Nu har jag gjort gungan eller vad man sager! Det var helt grymt. Jag var sa himla radd nar jag rikt ut pa denna bro och insag hur hogt det var. Sedan spannde vi fast oss, jag och en tyst tjej som ar pa var buss och jag skakade verkligen. Killarna som jobbade dar bara skrattade at mig! 
 
Fritt fall i ca 5 sek 70meter ner och sedan swingandes mot berget. Allt gick valdigt fort men det var ju sjukt vart att gora det! Laskigast var nog nastan nar de skulle dra upp oss igen, det tog typ 2 min. Da fick tyskan underhalla mig igenom att fraga massa fragor om Mattias.
 
Nu ska jag strax ga och mota upp emma och martina sen ska vi ut och ata med 2 tyskar kanske om de vill.
Bilder kommer fran gungan!
 
Kram

Nu har vi kommit fram till queenstown! Jag står i kön och väntar på att checka in och åka iväg till Newis där jag ska åka denna Swing. Är lite nervös må jag säga. Martina och Emma ska ut på en promenad och gå i bergen tror jag.

Detta verkar som en väldigt mysig liten stad, ungefär lika stor/liten som Nässjö men omgiven med fina berg och med massvis med aktiviteter att göra.

Imorgon ska vi ut på en heldags utflykt till Milford Sound- det ska visst vara riktigt vackert. Först en busstur på 3,5h och sen en båttur ut för att se alla fina vyer. Det blir spännande.

Så äntligen är vi på ett ställe mer än en natt. Tyvärr så luktade hela rummet fotsvett..men men!

Vi hörs senare när jag är helt adrenalinklickad från gungan!

Sov gott!

För mitt livs största gunga..

 
God morgon på er där hemma! Här har ni en fin bild både ovan och under på vårt första stopp odag på morgonen. Det är Lake Matheson och bergen som reflekteras i vatttnet! Så vackert.
 
 
 
Under dagen så åkte vi vidare, bla så gjorde vi ett stopp vid denna vy!
Och vid detta vattenfallet
 
Sedan åkte vi vidare till "Blue Pools" där vi gick kanske i 10min, bla över en lång bro. Ungefär sådan som emma står på för att sedan komma till Blue Pools som är precis där bilden visar. Dock så visar det inte det iskalla vattnet under som var så fint men det ser ni lite utav på bilden nedan. Här stannade och kastade mackor. Eller som vi har lärt vår busschufför "Throw sandwishes"
Sedan stannade vi och tog kort på denna vackra sjö!
 
Och vid 4-tiden kom vi fram till Wanaka. Gick ner till sjön och Martina och Emma badade (de är inte kloka). Nu lagar de mat och jag ska anmäla mig på Cruisen nu till Brisbane under introduktionsveckan. 
Imorgon åker vi vidare mot Queenstown. Och kanske blir det lite häftiga saker imon.. Ett Bungy jump-hopp för martinas del? Swing för mig? vill inte berätta mer förresn det är gjort! Haha!
 
G´day mate!
Idag har vi kommit fram till Frans Josef. 
Vi började dagen med att checka ut från vårt YHA-hostel i Greymouth och satte oss på bussen till Frans Josef. Som tur skulle inte denna busstur ta så lång tid idag eftersom de andra dagarna har vi kommit fram mellan 16-17 och då har man varit ganska trött.
Vår busschaufför är hur skön som helst. Har spelar mycket bra musik och toppen idag på bussen var när han och jag satt ocj sjöng Bohemian Rhapsody! Två stopp har vi hunnit med idag.. inte jätte roliga! Ena var en liten stad där de tillverkar många smycken av typ grön sten pch det andra stoppen var vid en liten stad som är känd för sitt guld.
 
