God morgon!
1April idag! JIPPIE!! Vet ni bad det betyder?? Bara 11 dagar kvar till Mattias kommer, jag längtar ihjäl mig!

I lördags så var jag på taget med Sofie.. Vi hade lite tråkigt så vi bestämde att vi skulle gå och plocka en outfit till varandra och såhär blev det:

Och igår pluggade jag lite och Sofie var rastlös och hade inget och göra och försökte få min uppmärksamhet. Hon lyckades när hon hade lagt sig i sängen och låtsades vara dödssjuk. Här kommer en bild på det:

Om någon timme åker vi till surfers paradise. Hörs om någon dag!
Kram

Hej bloggen!
Ida har blivit allt för dålig på att blogga nu för tiden så jag kände att det var min uppgift att ta tag i det här. Jag är Idas andra hälft, blondinen varje brunett behöver. Sofie (idas syster för er som inte känner mig) är det ju självklart som skriver! 
Vad vi har hunnit med på dessa dagarna är bland annat att gå på zoo. vi var på Australian zoo(home of the crocodile hunter). här fick vi se massa djur såsom krokodiler, ormar, kängurus å gris/björnar som jag kallar dom. men det bästa av det bästa va koalorna. som jag längtat efter att se en koala och sååå söta dom va. Fick också hålla i en och den va så fluffig och söt. Hoppas att ida och mattias skaffar en koalabäbis. 
Jag och Ida klappade en fet å lång orm. Pappa mesade och tog kort på oss istället. Vi matade också söta elefanter med lite isberssallad tror jag det va. Dom slemmade ner vår händer men det gjorde ju inget för dom va så söta. våra favoritdjur efter denna dagen va: Sofie-koala, Ida-Tiger och pappa-någon konstig fågel. 
 
Igår var jag med om en traumatisk händelse... OBS! om du som läser nu äter för du äta upp innan du fortsätter läsa.
jag och ida åt exklusiv lunch i husets kök(kyckling å ris). När jag skulle slänga mina rester i papperskorgen kryllade det av 1000 miljoner maskar. bläää. Jag drabbades av panik och kastade pappaerkorgslocket och tog skydd. på golvet i köket låg nu 1000000 maskar och ålade sig. som tur e fanns det en man i huset som kunde hjälpa oss borsta upp alla. Jag och Ida är fortfarande skärrade efter denna händelse men börjar återhämta oss...
på kvällen var det dags för musikal och då var det legally blonde som stod på schemat. Vi var inte jätteinponerade av musikalen(somnade nästan). 
 
Idag är en ny dag som just ju ser ut att bli ganska fin. Ska gå ner till stranden här för att sola lite. Sen får vi se vad som händer. hoppas alla där hemma har en fin påsk med massa goda ägg. puss å kram sean banan.
 

Mamma hade skickat med ett påskägg till oss alla tre. Åh va gott och snällt!
Mums!!

Nu sitter vi på tåget och är påväg till Australian Zoo. Vi är förväntansfulla och ser fram emot att se alla häftiga djur.
Jag trodde att jag bra den mesigaste när det kommer till smådjur och spindlar men det har visat sig att jag inte är den värsta..

Igår var jag i skolan och hade lecture och tutorial. Usch jag fick ännu en uppgift att göra tills efter lovet och känner mig stressad nu.
En inlämningsuppgift som är på 30% av kursen, en annan på 10%, en tenta på 40%, ett grupparbete på 30%.
Hur ska detta gå till? Det blir i alla fall inget avslappnat lov!

Så idag är det zoo som gäller. Imorgon, påskafton så ska vi på Legally Blonde Musical på kvällen. Påskdagen ska vi nog till någon kyrka, skulle vilja hitta någon härlig gospelkyrkan men för mig går det annars bra med Hillsong. Fårse vad pappa och Sofie tycker.
På måndag morgon åker vi till Surfers Paradise och stannar där 2nättet. Det blir skönt!

Ha en riktigt fin påskhelg!
Glad påsk på er alla!

Idag har pappa och Sofie varit med på kvällens föreläsning..

Dagen har bestått utav; skola, tittandes i affärer, fotmassage och pedikyr, och nu ikväll väldigt lugnt.
Sofie och pappa sover som stockar här.,

God natt från Brisbane

Mitt rum har förvandlats till en enda stor säng!

