
Nu är vi färdigpackade och ska strax hoppa på bussen som tar oss till Auckland..
Hur kommer det sig att det blir bara mer och mer packning?

Ja idag har vi sett bubblande lera, stora varma, kokande källor och massa andra konstiga illaluktande saker i en park på förmiddagen. Nu i eftermiddag har det varit poolhäng igen. Riktigt varmt ute idag! Skuggan är precis lagom skön att ligga i.

Nu ska jag och Martina gå och handla lite mat till våra matlådor inför imorgon. Emma ligger kvar i poolen tror jag!
Imorgon går bussen 9.15 härifrån mot Auckland. Jag tror vi ska vara framme där runt 4-tiden. Jag hoppas vi hinner se lite av staden då fast vi kommer ju tillbaka dit igen på kvällen den 13e!
En natt i Auckland väntar och sedan åker vi norrut mot Bay of Island i 3 dagar och 2 nätter.
Kan inte fatta att denna resa är slut om mindre än 6 dagar. Om en vecka är jag i Brisbane med Linn och Julia! Det blir så kul!

Nu får vi njuta det sista här!

Johanna, jag förstår vad du menar när han är förkyld, det är inte lätt att sova då! Sofie, snart kommer ni ju och jag saknar dig! När ni kommer så måste vi fixa så du kan hålla i en koala:)

Hörs snart igen!

Dålig morgon med vår verkligen ogillade busschaufför som hade sagt att bussen skulle gå kl 7.15 men sen gick vid 8 istället. Lite dålig stämning i bussen hjälpte inte när han sedan bara körde förbi de stopp som vi skulle göra utan någon förklaring och sedan inte kunde boka in oss på en aktivitet som han ska kunna, då vi får rabatt!

Men nu behöver vi förmodligen aldrig mer se han.

Skön dag vi poolen sen blev det! Jag har badat riktigt länge idag och Martina har visst precis lagt ut en skön bild på fb.

Nu har vi gått en sväng här i stan och i en park. I parken var det många inhängnade runda små platser som det ryker ifrån. När man gick närmare dom så kände man en illaluktande lukt som luktar ruttna ägg typ. Sen är set kokande vatten eller kokande lera. Här är det väldigt mycket underjordisk aktivitet i form av vulkaner tror jag.

Måste visa bilder när internetet bli bättre. Imorgon ska vi åka på en tur där man får se mer utav sådant.. Jag ska nog förbereda mig inför denna lukt så som Karro gjorde när hon skulle byta blöja på hennes värdbarn; var sin tampong i näsborrarna och ett skitstarkt tuggummi!

Ha de!

God kväll Sverige!
Nu när man har testat avokadon här på NZ så kommer man aldrig vilja äta den hemma i Sverige igen för mums så god den är. Dock ganska dyr., 12kr/st.
Sedan är nog inte det är med båtturen min grej har jag kommit på. För igår på färjan så svajade det rejält och det var inte så kul.. Dessutom så snurrar ju huvudet minst lika mycket efteråt.

Idag har nog varit sämsta bussturen enligt oss alla. Vår busschaufför är ingen man med glatt humör. Utan snarare helt tvärtom-undra om han har funderat på att byta jobb? Ingen guidening för fem öre, han stannade lite när det passade han och vi fick be om att stanna för ett lunchstopp. Vi har ju ändå betalat rätt mycket för bara bussresorna så nu har Martina skickat iväg ett mejl till Magic Bussbolag!

Vi har fått tag på en tvättmaskin som kör varmtvätt så nu håller vi på och tvättar.

När vi kom hit till Taupo så var det i alla fall kanonväder så vi direkt ner till stranden och la oss vid sjön, som är nz's största! Och vet ni? Nu har jag äntligen tagit mitt första dopp här på NZ också! Det var ganska skönt.

Imorgon åker vi vidare med vår bittra chauffis till Rotaroura. Dock åker vi bara mellan 7.15-9.15 på morgonen så det är super skönt!! I Rotaroura ska det lukta väldigt äckligt och det ska finnas varma vattenkällor nära stan som man ska åka och bada i. Vi tänkte även kanske också flasha till det med ett spa-besök!

Snart nattedags!
Kram

Och Janne, underbart att barnen är med och läser och tittar på bilder! Jag visste att de skulle gilla sälarna!

God morgon från Wellington!
Igår kom vi fram hit vid 5-tiden. Vi checkade in och sedan gick vi och åt. Därefter gick vi en promenad genom staden, bla till Botaniska trädgården. Väldigt vacker rosträdgård.
Vi var väldigt trötta så det blev sängdax ganska så tidigt efter en välbehövlig dusch.
Idag var vi uppe med tuppen kl 6.30! Nu sitter vi på bussen mot Taupo! Vi kommer göra lite stopp på vägen och sedan ska vi komma fram till Taupo vid 4. Jag håller på och letar efter en tvättmaskin som tvättar i varmtvätt- de verkar inte ha det och inget blir ju rent i kallvatten.