Vi kom fram hit vid 12-tiden och då satte vi oss och åt direkt. Vi hade ju redan förberett oss och gjort god pastasallad, precis som dagen innan till lunch. Frans Josef är bara en liten by med en mataffär och det bor bara 500st. Om det inte vore för de enda två glaciärerna på NZ och de höga bergen så vore det ingenting.
Vid halv 1 så hade vi frågat/tjatat på busschauffören att han skulle ta oss upp till "glaciärsparkeringen" och gå en tur med oss. Så det var jag, Emma, Martina, en annan svensk tjej, en holländska och en gammal "grandpa" som hängde med på vår lilla tripp. Gamla grandpa som är en man på 72 från Schwiez orkade inte gå så långt så han fick stanna vid bussen medans vi gick i ca 1,5 timme fram och tillbaka i en dal, ungefär 300m fram till glaciären.
 
Vi kom tillbaka hit för ungefär en timme sedan och då bestämde jag mig för att köpa internet, fast som jag sedan fick av vår nya svenska vän eftersom jag behövde det ikväll till att signa upp mig på en båttur till Brisbane. Men det verkar ha varit översvämmningar i Queensland så skolan var stängd idag. Hoppas inte att det blir lika allvarligt som för 2 år sedan.
Så imorgon får jag köpa mig internet istället så jag har det till kl 19.
 
Emma ligger just nu ute på gräsmattan utanför hostelet och steker. Martina sitter och skriver vykort.
Ikväll tänkte vi att vi skulle försöka streama Sagan om Ringen på min dator. Vi måste ju titta på den när vi är här och får se all natur som den har spelats in på.
 
Sen måste jag bara tack för alla kommentarer här! Det är så kul. Att Sofie inte har sett solen på över 1,5 år är väl lite väl länge? Då hoppas jag inte att det regnar när ni kommer hit.
 
Här kommer lite bilder:
Gårdagens stopp vid Pancake Rocks
Där klipporna är precis som pannkakor ovanpå varandra
En del av vår 20 mins promenad på vårt stopp
Oj, bilden på fel håll igen. Här är i alla fall glaciären som vi gick till idag
Från vänster: Den holländska tjejen, Martina, Emma och Murray, busschauffören
 
Nu ska jag ut i solen!
Kraam
 

En dag på bussen var det idag också. Men med mycket härliga stopp. När vi kom fram var det lite som vanligt här; handla och laga mat men idag så hittar vi en nu stor affär så jag köpte mig till och med en tröja för 70kr och ett fotoalbum.

Nu ikväll har vi varit på en bar och tagit en drink. Nu är vi påväg hem och stannade vi mc donalds.

Imorgon går bussen kl 8 mot Franz Josef och vi kommer dit vid 12 typ! Då ska vi ut och vandra och se glaciärer förhoppningsvis.

Kram

Idag har vi åkt buss i princip hela dagen och hur många kringelikrogvägar som helst. Det liknade bussresan upp till vulkanen Teide på teneriffa. Vi började kl 8.30 i Kaikoura sedan fortsätta vi mot Picton och vidare till Nelson. På vägen har vi stannat några gånger, bla på en vingård. har varit riktigt fina vyer. Många säger att det liknar Norge till en viss del.
Vi kom fram hit vid ca 17 i eftermiddags och då skjutsade våran busschaufför oss till supermarket och så handlade vi lite och så fick vi också åka med hem. Vi lagade god lax, sås och pasta och sedan gav sig martina ut på en löpartur medans jag och emma gick på en promenad. 
Finns ett högt berg här precis intill som vi gick upp för till utkiksplasten. Så fint!
 
Nu har vi duschat och alla sitter vid sina datorer eftersom vi har fått 90min gratis från hostelet.
Imorgon kl 8 åker vi vidare mot Greymounth. 
 
God natt och puss och kram!
 

Här kommer en bild från vår middag! Lite mörk men ni får i alla fall se hur närs havet vi bor.

God natt!
Imorgon hämtar bussen upp oss kl 08.30!

Nu har vi kommit på vår buss som ska ta oss runt på södra ön. Busschauffören började dagen inte så bra för han försov sig minst en timma så nu är vi en timma sena.
Som tur mötte vi två som har åkt med den här bussen redan i 6 dagar och som visste att busschauffören bodde på vårt hostel och som visste att det var bussen som stod snett utanför gatan som vi skulle åka med.
Nu lämnar vi christchurch och åker vidare till karikoua eller hur det stavas. Tror det tar oss 4 timmar dit.

