Jag vågar nästan inte hoppas, men jag tror faktiskt det har vänt! Jag har blivit bättre.
Igår hade jag en helt feberfri dag. Var dock helt slut på kvällen och inatt har jag vaknat upp flera gånger helt dygnsur men jag känner att jag börjar få mer och mer energi tillbaka! Så himla härligt!
Och så härligt det är att ha Emma här. Så kul med sällskap. Även om nu för stunden har gett sig ut mot South Bank och stan, men solen är ju framme och värmer väldigt skönt så hon gör helt rätt att ha gått ut.
Jag har passat på att dammsugat mitt rum, det var behövligt. Nu kände jag att jag behövde lite vila efter dagens insats, men är inte ett dugg sugen på att lägga mig ner. Är rastlös!!
 
Så nu hoppas jag att medicinerna gör skillnad. Hostan är ju dock ett kapitel för sig.
 
Kan meddela också att min uppgift som skulle vara inlämnad idag har jag fått framflyttad tills den 6e juni. Så skönt! Det var en lättnad när jag fick reda på det igår, har varit så orolig över denna uppgift. 
Så nu kan jag ta helgen att vila upp mig ordentligt för att sedan jobba på med hårt arbete nästa vecka förhoppningsvis.
 
Ikväll blir det nog lite matlagning med norskorna, eller något annat mysigt.
 
Hörs snart igen!
 
 
Ni behöver inte vara oroliga, jag har blivit hemskickade från sjukhuset och akutavdelningen och har blivit väldigt väl behandlad.
Jag har lunginflammation och fick på plats redan två nya tabletter att ta och även antibiotika och näring direkt in i blodet.
 
Har fått med mig 2 sorters tabletter som jag ska ta i 5, repektive 7 dagar. Så nu hoppas jag verkligen att dessa gör skillnad. 
 
Har fått tillbaka febern nu ikväll men äter ipren så jag hoppas den också försvinner snart.
Om några timmar kommer i alla fall Emma. Hon stannar här till söndag och hon har lovat att ta hand om mig.
 
Så nu hoppas jag att jag fått en spark i rätt riktning, det är min bön.
 
Hör av mig imorgon.
 
Take care
Idag är det sämre igen. Lite feber tror jag och sängsittandes. 
Har bokat en ny tid hos doktorn på skolan imorgon kl 09.50 eftersom antibiotikan inte har hjälpt!
Usch va irriterad jag är. 
 
Jag tror det är lunginflammation. Varje gång jag hostar så gör det jätte ont i hela bröstkorgen och det släpper inte.
Annars vet jag inte.. vill bara att det ska försvinna.
Det är inte kul när det känns som man kör ett helt träningspass fast man egentligen bara går till köket och gör sig lite mat. När man dessutom inte har någon matlust med magen skriker efter något.
 
Jag vet, denna bloggen har förvandlats till en riktigt depp och sjukdomsblogg. Men ni följer ju min vardag och så ser min vardag ut just nu.
 
Förresten så tar jag emot alla tips som jag kan få.
Hittills har inga funkat.
 
Febern har lagt sig.. Fast jag vaknar ändå på natten och måste byta om av all svett. Inatt jag jag sova på en handduk. 
Men denna dumma dumma sak som befinner sig i min kropp som gör att jag konstant hostar så det gör ont i hela kroppen och som gör att varje andetag är irriterade vill jag ska gå BORT NUUUU!!
Detta är INTE KUL LÄNGRE och det gör att jag inte kan konsentrera mig på något. Helst vill jag bara ligga i min säng och vila eller sova hela dagen, men då vet jag ju att jag ligger och tittar upp i taket hela natten.
 
Jag tycker jag har försökt med det mesta nu, precis som Håkans och Sunes pappa Rudolf gjorde i julkalendern i avsnittet "julstädning" och delen där "Håkan vill inte städa".
 
