..idag var det exakt ett år sen jag åkte till USA. Känns väldigt längesen men ändå gick tiden over there väääldigt fort. Det var mycket man hann med och många man hann lära känna. Jag hade absolut the time of my life. Nu saknaar jag allt där borta väldigt mycket. Men det gäller bara att fokusera och blicka framåt och vara glad/stolt för det man gjort och tagit sig igenom.

Nu har ju då skolan börjat. Hade första förläsningen igår och ja.. blev väldigt uppskrämd ska jag säga. Fattar inte hur detta ska gå, för det är sjukt mycket som ska fixas. Jag läser två kurser parallellt nu och i en utan dom ska vi typ till i slutet av nästa vecka ha ett fadderförtag, läst massa sidor i en bok jag inte ens har, starta ett eget litet företag, eller låtsas (typ som projektarbete).. vill inte veta vad vi ska göra i den andra kursen som vi har föreläsning i idag. Ikväll blir det även finsittning:)

Under veckan så har det hänt mycket. Började förra måndagen med upprop och lite olika informationsföreläsningar. Sedan på kvällen var det cocktail mingle med alla JIBS studenter oh sen drog vi vidare till Karlssons.
Resten av veckan har vi bla haft overallsittning, party på akademien, lååångtråkig föreläsning i kinnarps, city tour i jönköping där vi bla badade utanför stadshotellet och vissa gick väldigt naken modevisning, toga party som var grymt kul!, SWE- nordeuropas största poolparty på rosenlund. Sen igår var det night mission där vi fick en lista på ca 150 saker som vi skulle samla in så fort som möjligt.. polisbil gav 100p. Haha

Nu ska jag gå upp och ta en dusch sen börja läsa igenom massa saker till kurserna och fylla in en jobbansökan till cultural care. Funderar på att jobba på informationsmöterna nämligen.

Ha det så bra!

Puss&kram


overallsittning

city tour- stövelkastning i fontän

bad- 100p för varke person som hoppar i

Toga party
Insparken är igång och det är fullt upp. Saker och aktiviteter hela tiden.
Idag har vi haft overallceremoni.. därmed invigt våra gröna overaller.

Är i Emilies lägenhet och tar det lite lugnt nu men bara om en timma så ska jag ut igen för ikväll väntar fulsittning på kulturhuset med massa spex och därefter är det akademien som väntar. Där alla studenter från alla skolor ska vara.

Så himla härligt att träffa nya människor igen och göra massa galna saker.

Take care.

Ida
Det är rätt trist just nu och det händer inte särskillt mycket i mitt liv så vad ska jag då blogg om?
Vet inte riktigt vad jag gör på dagarna heller. Fixar massa saker till skolan eftersom jag då har bestämt mej att börja plugga. Kom fram till idag att jag kommer bara ta ha ca 1600kr i månaden att leva på jämför med 6000kr i månaden som jag har haft i vana i ett år nu. Hur ska detta gå? Kommer ju få spara i 3 månader för att bara kunna få köpa ett par höststövlar.

Var i Malmö i mån-tis med syster och mamma. Blev lite shopping men måste ändå erkänna att shoppingen är värdelös här, även om malmö är en storstad så känns det som dom inte har någonting. Under mitt år i usa längtade jag många gånger till gina tricot men nu känns det som värsta fjortisaffären. vill ju inte ha samma kläder som min lillasyster och hennes kompisar har..

Nu ska jag ta och lägga mej och läsa Elsas mode som jag fick av Malin innan jag åkte.
Imorgon ska jag skypa med karro, träna, inte gör någonting, kanske städa och på kvällen träffa stoffe.

god natt.
Ja överraskningen som pappa skulle ta med mej på i tisdags var då inte tennis. Det visade sig vara ännu BÄTTRE! De hade pratat med Lovisa så helt plötsligt dök hon bara upp på altanen, precis som jag gjorde när jag kom hem. Mamma och pappa ville tydligen ge igen lite :)
Helt underbart och chockad var jag av att se henne. Hon var här 2 nätter och på de dagarna hon var här hann vi utforska nässjö, dricka vin och äta massa gott, äta lasange hos kusinerna, ha massa magont så därför låg vi bara i sängen en hel eftermiddag och sov. I torsdags åkte vi in till Jönköping och gick omkring och tittade lite. Vid 2 mötte vi upp Emelie och så gick vi till piren och åt och bara satt oich snackade och hade det gött.