Här kommer en liten senare update. Nu har vi kommit fram och det tog inte alls så lång tid som vi trodde. Här är det väldigt fint! Ganska liten fiskestad och inte så varmt. Nu har till och med jackan åkt på och ett dopp i det ca 15 grader kalla havet ligger långt borta just nu. Solen värmer i alla fall skönt så nu vi ska väl försöka hitta ett ställe i lä. (Sofie, vet du vad jag menar?)


Kram

Äter man hund i detta land?

Vi här checkat in på vårat jätte mysiga hostel som heter Old Countryhouse. Och det ser ut lite som det låter. Nästan som ett vandrahem men små mysiga hus och en innegården med bubbelpool och bastu.

Nu är vi ute och omkring i staden. Läskigt att se hur det ser ut här efter jordbävningen som var för 2 år sedan. Stadens centrum har totalförstörts och är helt inhängnad.

Vädret är precis som svensk sommar! Frisk luft, bara varmt i solen typ och med lite kyliga vindar. Detta är vi inte vana vid..

Nu ska vi gå vidare och kolla på stadens "affärer" som sägs ska vara i stora containrar.

Men vet ni vad jag hittade på vägen? Ett les mills gym!!! Kommer inte bli det enda i detta land! Ser fram emot att gå på ett pass i Auckland!

Kram från oss

Nu har vi kommit fram till Nya Zeeland! Allt har gått bra hit förutom nu med Martinas pass och hennes visum! Vi får försöka lösa det här!

Nu ska vi snart ta oss till hostelet och checka in. Här är det 12 timmars skillnad jämfört med Sverige så det blir rätt att räkna tiden.

Ha det bra! Kram

Har precis varit uppe på restaurangen i Sydney Tower! Väldigt fin vy:)
Nu är det packning och läggdags!

Det blev ändrade planer idag.. Vi 3 splittrade på oss och gjorde alla olika saker. Jag har precis legat och läst på en gräsplätt i Darling Habour. Nu gick jag och satte mig lite i skuggan där det finns wifi och då spelades "Toot Toot chugga chugga Big Red Car" från The Wiggles och påmindes genast av Jacks (mitt värdbarns favoritbarnprogram). Fyra killar som kallas sig för the Wiggles och det är här från Australien. Vi tittade jämt på det tillsammans så jag kan varenda låt utantill! Så kul att de spelade en utav deras låtar här vid en karusell:)

Nu ska jag nog återgå till min läsning ur boken som jag fick av pappa i födelsedagspresent "fjäril i koppel"!

Have a good one!

God morgon!
Denna sista dag i Sydney tillbringar vi pa beachen tankte vi!
Ser ut att bli fint vader har sa da passar vi pa att fa lite sol:)
Ikvall far vi packa och gora fardigt allt eftersom vi aker till flygplatsen imon vid 5.30.
 
Ha en bra dag!
Jaa nu sitter vi här och kl är 23.30 och imorgon är vår sista dag i Sydney. Tiden går verkligen fort!
Dagen har varit riktigt go! Har hunnit med mycket vid datorn. Härligt att få prata med mamma och Mattias också!
I eftermiddags har det inte hänt så mycket mer här. Vi värmde till maten som vi lagade i förgår och sen var vi på resebyrån och fixade det sista inför Nya Zeeland. Där blir det ett riktigt tajt schema! 
 
Vi kommer dit (till Christchurch) den 25e kl 13 någon gång. Den 26 börjar vår trip på södra halvön där vi början utifrån Christchurch. Sedan åker vi runt ön där första stoppet är i Kaikoura. Vi kommer komma tillbaka till Christchurch den 4 feb där vi sedan åker upp till picton och över till Wellington den 6 feb. Därefter fortsätter ví uppåt Auckland. Utifrån Auckland så har vi lagt till en resa som tar oss till den nordligaste punkten på nordön, nämligen Bay of Islands. 
Vi kommer även göra en utflykt utifrån Queenstown en dag där.
 