R- Snälla Håkan, öppna dörren. (Snälla sjukdom försvinn)
H- Jag vill inte städa. (Sjukdomen försvinner inte)
R- Om du får 10 öre.. (min köpta medicin)
H- Ehh lägg av!!
R- 10 KRONOR!!
H- Bättre kan du!
R- GODIS (saft, vattenmelon), GLASS, STRYYYK 
..
R- Håkan! Om inte du öppnar dörren så måste pappa göra det, och pappa måste göra det med våld!
H- Gör det dådå. 
 
Åh det är ju så man längtar till julen när man tänker på det! 
 
Nu ska jag fortsätta att sitta i min säng och uggla.
 
See you!
Förresten så åker jag idag om en månad! 
 
 
 
 
Jag gick jag till en läkare. Hon lyssnade bland annat på mina lungor och hörde att inte allt stod rätt till.
Så jag fick utskrivet både en inhalator och antibiotika för 5 dagar framåt. Nu hoppas jag verkligen jag börjar gå åt rätt håll. Är trött på detta hostade, svettande och den svåra andningen.
 
Min tråkiga och jobbiga (Ja det var jobbigt att ta sig till alla ställen med tanke på att jag tyckt det var jobbigt att gå till köket tidigare i veckan) gjorde en vänding när jag kom hem och fick syn på ett grönt paket med en välkänd handstil. Tack pappa för paketet!!
 
Nu är det snart läggdags. 
Fårse hur mycket sömn det blir inatt.. resten av folket i huset verkar festa och förra natten blev jag helt galen på dom när de kom den runt halv 3-tiden och stod och pratade väldigt högt här i korridoren utanför och gick med sina klackar så det bara ekade. 

Svettig, kall, svettig, kall.. Ja sådär håller det på.
Vaknade nu på morgonen av att min pyjamas hade bytt färg av allt svett! Så äckligt! Så nu har jag tagit en dusch och känner mig lite fräschare.

Idag står det inte mycket på schemat. Vila, sova och kanske försöka göra något på mitt arbete.

Usch, jag har haft en så dålig natt med feber. Har vaknat ca var 3e timma och frusit, svettats och inte mått bra. 
Och så har något satt sig på luftrören så det blir jobbigt att andas. 
Så nu blir det en dag på rummet.. dock borde jag verkligen åka till skolan-speciellt på lektionen mellan 18-20.. men vet inte om jag kommer orka det. Dessutom måste jag bli frisk snart så jag orkar skriva på mitt arbete.
 
 
Men kan ju passa på att berätta lite om Melbourne. För jag tror inte jag har skrivit så mycket om det?
I lördags när vi kom dit så väkomnades vi med kalla vindar och regn. Riktigt ruskigt väder! Vi mtte upp Emma och Rebecca (båda går i min klass hemma i jkpg) och gick och åt. Därefter spenderades någon timme på en Outlet.
På kvällen så köpte vi mat och lagade i Rebeccas barndomskompis Sannes lägenhet som ligger mitt i smeten. Det var riktigt mysigt. När vi kom till Emma och Rebeccas lägenhet som ligger ca 20 min med tåg utanför city så somnade vi ganska fort efter en intensiv dag.
 
På söndagen så gick vi upp och åt god frukost tillsammans i Emmas iskalla kök. Sedan tog vi tåget in och gick till en marknad. Där åt vi även lunch och bara strosade omkring och hade det mysigt. Sedan på eftermiddag blev det shopping igen. Melbourne är en bra shoppingstad. Synd att det inte bara är lite billigare.
Jag och Emma delade även på en dessert på Max Brenner. Det var mumsigt!
Kvällen avslutades på restaurangen Vapiano.
 
I måndags så åkte jag, Emma och Inger in till stan för att bara gå och kolla mer. Mette hade under söndagen blivit matförgiftad och hade en tuff natt mellan söndagen och måndagen. Så hon låg kvar och vilade.
Vi 3 besökte Melbourne museeum och gick till en vintagegata och bara gick omkring och tog det lugnt. 
 
Sedan var det dags att åka hem. Där var det besöket över. Mycket härligt och kul att få ha sett Melbourne!
 