Have a good one!

Nu är vi framme vid färjan som tar oss till Wellington!

Hörs

Behövdes nästan idag utomhus.. I alla fall till en början, sen blev det lite varmare.
Idag har vi vaknade upp helt frusna på hostelet Old Country House i Christchurch. Riktigt ruggigt väder..
Bussen har tagit oss tillbaka till Kaikoura och vi checkade in på samma hostel som sist. Här har det inte hänt mycket idag kan jag lova. En hel del sittandes framför datorn, en promenad för min del till affären, en promenad upp till en utkiksplats för emma, och en löpartur för martina. Det är väl vad vi kan skryta med idag.
 
Men riktigt skönt att bara ha en slappar dag. Vi alla tre skypade med Helen innan. Så kul! Vi saknar dig men du ser ju ut att ha det bra i Milano. Jag har även fått vara med Mattias och Johanna vid frukostbordet i Kalmar.
Och nu fick jag även prata liten stund med Linn och vi planerade Brisbane lite. Julia och Linn, två tjejer från bibelskolan kommer och hälsar på mig så fort jag kommer till Brisbane. Det blir riktigt kul!!
 
Imorgon åker vi vidare till Picton där vi säger hejdå till södra ön, så kallade Main Land som de säger här, och beger oss vidare till Wellington på norra ön. Det känns bra att lämna denna ö, vi känner oss "färdiga" och redo att gå vidare. Nu vill vi även att vädret ska vända. Vi har ju haft så bra väder hittills och så har det regnat nu i två dagar och varit lite svalare och blåsigare och OJ vad vi klagar. Vi bör nog snart ta en ny "positiv dag"- en dag där man inte ska försöka klaga eller säga något negativt. Väldigt bra med sånna dagar!! TESTA!
 
Vi hörs när vi kommer till norra ön. Tills dess får ni kolla in bilderna jag la upp här tidigare idag!
 
Stor kram till er alla!
Och, jag har tänkt på det så länge nu men om jag glömmer bort lite födelsedagar hit och dit så är dte inte med meningen för här vet jag aldrig vilken dag det är.. men jag såg i min almanacka att Nina fyllde år för ett tag sen så : Grattis i efterskoll! Bättre sent än aldrig!
 
 
Jag och Emma tog linbana upp..
De super-roliga "bilarna" som vi körde..
Och promenaden som vi gick..
Emmas ENORMA glass!!
 
 
Sen måste jag bjuda på en fin bild från ett busstopp när jag inte orkade ta av mig strumporna..
Här kommer bilder från Queenstown..
 
Nevi's Swing
Jag var en aning rädd och skakis..
Jag och Annahita som åkte tillsammans
Och jag ville verkligen inte lämna plattformen
Påväg till Milford Sound
Milford Sound
Massa sälar

Ja idag kom vi tillbaka till Christchurch, här vi började och det regnade för fullt. Så efter lunchen så la vi oss i en soffa och kollade på Hamilton 2an. Precis när filmen var slut så stängde vi av datorn och då började väggarna och fönsterrutorna skaka i ca 5 sek. Och ja, det var ett jordskalv. Lite coolt faktiskt men tur att det inte var värre för det är ju inte ett dugg kul.

Nu ska vi gå och handla mat till en lyxig middag ikväll. Blir nog en film till sen!

Hörde dessutom att det varit drama i Nässjö.. Ni får hålla mig uppdaterade och ta hand om er!
Jocke och Mattias får fortsätta spana!

Stor kram

Våra senaste dagar i Queenstown.

Jag är ledsen för att bloggen inte har blivit uppdaterad. Har inte riktigt tagit mig tid att skriva vad vi har gjort men nu ska ni få en update. I torsdags kom vi hit runt 1-tiden. Då hade jag redan signat upp mig på Nevis Swing och dit åkte jag kl 14. Det tog mig ca 2,5 timme och sedan var jag tillbaka. Då hade martina och emma varit ute och gått upp till ett berg och där uppe hunnit ta en nap (inte oväntat) och sedan mötte jag upp dom här. De hade även varit förbi resebyrån för att fråga om vår resa till Milford Sound dagen efter och vi var visst inbokade på fel datum, den 2a sitället för den 1a och därför fick vi boka om och som tur fanns det 3 platser kvar!!

Vid k 7 mötte vi upp ett helt gäng från bussen och så gick vi och åt på ett ”måste-ställe” här, nämligen Fergburger. Riktigt goda hamburgare!! En partybåt hämtade upp gänget helt gratis men jag valde att stanna på land så jag strosade omkring i lite affärer så länge.