Ni får hänga med mer när vi är där. Ska försöka hinna blogga så mycket som möjligt!
Nu ska vi sova här!
 
God natt

Tänkte att jag skulle gå och köpa mig ett par stödstrumpor till alla bussresor+ flygresor som vi gör. Det hittade jag ganska snabbt eftersom jag hade tittat ut det igår men jag hamnade visst i shoppingkvarteret. Synd att det bara är så dyrt och att pengarna inte finns i min plånbok..

Bättre jag drar mig mot marknaden i china town tror jag..

Här får ni se en väldigt underhållande "gatumusikant" som stod och dansade i form av lätta benböj och armarna vevandes precis som om han hoppade hopprep. Nästan som Mr Bean.. Denna dans till falska toner av "I want rock n roll all nights, and party every day"..
Haha!

Whitsunday
På Segelbåten
Vinprovningen utanför Brisbane
Brisbane
Snorkling i Barriärrevet utanför Cairns
Emma, Martina och Helen i vattnet
Idag började vi med att gå tillbaka till resebyrån för att fixa med resorna och boendet och så på NZ. tar alltid längre tid än vad man tror med tillslut kom vi ju i alla fall därifrån och gick till bussen som tog oss till Bondi Beach efter ca 40min.  Värt att åka dir fram och tillbaka för 7,20 dollar/person. 
Så där låg vi och stekte och hade det gött. Lite svalare i havet här nere men det svalkade skönt. Om ni skrollar ner lite så skrev jag ett kort inlägg när jag var på stranden för där fanns gratis wifi i 2 timmar!
Sedan strax efter lunch så blev det väldigt monligt så då bestämde vi oss för att promenera till den andra stranden som heter Coogee Beach som vi blivit tipsade om! Den promenaden tog oss ca 1,5 timme längs med havet. Väldigt backigt/klippigt men härligt! Där måste ni gå när ni kommer hit Julia och Linn!
Ett riktigt oväder gick vi mot men som tur försvann det ut mot havet. 
Är lite besviken för att inte ha sett någon haj idag, haha! 
 
Nu gick vi tillbaka till resebyrån för att få lite gratis internet eftersom det är väldigt svårt att få tag på.
Jag och emma ska snart gå och duscha och äta för det har Martina redan gjort.
 
Ikväll funderar vi på att gå bort till darling harbour och sitta och ta det lugnt där och se staden i mörker.
Imorgon så ska Emma och martina gå på zoo hela dagen men jag valde att inte gå med så jag har en dag för mig själv. Förmiddagen kommer spenderas vid datorn då det är dags att registrera sig på klasserna och tutorials i Brisbane. Systemet är lite annorlunda jämfört med sverige!
 
Här kommer lie bilder från vår första dag i sydney, den 20e!
Street showen
Som jag hamnade i..
Jag var lite rädd faktiskt.
Emma, Helen, Martina och jag!
 
Och bilder från idag:
Bondi beach
 
Promenaden
Ovädret!
 
Och om ni vill gå in och kolla en hälsning som vi gjorde i Byron Bay så kolla in på helens blogg:
http://singaporetomilano.tumblr.com/
 
Kram
 
 

Sightseeingtour in Sydney

 

Idag var det dags för en sightseeingtur i Sydney. Vi tänkte att vi skulle gå med turen som hostelet har, där man går till olika delar av Sydney och tittar i typ 5 timmar. Så vi väntade tills 11 nere vid receptionen men på något sätt lyckades vi ändå missa när guiden gick även om han hade varit och pratat med oss om att vi skulle med.

Så jag fick hoppa in som ”guide” och jag, martina, emma och två kanadensiska killar från vårt rum gick vår egen tur hela dagen. Det var riktigt kul faktiskt. Det var nog min socialaste dag hittills på denna resa. Killarna var väldigt easy-going om man säger så. Det spelade ingen roll vart vi gick, de hängde bara på. Bra att ha med killarna så de kunde ta kort på oss. Synd att vi inte gick i affärer för då kunde de ju burit våra kassar. Haha

 

Så idag gick vi bla till darling habour igen, the rock, Habour bridge, operahuset och botanic garden. Kul att ha sett detta! Till en början så var det väldigt molnigt och kanske 23-25 grader, väldigt skönt och bra att gå i. Sen efter lunch så sprack vädret upp och det blev jätte fint och varmt.