I fredags så vet jag faktiskt inte vad jag gjorde? Jo städade hela huset och var hos mormor och morfar och fikade. MUMS! På kvällen kollade jag, mamma och pappa på The Hangover.

Igår, lördags så åkte jag in till Jönköping och köpte en cykel eftersom syrran har tagit över min gamla. Sen mötte jag upp Stoffe och så åkte vi till a6 och gick och kollade lite sen spelade vi äventyrsminigolf vid rosenlundsbadet. Förlorade dock, men med endast 2 löjliga slag. Sen monterade vi ihop min cykel som jag nyss var med hos morfar för att kolla så vi gjort allt rätt och det såg ju bra ut.

Ikväll blir det Sveriges godaste pizza med Nikki och imorgon drar jag och syrran ner till Malmö och shoppar kanske?

Mumsigt fika hos mormor och morfar

Nu har jag varit dålig på att uppdatera här men det känns inte lika kul längre här i Sverige.
I helgen var det kalas men vänner och släkt. Hade riktigt roligt och det är så underbart att träffa alla igen.. men som sagt, känns som jag varit borta i en vecka. Fattar inte hur jag har kunnat längta hem så mycket. Haha!
Annars händer det inte mycket, har packat upp allt jag hade mej med mej och rensat ut massa gamla kläder och saker. Just nu måste jag allvarligt börja fundera på vad jag vill göra till hösten. Funderar på att börja plugga i jönköping först för att testa på hur det känns och så. Men känner mej inte ett dugg taggad. Det ända jagt känner för just nu är att flytta hemifrån. Måste bort från denna stad och vill bo ensam, utan mamma, pappa och syrran. Kanske låter hemskt men har varit så van vid att göra vissa saker ensam så nu är det bara jobbigt.

Så idag ska jag bara ta den lugnt och läsa tidningar och få förhoppningsvis lite inspiration.
Pappa ska även ta med mej på en överrasking kl 4.. hmm..kan det vara tennis?

Have a good one.

Pratade förresten med värdfamiljen igår, härligt att se dom igen! :)

Känns som vanligt igen..

Kaos i mitt rum!

Mumsig lunch ute med familjen.

Mammas och pappas efterlängtade mat.

Nu sitter jag här på flygplatsen i frankfurt och är helt svettigt efter ha burit på mina 4 handbagagesväskor.

Inlägget onsdag den 4 augusti var bara påhittat så här kommer vad jag egentligen gjorde då. Vaknade skiit tidigt, kl 5 och var pigg men bestämde mej för att verkligen första somna om. Vid 7 funkade inte det längre så satte på teven i hopp om att jag skulle sova till teven men icke. Så det var ju lika bra att gå upp och börja fixa de saker jag var stressad över.

Packade det sista, duschade, tvättade lakan och bäddade nytt och städade och slängde ut saker. Blev bara tommare och tommare och till slut såg rummet ut precis så som när jag kom.

Allt kändes bara konstigt hela förmiddagen. Fattade inte riktigt att jag verkligen skulle åka hem.

Vid 12 åkte jag, helena, jack och leah och åt lunch på big papis. Blev en god burgare. Sen åkte vi och hämtade upp barnen på camp och åkte hem och hämtade peter.