Kl är 16.30 och pappa och Sofie ligger helt utslagna. Ena på mitt rum och den andre på en madrass på baksidan. Haha!
Själv sitter jag här och är lite rastlös.
Borde plugga lite nu när jag har lite tid över men orkar inte.
Idag på vår promenad genom stan så har jag både fått höra kommentarer dom "nu skulle det vara skönt med lite snö" och "såhär varmt trodde jag aldrig det skulle vara".

Undra hur detta kommer gå i mitt lilla rum inatt.. Haha

Kan meddela Nellie också att vi har fått en ny snövit, eller snövit har bytt person- inte är det jag längre:)

Ha en go söndag!

Sitter här på mitt rum, kl är 22.20, har på mig det tunnaste linnet och shortsen jag kan hitta och är så sjukt varm. Mitt rum är rena rama bastu. Öppet fönster och fläkt är de två hjälpmedlen jag får och e verkar inte vilja sammarbeta med mig just nu.
 
Har varit lite dålig på att uppdatera senaste men mitt huvud har tagit kål på mig. Migrän, migrän och sedan lite mer migrän har varit på schemat. Men därimellan har jag faktiskt chockat mig själv genom att börja och skriva färdigt ett litet arbete på samma dag! Effektivitet. 
 
Har även fått mer brev, denna gången från Mariannelund. Och det kom precis i rätt tid. Grädjetårar.
 
Nu är det inte långt kvar till pappa och Sofie kommer. Sofie skickade och sa att de var i Singapore. Hon verkade va ganska trött och tydigen hade hennes "röv somnat på planet" och "det känns just nu som om hon kommer vara jetlaggad till hon blir 50".. Haha, hon är ju för rolig hon! Fårse vilket skick de kommer i imon på morgonen.
 
Jag ska snart försöka sova. Ska upp 05.45. Ta bussen, byta till tåg och vara på flygplatsen 07.00! Jag kanske också kommer vara jetlaggad?
 
Ni får ha en go lördag!
Hörs snart igen.
 
KRAM

Migränen- släng dig i väggen! Jag varken orkar eller hinner detta..
God natt kl 8 för dag nr 2..

STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN KENT OCH SARA!
Idag är det min andra morbrors födelsedag och han fyller också jämt!! Dock 10 yngre än sin storebror.
Det är så smidigt på mammas sida för både morfar och morbröderna fyller i år samma månad och om en fyller jämt så gör de andra det också:)
 
Jag hittade tyvärr inte många bilder på Kent heller på min dator.. och de bilder jag hittade ser han nästan lite farlig ut ibland. Men det är han ju inte. 
Ibland får jag sånt där glass-sug och kan gå och köpa mig ett paket på 0,5 liter och äta upp på en kväll, helt själv. Får lite dåligt samvete ibland över att jag inte kan spara men så kommer jag alltid på något sätt och tänka på Kent för jag vet att han kan åtminstonde äta 2liter glass själv.. :)
Glass-suget och mozartkulor-älskare får jag nog tacka min morbor för den genen!:)
 
Ha en riktigt bra dag!
Och man kan ju nästan tro att det är en skål med glass på bilden till vänster.. men jag tror det är kalles mat!
IDAG ÄR DET MIN MORBROR JANNES FÖDELSEDAG! OCH INTE VILKEN FÖDELSEDAG SOM HELST UTAN HAN FYLLER JÄMT!
Stort grattis på din dag!
Hur känns det? Jag har ju inte ens kommit till hälften så undra hur man känner om 27,5 år. Har du kunnat sova inatt eller har du varit så spänd och nyfiken på vad för överraskningar som kommer under dagen?
 
Här kommer ett litet kollage av de bilderna jag hade möjlighet härifrån på andra sidan jorden. 
Bäst är nog porträttbilden av Sofie som var en tävlning här på bloggen för något år sedan..
En intensiv dag-minst sagt.
Har försökt hinna med så mycket som möjligt. Mycket plugg som måste göras. La precis ifrån mig böckerna och klockan är HALV 10!! Har ni hört? Ibland kommer det fram sidor av mig som inte visas så ofta.
Nu sitter jag här, helt slut i både kropp (efter första Body Pump-passet för iår) och hjärna (från allt plugg).
Är något stressad inför allt som måste skrivas färdigt/påbörjas/läsas den här veckan. Vill hinna med mycket innan pappa och Sofie kommer.
 