 

 

Påväg hem tillbaka till hostelet så stannade vi på Cools och handlade. Sedan så gick vi till en travel agency för att boka buss, hostel och tripper inför NZ. Vi hittade tillslut en buss för 400 dollar som tar oss runt både södra och norra ön. Detta kommer bli väldigt spännande. Vi ska tillbaka dit imon på morgonen för att boka alla hostel och så så vi har det gjort.

 

Eftersom detta tog väldigt lång tid så var vi inte tillbaka på hostelet förrens kl 9 trots att det ligger precis runt hörnet. Vi lagade vår goda mat (kyckling, ris och tsatsiki) och nu har vi precis duschat och ska sova. Resten av våra roomies sitter här på rummet och förfestar och ska ner till baren snart!

 

Nu ska vi gå och lägga oss! God natt

Ligger på stranden och steker! Hoppas på att få se en haj snart! Igår stängde de av stranden några timmar för det var en vithaj!
Uppdaterar mer ikväll!!

Puss

Är det detta glasscafé som ni jobbat på Johanna och Malin?
En sne bild men det är inget att göra åt! Hinner ej fixa..

Kom till Sydney idag kl 10 på morgonen. Bussresan gick sådär. Vi alla kunde inte riktigt sova så bra som vi gjort tidigare och när vi stannade vid kl 6 på morgonen för en 30 minuters paus/frukost så mådde jag jätte illa. Som tur så gick det över tillslut och jag sov riktigt gott i någon timme.

 

Väl framme här så checkade vi in på Wake Up hostel som jag hade fått tips från på facebook (Stort tack!!). Det låg bara någon minut från centralstationen som vi kom till. Vi fick checka in direkt och lämna av våra väskor vilket var väldigt bra!

 

Därefter gick vi mot Darling Harbour och satt ner och åt och gick omkring i lugn och ro och tittade. Vi satte oss nedanför Anderson’s Ice cream och då var det 4 killar som höll på att fixa iordning inför en liten street show. Har sett liknande i New York tidigare och det är alltid lika häftigt hur de kan snurra på huvudet och hoppa i luften. Och på tal om hoppa i luften så behövde de några frivilliga från publiken till slutscenen och då gick ena killen fram till Helen och frågande om hon ville gå upp. Hon vägrade och de frågade mej så jag gick upp. Trodde jag skulle få göra några moves men först skojade de bara med mig så jag fick hålla i en näsduk som ena killen torkade av sig när han var klar. Men sedan drog de upp några andra från publiken och vi fick alla stå på ett led böjda framåt när ena killen hoppade över oss alla.

 

Kl 5 var det dags för Helen att att bege sig till flygplatsen men en buss strax här utanför. Lite ledsamt att hon lämnar oss men hon måste hem och mellanlanda en vecka i sverige innan hennes termin i Milano börjar.

 

Ikväll var vi på gudstjänst i Hillsong. För er som inte vet så är Hillsong Church en stor känd kyrka som finns lite överallt i världen, bla i Stockholm. Vi blev tipsade av Malin (som har bott här i Australien och gått till församlingen i 9mån) att gå till någon utav kvällsgudstjänsterna för de är mer ösiga. Och det kan man ju lugnt säga. Själva kyrkan utanpå såg ut som ett mörkblått parkeringshus och lokalen som var gudstjänsten höll i var typ som ett stor lokal som varit typ ett parkeringshus. Det kanske det har varit? När det startades så släcktes allt ner och det blev som ett stort diskotek med hög musik och massa lampor. Gudstjänsten med predikan och lovsångerna var grymt! Lite svårt att hänga med ibland på allt som sas men annars grymt! Ser så mycket fram emot att gå till Hillsong i Brisbane. Vet dock inte hur Emma tog det. Hon såg lite försträckt ut men blev nog inte helt skrämd. Jag försökte förvarna henne innan mötet att det kunde vara ganska karismatiskt men att hon fick tänka att det är som en fotbollsmatch där man hejar/skriker/applåderar åt ett lag medans här hejar alla på Jesus. 