 
Jag orkar inte bli sjuk. 
Gick till skolan idag för at gå på tutorial och lektion och höll på att frysa ihjäl när jag satt där även om jag har 2 tröjor på mig. Kände att jag inte var riktigt 100. Sedan kl 11.30 när lektionen var slut så promenerade jag till mataffären som ligger mitt i centrum och sedan tog bussen hem.
Har sovit 2,5 timme sedan jag kom hem och är fortfarande helt slut i kroppen. Orkar inte göra något.
Dessutom känner jag att något har satt sig på mina luftrör.. precis så som jag har fått några gånger när jag får en riktigt förkyldning. Dock var det som tur några år sedan jag fick det senast men det hade varit med en inhalator nu som är lite luftrörsvidgande.
 
Så nu är det väl bara för mig att ligga här och vila. Orkar inte en tänka på mig uppgift som jag MÅSTE sätt ång med. Den ska ju vara inne nästa vecka. Hoppas jag är friskare tills imon, för jag måste till skolan hur jag än känner mig.
 
Ha en bra tisdag sverige. 

Redan måndag och vi ska åka tillbaka till Brisbane i eftermiddag.
Igår hade vi en bra dag med shopping, en marknad, busstur, dessert på Max Brenner och middag på Vapiano!
Riktigt mysigt. Så härligt att bara här och träffa Emma och Rebecca!

Idag har vi inte riktigt bestämt vad som ska göras innan kl 3, då vi ska åka till flygplatsen!
Det stod att det skulle bli regn men jag tycker det inte verkar som det blir det. Men man vet ju inte, jag befinner ju mig trots allt i staden som kan ha 4 årstider på en dag.

Dagen började med frukost och vi var hela 17 st från huset. Riktigt mysigt och gott med scones!
Sedan hängde jag och en amerikanska med alla norrmän till skolan för att gå paraden som sedan gick genom staden. Massivs med norrmän, flaggor och musik gjorde det hela till en härlig parad med olika sånger som man inte kunde ett dugg utav:)
Därefter var det ett tal och lite på skolan som jag skippade och cyklade istället tillbaka till huset för att skriva klart en uppgift och sitta ute i solen. Har varit så väldigt fint väder här idag igen. Känns som det är lite varannan dag-väder här nu. Men när det är riktigt fint nu så är det precis som en svensk sommardag!!! 
Imorgon därimot..då blir det annat!
 
Nu ska jag virka lite och sedan är det läggdags för min del. 
Flyget går 9.55 imorgon och då är vi framm i Melbourne 12.20!
Då väntar lunch, busstrip genom staden, outlet och sedan laga god mat tillsammans på kvällen. Både jag, Inger och Mette är riktigt taggade!
 
Hörs snart igen!
 
Här ordnas, fixas, städas och stryks det kläder inför morgondagens festligheter. De där norrmännen går verkligenn inför det. Så kul!
De har fixat så det är kjempe fint i köket inför champagnefrukosten imorgonbitti. Sedan väntar parad med massa norska sånger och mat och gottigheter på skolan. Ser fram emot det! Måste bara leta fram en fin kjole att ha på mig. 
 
Nu är det läggdags här efter en lång dag. Jag har sovit så gott de senaste nätterna och vaknat helt utslagen på morgonen när klockan ringer. För mig är det att sova bra, när man vaknar av klockan och känner jag man helst bara vill somna om. Då känner man att man sover tungt. 
 
Imorgon kväll ska jag visa er bilder! 
Fram tills dess så får ni nog klara er utan..eller nej, jag kan visa er lite gamla bilder:)
 
Denna bilden är tagen för exakt ett år sedan mellan min och emma& Williams lägenhet. Så vackert träd!
Detta känns som det var typ igår.. men det var snart 2 år sedan..
Och snart tar dessa två goingar STUDENTEN! 
Och snart bor jag här igen..
 
Go natt!
 
 
Vi har absolut finaste höst (kalla det sommar)dagen här idag. Jag som senaste igårkväll la in mina flipflop i garderoben för jag har tyckt det varit för kallt att gå omkring i dom tog nu idag fram dom igen.
Det är så underbart fint väder och solen värmer så gott. Bara för at det varit några "kallare" dagar nu så känns det inte som man suttit ute i solen på någon månad. 
 