Denna veckan är ju dessutom STORA födelsedags veckan i min almanacka. Tror det är 6 födelsedagar som jag vet just nu, varav 2 är ju riktigt stora för i år:)
 
Nu tänker jag lägga mig ner, innan jag somnar sittandes med datorn i famnen. 
Imorgon blir det skolan, läsa och sedan träffa en svensk tjej som jag har mött i Hillsong som kommer från Bollnäs och går i 3an på gymnasiet och gör sin praktik här på ett zoo. Hon är ledig denna veckan och ska åka hem på lördag så då ska jag passa på och visa henne runt om här i Brisbane. Hon ska även sova över här tills på onsdag, då hon ska vidare till Noosa på en dagstur.
Så imorgon eftermiddag blir det ett försök till en lugn och inte stressad eftermiddag.
 
Onsdag, tordag, fredag kommer det därimot bli intensiva med lite pauser för träning. Jag hoppas på lite mer monligt väder så jag inte får så dåligt samvete av att sitta inne. Skickar över solen till er istället där hemma!
 
God natt,
Och ha en riktigt bra måndag!
Här kommer lite bilder från helgen.. förutom den första som jag tog för ett tag sen!

Mattias har under en längre tid kallat mig för "lilla tanten" och egentligen tror jag det kommer från Alle? Men hur som helst så stämmer det rätt bra.
Här ligger jag 22.30, i sängen på täcket med klänningen på för att vila lite och känner att jag inte kan hålla ögonen öppna längre snart. Ja så rolig är jag. Men kom och prata med mig 7.30 eller lite lite tidigare så är jag betydligt piggare.

Jag har i alla fall haft en riktigt bra fredag. Den har bestått i; morgonpromenad, sitta ute och försöka plugga, plugga inne på mitt rum=plågandes, sol+bad vid lagoonen i South bank, Lite mer skolarbete i bibblan, överraskad av nytt brev från mamma!!!! Tack så jätte mycket!, födelsedagsmiddag med riktigt god chicken souvlaki och tzatsiki, och nu är det födelsedagspartyt som fortsätter i köket här borta.

Jag tror jag nöjer mig med att gå upp och kryssa dagens ruta och byta om till pyjamas och släcka.
Imorgon blir det en heldag i Surfers Paradise!

Kram och go helg!

Man kan inte förstå hur skönt jag har det här ibland.
Idag var jag på ett pass på gymmet mellan 9.30-10.30. Efter passet bytte jag bara träningsskorna mot flipflop och gick ut. Solen lyste och det är nog ca 27 grader i skuggan. Så underbart att bara gå i linne och shorts.
Jag tycker att ni borde få lite värme av mig där hemma! 
Jag trivs att gå barfota och slippa säga varenda dag att jag fryser om fötterna. Så härligt!
 
Nu är jag trött i benen och sitter och stirrar in i dataskärmen istället för att plugga. Ska snart värma på spagettin och köttfärsåsen och ta mig en lunch. 
 
Kl 2 börjar min lektion och sedan har jag tutorial mellan 4-5. Ikväll borde jag verkligen plugga.
 
Måste också säga att jag har haft den bästa frukosten här idag. Ni kan ju nästan gissa vad det var.. Marabou! Såå gott! 
 
Ha en bra dag!
 
 

Titta här vad jag fick idag på posten! Gissa om jag blev glad. Längtar till lektionen är slut så jag kan gå hem och smaka på chokladen:)
Ni vet vart jag kommer befinna mig ikväll..
Där chokladen finns;)

Trots att mitt huvud är helt tungt och att jag känner mig lite stressad i skolan så är det en bra dag.. Vet ni varför?

Jag behöver lite hjälp från er, vet inte vad jag ska göra. Jag har haft det väldigt jobbig sedan jag kom hit med drömmar på natten. Drömmer så oroligt och läskiga drömmar som jag kommer ihåg så väl. Ibland vaknar jag upp och vet inte vad som är sant och inte.
Inatt har jag drömt två olika drömmar som jag minns väldigt väl. Vaknar oftast runt kl 3 av drömmen och är då rädd och förvirrad. Och som nu på morgonen när jag ändå sovit 8 timmar så är jag ändå helt slut och vill bara sova.

Någon som vet vad jag kan göra?
Förstår inte varför det är såhär..:(

Nu måste jag i alla fall ta mig upp till mina lektioner.

Ja, jag har bytt till ett annat, mycket finare rum här på ovanvåningen i den "nya" delen av huset. 10 dollar mer i veckan men det är det lätt värt. Dock är det en bastu här inne.. Lite som hos Emma i Melbourne har jag hört. Pratade en lång stund med henne nyss, såå härligt!! De hade haft en riktigt varm dag- 37 grader. Men hon hade inte smällt bort vad jag kunde se.
 