 

Nu är vi jättetrötta efter inte så mycket sömn inatt på bussen så nu ska vi sova. Detta inlägget får jag publicera imorgon på morgonen här, fast då är det ju kväll för er där hemma!

 

Puss och god natt

Nu är vi framme! Nu ska vi inta staden! Så kul! Första stopp är nog darling habour:)

Kram

Dags för en 14-timmarsresa! Harlem-byxorna är på och vattenflaska påfylld!
God natt, hörs imorgon om vi har internet.

Imorgon börjar vi inta Sydney. På kvällen är det dags för ett Hillsong-möte. Så spännande!

Kram

Åh jag blir så glad av alla era kommentarer! Det gör mig så glad. Även om jag har legat en hel förmiddag på stranden och badat massa!!! så känner man sig ändå inte helt fullbordad. Och det beror nog dels på att jag vet att jag är ifrån många hemifrån och vet att jag kommer vara det ett tag. Ändå tycker jag det är en härlig känsla för då inser man hur mkt familj, släkt och vänner betyder.

Kattis, det kommer nog bli en svår uppgift att hänga med och välja/ta fram balklänningar. Det verkar vara en liten balklänningshysteri hemma? Har Sofie och Nellie bokat helikopter än? Och har Janne och pappa köpt likadana bodyguards-kostymer med färgade glasögon? För det var ju drömmen för ett tag sedan..

Nu blir det stranden någon timme till innan vi ska upp till hostelet som ligger typ 4min ifrån stranden och duscha och packa om inför bussresan. En middag ute alla tillsammans och sedan går bussen runt 21 ikväll. Framme i Sydney någon gång runt 9.30 imon tror jag!

Puss

Vi har haft en riktigt go dag idag. På förmiddagen så gick vi till fyren som ligger högt upp på en udde. Så fint! Sedan har var legat på stranden och bara tagit det lugnt.
Vi lagade middag strax efter 5. Idag blev det en sallad med skinka, ris och ägg i! Mumsigt!

Nu ikväll här vi suttit på stranden och delat på en vinflaska som vi köpte när vi var på vinprovning. Vet inte om man kan kalla det vin för det smakade mer läsk:) det tillsammans med lite vindrutor och chips!

Ikväll ska så vi ha spelkväll istället för igårkväll.

Imorgon checkar vi ut här, Helens sista dag på stranden:(
Åker härifrån vid 20 och tar nattbussen ner till Sydney!

Kramar

Våra jeepar
 
Maneter
 
En helt klar sjö som vi badade i och drack ut
 
Samma sjö/å som slingrade sig ner från berget
 
Martina i jeepen
 
En promenad i regnskogen
 
En annan sjö som vi stannade och badade i
Surfers Paradise
Vårt stökiga hostel
Morgonpromenad i Noosa
Dopp i en sjö på Fraser Island
 

Idag har det varit en riktigt go dag på stranden här i Byron Bay. Vi tog en sovmorgon och sedan gick vi och handlade go frukost och lite annan mat. Vi kom ner till stranden strax efter 11 och låg där tills halv 5. Martina hade sin egna lilla dag idag så hon var ute och promenerade på förmiddagen och kom ner till stranden i 2 timmar och sedan var hon på hostelet.

Stranden och havet var helt underbart idag. Inte för varmt för att ligga och steka och havet var svalkande fast man kunde ändå ligga i.

Efter 5 så gick vi och gjorde pasta med lax+sås/gryta. Riktigt gott även att kryddorna saknas. Vi har varit på en promenad här ikväll längs med stranden och sett solnedgången och nu håller vi på och tvättar och har precis duschat. Havet är väldigt salt så man blir helt vit på armarna av allt salt så att duscha är underbart.