Så idag har det hittills inte blivit mycket gjort. Har suttit ute och läst inför mitt quiz som jag har senare idag. Sen har jag varit på ett pass på gymmet som kallas Quickfit. 30 intensiva minuter men några "jag kommer aldrig mer kunna gå- moments". Skönt nu efteråt!
God tacopaj med sallad ute i solen på baksidan och nu är det nog dags att kolla över mitt stora arbete som jag måste skriva på. 
 
Om 2 timmar börjar min tutorial, då är det dags för sista quizet i management. Sedan är det "bara" inlämningsuppgiften som är på 60% av betyget som är kvar. Men som tur har jag börjat lite, måste bara fråga om lite småsaker idag, sen har jag nog koll på det förhoppningsvis:)
 
Nu är det dags för lite skolarbete. Men det känns helt okej när man sitter här i sängen och frisk, varm luft kommer in och solen lyser på ens axlar! 
 
Ha de!
 
Jag blir helt galen av att sitta still och bara försöka läsa och förstå. 
Just nu har jag sån längtan till min lägenhet och mina pysselstunder.
Jag är sugen på att göra en ny tavla med någor fint budskap på, sy nya gardiner och dukar, virka något fint, fixa med fotoalbum från resan och tiden här, plantera blommor, gå på loppis och köpa porslin och vasar, och göra en egen matta. 
Men jag får allt ta och vänta.. kanske.. 
När jag går hem från skolan om någon timme så ska jag allt gå förbi en pysselaffär som mattias hittade! Kanske ändå blir något garn inhandlat:)
 
Jag är klar med alla mina delar till mina virkade glassar, det ända jag har kvar är att sätta ihop dom, vilket jag väntar med tills jag kommer hem. Då kan jag både ha glass- och tårtcafé. Då är Du välkommen!!
 
För inte på tala om blåbärssäsongen som börjar om någon månad. Det ser jag också fram emot. Plocka, baka blåbärsmuffins och blåbärspaj och fylla frysen så man kan blåbär till gröten på morgonen. 
Jag och mattias gjorde ju även lingonsylt förra året som blev riktigt bra (har jag hört). Det blir det nog en och annan burk i år också. 
 
Nu tillbaka inte International Finance och varför man ska hedga.
 
Ses!

För att få lite helg så låg/satt jag kvar i sängen idag någon timme på morgonen. Skönt att bara slappa!
Jag ska visa er den första synen jag såg idag när jag satte mig upp kl 07.15, så fint var det!

I övrigt idag så har jag varit på skolan och pluggat. Inte så kul men behövligt!
Vet ju att kommande vecka endast kommer bestå utav 4 pluggdagar då det är stort firande av Norges nationaldag på fredag.

Nu ikväll har jag varit och tränat och sedan druckit blåbärssoppa som Solbritt, Mattias mamma skickade med! Mums!

Nu är det bara chill i sängen med lite go musik. Skön söndagskväll!
Imorgon blir det skola från 8-16 och våran sista förhandling- skönt!

Have a good one!

En lördag eftermiddag och jag sitter vid datorn och drömmer mig bort. Jag som borde researcha lite inför ett stort arbete som jag MÅSTE börja på typ nu! Men just nu går tankarna iväg till alla fina vänner. Barndomsvänner,vänner från skolan, au pair-vänner, jönköpingsvänner från både skolan och kyrkan, mariannelundsvänner, nässjö-vänner - och vännerna här. 
Åh, jag känner bara för att bjuda in allihoppa NU så jag får prata mer er och "ta igen" den senaste tiden. Jag är så nyfiken på hur ni mår, vad ni gör och hur livet är.
 
När jag tänker på alla mina väner runtomkring i världen (ja alla lever ju lite överallt) så blir jag så varm och tacksam. Ni är så bra. Varenda en. Unika och fyllda med personliga egenskaper. 
 
Jag tänker på er! På just dig!
 
 
Påtal om något helt annart så måste jag ju uppdatera er lite om vädret. Det obligatoriska samtalsämnet.
Här har hösten kommit. Speciellt idag. Regnigt och kallt. Vet inte hur många grader.. men leggings och en tunn långärmad klänning var lagom idag. Så kallt är det.
 