Så idag har jag flyttat upp alla mina saker och insett att jag har väldigt mycket saker..Hmm vad ska jag göra åt det??
Sedan har jag varit i skolan. Svettig cykeltur som vanligt påvägen. Känns som man kissat ner sig efteråt och en dusch mellan tuttarna typ! Jag har varit och handlat och lagat massa matlådor med Flygande Jacob och ris. Mums! 
 
Men igår morse hade jag en riktigt god frukost. Gjorde egna scones och hemmagjord varm choklad. Så gick jag ut och satte mig i linne och short och runt halv 9-tiden är det alldelles lagom varmt ute. Igår eftermiddags så var jag och två norska tjejer, Mette och Inger ute och promenerade. Gick till South Banks, som är en väldigt mysig del av staden vid floden med restauranger, cafeer, poolområdet och gräsplättar att sitta på. Måste blir bättre på att ta bilder och visa er. 
 
Har även varit på en så grym gudstjänst i fredags. Så bra och så rolig. Satt och höll mig för magen när pastorn från kapstaden som har startat upp Hillsong där imiterade sina barn. Såå bra!
Har också varit ute på en power-walk längs med floden och hittat en väldigt bra promenad/spring-sträcka så man slipper alla dess trafikljus.
 
Sen måste jag berätta om ett "nytt" djur som jag upptäckt här! Fladdermöss!!! Så himla många, överallt. Skule gärna vilja få någon bra bild på dom. Fårse om jag lyckas.
 
Nu ska jag försöka ladda upp lite bilder och visa er.
Förresten, kunde ni se filmen jag la upp? Isåfall kan jag lägga upp fler filmer från våran semester:)
 
Kram
 
Jelly Belly-godis
Utanför mitt gamla rum på nedanvåningen..
Utanför mitt gamla rum.. Mitt lilla fönster utan nät och i höjd med markplan
Vår baksida och den nya delen av huset
Cyklarna jag hyr och cyklar på..
Student=Matlådor
Mitt nya rum
Nu trivs jag bra!
Sofie, ska du ch jag dela på en 90-säng? Haha..
 

Hittade en one-piece i lördags till Mattias! Den verkade mysig.. Dock verkade han inte riktigt tycka samma sak..
Haha..

Jag tycker det är för dåligt med bilder här nu..Men har inte fotat något kul på sistonde. Dagarna bara rullar på som vanligt här.
Har testat att nytt gym, bara 2min härifrån. Provade på någon slags cirkeltränings-klass men alldeles för långa intervaller men som ändå körde slut på mig. Skönt med träningsvärk varje dag!!
Hände en läskigt sak igår. Var så nära på att bli påkörd. Skulle gå hem från skolan och gå förbi en mataffär på vägen. Det var kolsvart eftersom jag slutade 19.30. Jag stod och väntade på att det skulle bli grönt och tänkte på att jag verkligen borde köpa mig någon reflex, men har inte sett en enda som har det här? Så blev det grönt och jag gick. Bara det att bilen som skulle svänga in på min gata hade också grönt och såg inte mig. Han kom i full fart och jag blev så rädd så jag bev helt förstelnad. Stod helt still mitt i gatan. Som tur hann han svänga undan! Puuhh. Det var läskigt!
 
Idag har det också varit en läskigt dag. Eller läskigt och läskig, tråkig för flera tjejer i huset. De bokade sina flygresor till lite olika platser som de sa åka till på lovet. Webbsidan som de bokade av har dragit deras pengar och nu står de utan några biljetter. Jag hoppas verkligen det löser sig för dom. Två killar åkte ner till Gold Cast idag för att surfa. När de kom dit så fick de inte hyra brädor för att det var för höga vågor. Så de var inte heller glada. 
 
Men jag har varit ganska glad idag för jag har fått sitta ute i solen på förmiddagen och plugga. Och den stunden jag satt ute syns nu i efterhand. Jag håller tummarna för en fin dag imorgon på min "lediga" dag. Då vill jag cykla bort till lagoonen och lägga mig där och läsa.
 
Nu är det dags att sova! Tidiga morgonar för att få prata med Mattias. Stackars han som får lyssna på en trött och inte så pratglad flickvän..
 