Dagen därefter (igår när jag skriver detta) har jag redan skrivit lite om så det vet ni lite hur det var.  Jag var ganska trött sen på kvällen så jag somnade ganska så lagom tid medans mina andra två resekamrater som jag nu kallar kiwis gick ut på en promenad! Kiwi Nya Zeelands nationaldjur och det är en fågel med en lång näbb som sover på dagarna och är uppe på nätterna, precis så som emma och Martina fungerar, speciellt det där med att sova på dagen! Så idag har vi skämtat om;

Vad är det för liknad mellan Emma och en kiwi? Jo de båda sover på dagen och är pigga på natten.

Vad är det skillnad på en kiwi och Emma? Emma klubbar (nattklubb) på nätterna, det gör inte en kiwi.

Idag har det varit en väldigt rolig dag, i alla fall till en början. Vi gick upp kl 7. Packade, åt frukost, checkade ut, väntade på bussen, lastade in sakerna och gick på bussen och skulle åka TRODDE VI JA! Men det visade ju sig då att vi inte alls var bokade på den bussen och när vi kollade lite närmare så visade hela vårt reseschema att vi ska sova i Queenstown en natt till. Vart är Helen när man behöver henne? Vi hade behövt din koll! Men det var ju bara för att oss ta ut sakerna igen och gå tillbaka in till hostelet och checka in på samma rum igen.

Martina bestämde sig ganska snabbt för att hon ”var tvungen” att hoppa bungy nu när hon hade en extra dag här så hon stack iväg på det. Jag och emma åkte linbanan upp till ett berg och där köpte vi även pass så att man kan ta ännu en linbana och åka upp och köra en go-cart liknande sak på en bana. Verkligen skit kul! Sedan var vi även på en 1,5 timmes promenad bland bergen-så vackert.

Efter det var vi så varma så det passade bra med en glass och det var så billigt!! 3,5 dollar för två kulor och 4 dollar för 3 så det var ju självklart att vi skulle ha tre kulor! Jag som föredrar bägare stod bara och kollade när hon med första kulan täckte hela bärgaren upp till kanten och la sedan på kula nr 2 som gjorde bägaren överfull. Då kollad hon upp på mig och insåg att hon var tvungen att ta en till bägare för kula nr 3. Så jag gick därifrån väldigt nöjd och mätt. Minst lika roligt var det att se Emma få 3 kulor i en strut. Det var STÖRSTA glassen hittills. Nu blir det inte glass på ett par dagar framåt..

..men lakris Ahlgrens bilar hade inte varit fel..

Nu chillar vi bara på rummet och kollar igenom lite bilder och så. Ska nog snart sova för imorgon är det väl dags att vi åker härifrån så jag hoppas det blir rätt. Det som är så kul är ju att vår resa till Milford Sound som vi lite panikslagna fick ändra var ju inte alls fel. Det var ju meningen att vi skulle åkte på den dag nr 3 här men inte fattade vi det. Men nu har ju allt löst sig och imorgon åker vi vidare till Lake Tekapo och stannar där en natt. Sedan är vi tillbaka där vi började, i Christchurch.

Nu skriver jag god natt och tackar för mig! Hörs snart igen!

 

Nu får ni en update från dagen som varit idag.

Idag kom vi i alla fall på bussen och fick åka med. Ny busschaufför-inte alls lika pepp som den andra men nu hade vi i alla fall gratis internet i 30min på bussen varje dag. Alltid kommer det ju något positivt med det negativaJ

Här i Lake Tekapo är det inte så mycket att se. En liten by är det men en stor sjö. Jag och Emma gick ner till sjön och la oss där i någon timme. Jag läste och Emma sov delvis (inte oväntat, eller hur?). Martina hade lite ont i huvudet så hon låg kvar på rummet. Och förresten. När vi kom fram så var det hostelet som vi skulle bo på var fullbokat så de fick flytta över oss till ett Resort. Visst låter det lyxigt? Men det ungefär samma standard ändå.

Nu har vi ätit god wook som vi har lagat. Kvällen blir riktigt lugn. Kanske ska kolla på en film eller köra några mer yatzy-omgångar eller lite Uno.

Jag får lägga upp bilder imorgon för internetet här är från ett annat århundrade.

 

Kram

Nu är vi påväg till Lake Tekapo! Jag har skrivit ett inlägg på min dator som jag uppdaterar när jag kommer fram! Då ska ni också få se fina bilder:)

Kram

Idag har det varit en lång dag. Vi åkte 06.45 härifrån och bussresan tog oss ca 5 timmar med korta stopp och så bra vi framme i Milford Sounds. Där hoppade vi på en båt som tog oss fram i fjorden till havet i 2 timmar. Väldigt vackert!!
Sen tog vi bussen hem igen och kom hit för 2 timmar sen. Vet inte riktigt om det var värt att åka så mycket buss för bra 2 timmars båttur.. Vi är ju lite trötta på att åka buss nu men fint var det!!

Nu ska jag och Emma gå och kolla i lite affärer- precis som vanligt!

Kram