Ikväll ska jag hänga med ett gäng från huset och äta pizza och spela bowling. En go lördagskväll!
Om en vecka så ger jag Emma en STOR FET KRAM! Det ser jag fram emot.
 
God morgon Sverige, ha en go lördag. 
 
 

Plugga är helgens ord. "Komma ikapp" och "börja i tid" få bli visdomsorden.

Nu har jag precis kommit hem från Hillsong och ikväll åkte faktiskt en fransk tjej ifrån huset med mig dit, det var väldigt kul!

Blir inte ett långt inlägg detta för jag vill bara lägga ifrån mig telefonen och sova.

Men måste berätta att igår när jag kom hem från skolan- med inte världens bästa humör så låg det ett grönt paket! Gissa om jag blev glad!
Tack snälla mormor och morfar!
Och mums så gott med lite godis. Och inte minst snören.

Idag tog jag med mig jappen till skolan-perfekt plugg paus!
Imorgon kanske det blir en daim:)

Natti natti

Gick en liten omväg idag påväg till skolan.. Bara för att få njuta av det härliga vädret.

Hello!
Ikväll när jag kommer hem från min sista lektion som slutar 19.30 så ska jag sätta mig och skriva en lista på saker som jag ska göra/njuta av/ drömmar.. för de kommande 49 dagarna..

Men nu först; tutorial. Och försöka få tag på Emma, för vi ringer ju om varandra hela tiden.

Ha de!

"Ju mer vi har att göra, desto viktigare är det att vi avsätter tid för vila och återhämtning."

Du kan ju fundera på när du vilar och återhämtar dig under veckorna. Kanske måste vi planera om och avsätta mer tid för detta..

Det kan du ju fundera på under dagen.

Ha en fin dag!

Måndag morgon. Träning, skola, plugg och matlagning hos malin ikväll står på schemat för dagen. Härligt dag!
Men först av allt så tänkte jag berätta lite mer om helgen.
 
I fredags så gav vi oss av strax efter 10 mot Byron Bay. Efter ca 2 timmar så kom vi nästan fram. Missade avfarten och när vi skulle vända och köra tillbaka så började det regna. Då hade några i bilen hört talas om att man borde besöka en liten by/stad som heter Nimbin. Så vi körde dit, vilket skulle ta ca 1 timme.. men tog oss mer 2 timmar än 1 eftersom vägarna dit bestod utav kurvor var 50onde meter. 
Men när vi väl kom dit så visste man direkt att man hade kommit rätt. Väldigt speciellt. Hippie stället nummer 1 alltså. Helt sjukt. Man såg att vi var turister, vi "passade inte in" någosnstans. Färgglada kläder, dreads, harembyxor, tatueringar, barfota och speciella frisyrer var bland annat de skillnder som gjorde dessa människor speciella. 
Sedan denna kultur. Jag tror att denna kultur är att människorna lever väldigt nära naturen och anser att allt som kommer från naturen är bra och ska ta till varas på. För hela tiden såg man "organic coffee", organic food osv. Sen är det ju också deras förhållande med droger. Och detta var verkligen helt sjukt. Jag förstod inte att något som ska vara så farligt och olagligt (både i Sverige och Australien) fanns nu överrallt. Precis överallt. Helt öppet. 
En man som jobbade på ett litet "cafe" berättade om hur bra det var att äta dessa "cookies" mot  hjärta och hjärna, och speciellt när man pluggar och vill ha en extra kick. Öhhhh??
 
Ni förstår ju själva vilken kontrast jag varit med om. Liksom från bibelskolan i höstas till detta nu i helgen. Dessutom verkar ju inte bara dessa cookies finnas i Nimbin längre.. FY!
 
I lördags så hade vi en jätteskönt dag på stranden med alldelles perfekt väder. På eftermiddagen tog jag mig en löpatur som var den finaste löpaturen i mitt liv. Jag sprang på en stig längs med havet och upp till fyren och såg solnedgången. Helt fantastiskt. På kvällen var vi ute och åt på ett mysigt ställe, jag och de andra sju noskarna. Senare så gick vi ut en sväng till vad som skulle vara en bästa klubben i Byron Bay.. men det var inte mycket att hurra för. Kanske berodde det på att vi gick hem lite tidigt?
 