Kram

Perfekt att morfar fick kortet på hans födelsedag!

Ne idag är det ingen vanlig dag, för idag är det morfars 70-års dag! HURRA HURRA HURRA! Och STORT grattis. Om det skulle finnas något som heter äppel-bud så skulle jag skickat äpplen på posten till dig, men nu tror jag inte det finns det. Men det bästa hade ju varit lite karameller från Mariannelund. 
 
Idag är det en seg dag för mig. Förstår inte varför jag är så trött? Jag tog mig upp efter en snoozning idag och var på fötterna 06.40. Men sen på lektionen höll jag på att nicka till. Så pinsamt! Som tur vände det och vi började räkna lite på olika valutor.. vilket gjorde att jag fick annat att tänka på. 
 
Nu i eftermiddag har jag vara varit hemma. Suttit ute och pratat länge med de andra rumskamraterna och försökt läsa lite. Nu är det snart dags att ta sig till gymmet. Funderar på att power-walka dit och sen ta bussen hem. Kanske ska stanna på Coles och införskaffa min lite ingredienser till en kladdkaka. Jag tror de skulle uppskatta det här i huset. 
 
Vi får se om jag orkar.. imorgon kan jag i alla fall sova in lite, har lektioner 4.30-7pm. Sent va?
 
Ha en bra tisdag i Sverige! 
Slapp söndag är det här. Mycket regn och trist väder, men fortafarande varmt. 
Började dagen med att prata med Mattias och Emma. Trevligt! Sedan efter mycket slappar-tid i sängen tog jag mig upp för att äta frukost. Gjorde god gröt. Men hade precis hällt på kanel, äpplen och mjölk och tagit första skeden och insåg hur äcklig mjölken var. Usch! För gammal- trots att utgångsdatumet inte hade gått ut. Det kanske är rötmånad här hela tiden så man måste vara extra försiktig, eller vad tror du Mattias? Haha!
Det var ju bara att göra sig frukost nr 2. Vilket blev ägg, kiwi och lite naturell yogurt. 
Sedan har jag varit på gymmet, crosstrainern, trapporna och lite styrka. Så skönt! 
I eftermiddags har jag varit och handlat, ätit mat och suttit inne på mitt rum och fixat och tagit det lugnt. Riktig slappardag med andra ord.
Imorgon är det en ny vecka och då börjar alla tutorials i alla ämnen. Har aldrig haft det innan men tror det är som workshops eller små diskussions-klasser typ. Hoppas det blir bra! 
 
Idag är det exakt 3 veckor kvar tills pappa och Sofie kommer. Känns som tiden kommer så fort tills dess. Ska ha hunnit med mycket i skolan fram tills dess.
 
Under helgen har jag i alla fall varit på ett Hillsong möte och på ett shoppingmall som var riktigt bra. Tror Sofie skulle vilja åka dit. Annars har det inte hänt så mycket. 
 
En tjej från ovanvåningen kom ner helt chockad idag på morgonen. Hon hade öppnat på locket till en utav soptunnorna och sett massvis med små vita maskar,..som sedan klättade ut över hela golvet. Så sjukt äckligt!!! Det var bara att hämta en utav killarna i huset som fick gå ut med hela soptunnan och sedan sprang tjejen omkring med starkt medel och sprutade på de som var på golvet. Det är alltid något som händer i detta hus..trevliga och mindre trevliga saker! 
 
Nu ska jag slappa vidare!
Ha en bra söndag.
Jag och Mattias läser en gemensam andaktsbok och just idag var det en väldigt tuff utmaning. Det stod:
 
När någon handlar orätt mot dig bör du omedelbart försöka återställa ett gott förhållande. Du skall inte utkräva gottgörelse av den andre, utan hellre söka upp honom för att på nytt skapa ett broderligt band mellan er...Att tid och otid vilja tillrättavisa skapar inte frid utan i stället mer osämja. Vanligtvid hjälper det inte mycket att säga någon sanningen "rakt upp i ansiktet". Det leder snarare till större aggresivitet. Men genom att kärleksfullt bemöta och uppriktigt söka försoning med din broder eller syster som felat, kan du hjälpa honom eller henne att undan för undan mogna fram till insikt om den orätt som begåtts.
Din uppgift är att visa en osviklig vilja till försoning.
 
(Taget ur: Idag är det Guds dag, 1 mars)
 
Vad tycker ni om denna text? Väldigt utmanande skulle jag vilja påstå, men vilken häftigt mål.