I bilen på väg till flygplatsen så kunde jag inte hålla mej.. satt där i baksätet och lipade. Sen började ashley gråta hur mycket som helst och sa varannan sekund: Ida, im gonna miss u. Usch det var hemst att se. Hela hejdå-andet med familjen var bland det jobbigaste jag varit med om. Så fruktansvärt jobbigt att se barnen ledsna. Fast jack fattade inte riktigt just då, han tyckte väl mest det var kul att jag skulle flyga flygplan. Och ryan visar inte att han är ledsen men man såg hur ”nere” han var. Och ashley följde med mej in med väskorna med peter och bara grät hela tiden så peter fick bära henne ut sen. Usch va hemskt.

Så när jag kom fram till check-in-disken var jag helt svullen runt ögonen så det var kanske därför han inte brydde sig om att jag hade 2 väskor när man bara får ha en som väger 23kg och mina vägde 23.3 och 24.5, haha J Sen också 4 handbagagesväskor på det som var MYCKET övervikt. Men tur att jag slapp betala.

Sen gick det rätt fort tills jag fick sätta mej på flyget. Hade lite svårt att gå i gången så en flygvärdinna (fast en man) bara tittade snett på mej och sa: Isnt that a little bit too much? Jag svarade inte och försökte ta mej till min plats.

Min 6 timmar och 50min flygtur gick helt okej. Blev vääääldigt rastlös på slutet och fick kramp i rumpan. Nu sitter jag här som sagt och väntar på mitt andra flyg som går om 2 timmar och 23min. Sen tar det bara 1,35 hem och så landar jag i göteborg.

Bör sova men hur skönt är det här?

Ser fram emot hur jag ska överraska mina nära och kära senare idag.

Kramar Ida

Uppdatering nr 2
Fredag:
Nu har jag kommit hem. Allt gick jätte bra med flyget mellan frankfurt och göteborg. Blev väldigt chockad när jag såg sara på flygplatsen, stående med en svensk flagga i i handen och välkomnade mej hem till sverige. Sen efter att stått och pratat med henne så åkte jag och stoffe hem. Först till kusinerna, sen till sofie på jobbet, sen till andra kusinerna och sen hem till mamma och pappa. Satte mej på altanen och så kom pappa ut och snacka om att han blev chockad.. Som alla andra. Värst var nog kent, hahha!
Igår åkte jag bara omkring till alla. Sen på kvällen kom mormor och morfar och hanna, elin och natalie. Sååå kul!
nu är dte dasg att packa upp lite så åkte ner på stan med mamma.
Ikväll ska jag äta gott, ser fram emto det.

Puss&kram

Idag vaknade jag upp så himla tidigt och var helt svettig av en VÄLDIGT MYSKO dröm. Undrar varför man drömmer egentligen? Aja, hur som helst kunde jag somna om ett tag och vaknade igen precis innan klockan ringde vid kl 8.
Låg bara i sängen och slappade lite sen tog jag en dusch och fixade mej.
Sen vid 11 när jack kom hem från hans klass så lekte jag lite med honom nere i källare.
Sen har det väl inte hänt så mycket mer.
Nu ikväll har jag varit hos Malin och haft en riktig myskväll med alla goa tjejer. Kommer sakna er.
Nehe, dags att göra lite nytta, eller kanske sova?

Kramar Ida

vart har denna dag tagit vägen?
sjukt fort!
Har i alla fall försökt packa, tvätta lite och fixa i ordning på mitt otroligt stökiga rum. Tror jag aldrig har haft såhär stökigt och jag cant strand it!
I morse åkte malin tidigt hem, blev faktiskt väldigt sorligt TILLS vi kom på att vi faktiskt kan ses en snabbis innan jag drar hem mot sverige. Så inget ledsamt hejdå blevd et som tur inte. Vill inte börja fundera sådär ni vet; hmm, undra om jag kommer träffa dej igen? När ses vi nästa gång? Fy va trist för man vet ju aldrig :/

Nu ikväll var vi hemma hos Patrizia och satt ett gäng med våra datorer och bytte bilder och musik. Mysig ikväll.. blev istället för starbucks.