Igår så tog allting sån tid. 8 personer, de flesta slitna efter lördagsnatten. Jag: Pigg och redo att åka vid 9. Men jag tror vi kom iväg vid halv 12. Då åkte vi upp till fyren, där jag hade varit dagen innan och åt frukost tillsammans vid straden och sedan gick vi längs med havet och tog massa kort. 
 
Nu ska vi få se lite bilder:
 
Ett kissestopp vid en macademianodling. Häftigt att se dessa nötter växa på träden. MUMS!
Här börjar bilderna från Nimbin
Frukost vid straden
Här har ni dom- Hela det norska gänget!
Inger och Mette- som jag förövrig har bokat resa med ner till Melbourne!!
Inger och jag
Mette och Malin
Robert och Katrine
 
 
 
 
Precis haft skypedates, mycket trevligt och välbehövligt.
Nu ska en trött Ida gå och lägga sig. Man blir lite trött i huvudet av att lyssna på all norska under en hel helg. Men trevligt har vi haft det. Imorgon berättar jag mer om det, när jag är lite piggare.
 
 
Tänkte att jag kunde visa er en artikel från Kungsporten Nytt som kom ut förra månaden. Jag blev förfrågad om jag kunde ställa upp på en intervju för ett tag sedan och självklart så tackade jag ja. Så kul! 
 
Här är resultatet!
 
Ha en fin kväll till er där hemma!
Ni är saknade. 
 
Puss&kram

Idag väntar en dag stranden-det ska bli så skönt. Jag är ute på en morgonpromenad nu medans de andra fortfarande sover.
Det gick bra igår med att köra hit. Men eftersom det började regna när vi närmade oss Byron bay så bestämde vi oss att besöka en liten stad som skulle visst vara väldigt speciell. Och det var den. Hippies och droger. Folk rökte på helt öppet och nät man gick in i en affär så kunde man köpa droger som låg helt öppet.. Hela staden promotade cannabis-odlingen och marijuana. Helt sjukt! Jag var helt chockad.
Dessutom undrar man ju vad poliserna gör? De gick ju liksom omkring i denna staden och bara blundade??

Eftersom jag tyckte Byron bay var ett hippie-ställe förra gången jag bra här så är det ingenting jämfört med gårdagen besök i den närliggande staden.

Hur som helst. Frukost på staden väntar vi halv 10-det ser jag fram emot. Ska nog köpa mig en vattenmelon! Mums!

Ja strax åker jag och halva huset till Byron Bay över helgen. Jag tror vi kommer bli ca 16st. Vi har hyrt 2 vans som vi ska köra ner i, så jag hoppas det går bra!
Sol, bad och slappa står på schemat. Fallskärmshoppning för vissa.

Vi hörs på söndag igen.
Ha en bra helg allesammans!

Jag vaknade 06.30, det var helt igenmulet och det såg ut som det skulle börja ösregna vilken sekund som helst.
3 timmar senare när jag är påväg till skolan kommer jag på och inser att vädret är helt annorlunda. Strålande sol och inte ett moln.

Hej alla mina 30 läsare. Jag undrar vilka ni alla är:) men kan nog klura ut dom flesta.

1 maj idag! Vad gör ni denna röda dag? Jag ringer då och väcker mamma och stirrar om IBAN,BSB och BIC nummer som krånglar och måste lämnas in så jag kan få tillbaka min deposition.

Dagen började med en promenad med Inger och Mette. Det var både skönt och mysigt. Sedan har jag varit i skolan, har grupparbete bland annat som gör mig galen. Tålamodet sätts på prov.

Nu ligger jag i sängen, med lite magont. Men det går snart över:)

Hoppas ni har en bra dag där hemma!

Här kommer en bild från vår lilla minisemester. Mysig morgon med en grymt snygg kille. Fy va bra jag har det!