Är det någon där hemma som tycker att vi borde ha nåt liknande, så man ses varje tisdag på nåt ställe? MEn kom ju på att alla bor ju helt utspridda.. jag lever fortfarande i nässjö för 1 år sen. Haha

Dags att läsa och sova.

/Ida.

Min dag har varit överförväntan. Riktigt underbar! Först vaknade jag upp kl 6 i morse och var pigg (som vanligt när jag fyller år eller när det är julafton) Haha. Bestämde mej för att försökte sova lite till men gav upp när kl var 7 så då började jag skypa med mamma och pappa kort efter det.
På förmiddagen gjorde jag inte så mycket. Malin var här så först åt vi frukost och sen skypade jag med Sara och fixade och så. Vid 11 kom massören. Inte vilken massör som helst, utan Ray Allens och David Ortiz massör! Underbart att jag fick massage av min värdfamilj i 1 timme. Smärtfullt med jätte skönt. Det behövdes! Sen tog jag en snabb dusch och åt lite lunch innan jag gick och gjorde fina naglar och tånaglar. KANON :)
När barnen kom hem från camp vid 4-tiden så firade vi mej med tårta och massa presenter. Helt sjukt vad mycket fint jag har fått idag. Berättar en annan dag för hinner inte nu. Men jag är sååååååååååå njöd!
Nu ikväll hade jag fått ett sms om att vi skulle till patriza så jag och malin åkte dit. Där var även vanessa och malin. Och så när vi går in i patrizias hus så dyker Malin T upp från ingenstans och sätter på mej en ögonbindel. Och här börjar äventyret.
Satte oss i bilen och jag försökte verkligen klura ut vart vi var påväg. När vi väl stannade så tog vanessa med mej på en tur, och kan ju påstå att jag kände mej inte helt trygg med henne. Hahah! Mycket skratt.
Tillslut tog de av mej bindeln och där framför mej stod Nathalie, Hannah, Malin, Malin, Patrizia, Oda och Vanessa och vi var utanför the melting pot. En restaurang jag har velat gå till nu ett tag där de bara serverar fondue. Mumsig var det, speciellt efterätten som bestod utav chokladfondue.

Ha haft en så underbar dag helt enkelt. Vill verkligen tacka för alla gratulationer och alla mina underbara kompisar och min värdfamilj. TACK TACK TACK!!

Nu ska jag sova gott.

Jack kom upp till mitt rum idag på morgonen och la sig i min säng.

paket



I lördags morse så började vår roadtrip till Provincetown. Tog oss bara 6 timmar att komma dit med stopp och allt men kul hade vi. Väl där låg vi lite på stranden och bara chillade och tjötade sen gick vi omkring i staden. Nu har jag även varit på ett amerikanskt bröllop som var på stranden så vi passa på att titta på hela ceremonin. Sedan gick vi omkring och visst såg man sjukt många bögar och lesbiska killar och tjejer. HELT SJUKT! Hahah :)
Idag har vi haft en heldag i Boston jag och Malin. Har gått omkring i affärer, tittat på olika saker, legat och sovit i en park och gått längs hamnen. Nu ikväll mötte vi upp Malin, Patrizia och Vanessa och min värdfamilj på min värdpappas restaurang inne i boston hade hade middag. Jag åt god stek och hade verkligen super trevligt! Fick fina saker av min värdfamilj och massa god efterrätt. De har förstått att jag tycker om choklad. MUMS!
Därefter gick vi omkring lite i boston. Fick lite guidad tour utav Malin :)
Den andra Malin, Äng-Malin ligger nu och sover här och det är dags för mej att ocksp krypa ner. Imorgon (idag sverige) är det min födelsedag. Så grattis till mej. Oj, nu slåg den visst över till 12 så nu fyller jag år här också.

Grattis till mormor som också fyller år idag :) Snart kommer jag hem och då ska vi fira! Känns väldigt konstigt att inte ha så många dagar kvar med barnen. Nu de sista jobbdagarna ska jag bara njuta av att jag är här för jag vet att jag kommer sakna det.

Dags att nana.

Have a good one.