Nu sitter jag här i mina nyinköpta harlem-byxor i min säng på hostelet. Helen strukturerar upp sina kläder och planerar vad hon ska ha på sig på hemresan. Hon har ju tyvärr bara 3 dagar kvar..

 

Ikväll blir det nog en spelkväll här. Yatzy och kortspel kanske. En chicagorunda hade ju inte varit fel, eller hur Nellie, Sofie och Julia??

 

Och kul att ni kommenterar mina blogginläggJ Blir väldigt glad så fortsätt med det!:)

 

Puss och kram från oss!

Jag sitter vid internet nu men har inte datorn med mig där jag redan har skrivit ett inlägg.. Så det kommer ikväll er tid:)

Och det är jätte segt med att ladda upp bilder! Hoppas på bättre internet snart.

Nu är det vi som har stökat ner rummet med all vår tvätt!!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1336594/images/2013/pic_50f7e1a0ddf2b30776e34dd0.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1336594/images/2013/pic_50f7e1a0ddf2b30776e34dd0.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1336594/images/2013/pic_50f7e1bbddf2b3076f226786.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1336594/images/2013/pic_50f7e1bbddf2b3076f226786.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1336594/images/2013/pic_50f7e1c5ddf2b30764840600.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1336594/images/2013/pic_50f7e1c5ddf2b30764840600.jpg" class="image">

Nu har vi kommit fram till Byron Bay. Har checkat in på hostelet i ett 8 bäddsrum som var riktigt äckligt. Väldigt stökigt och så (eller så är det vi som inte tål så mycket). Men vi frågade i alla fall efter ett nytt rum och ikväll så är det fullt så vi ska gå ner imon på morgonen och kolla om de har något tillgängligt.

Blir spännande och se hur detta ställe är i dagsljus! Just nu känns det som om man borde ha dreads, hippie-stil och röka på för att passa in här. Haha!

God natt för vår del!
Och förresten, nu skiljer det 10 timmar!

Kram

Dagen i Brisbane har varit jätte bra. Vid kl 9 i morse så kom Martinas kompis Jenna och hämtade upp oss. Hon bor strax utanför Brisbane och pluggar till sjuksköterska. Första stoppet var några kilometer utanför Brisbane, högt uppe på ett berg men riktigt fin utsikt över hela staden. Där fanns det även olika paths att gå på så vi gick en stund en bush walk. Sedan åkte vi ner till city igen, till south banks. Där tog vi en glass (vanilla with nutella för min del, MUMS) och sedan tog vi färjan en bit på floden. Vi gick omkring lite och sedan åkte vi ca 3 mil utanför Brisbane längs med havet och åt Fish and Chips. Lite speciellt att ha pommes med ketchup på bröd. 

Därefter skulle vi på en LKC- looking for kangaroos cruise. Och gissa om vi hittades kängurus! Massvis på en vingård. Och på vingården hade hon även planerat att vi skulle testa på vinproving. Så där stod vi helt plötsligt och provade vita viner, rött vin, dessert vin och vin för 99 dollar/ flaska. Jag kan ju inte säga att det var jätte gott, men kul var det! Vi hittade ett fruktigt bubbel vin som vi alla tyckte som vi köpte med oss en flaska (men kostade 17 dollar och inte 99) som vi ska testa en kväll i Byron Bay.

Efter lite andra små stopp så åkte vi tillbaka in till city och åt på en kinesiskt ställe. Vi packade in allt bagage i hennes bil och åkte i omgångar till busstationen. Kl 7.30 pm så gick vår buss till Surfers paradise. Vi la märkte till att vårt hostel låg inte alls där vi tänkt oss, nära till staden och stranden, utan istället i en förort typ. Men men det är inget att göra åt. Vi är i alla fall incheckade, martina har startat brandlarmet här en gång genom att gå ut genom dörren som vi absolut inte fick gå ut igenom. Men vi är mycket nöjda för vi har fått ett 4-bäddsrum och det känns skönt. (Förra natten sov vi i ett 20-bäddsrum och det var lite stökigt)

 

Mycket nöjda med dagen! Imorgon väntar en dag i Surfers paradise. Vi ska försöka hinna med så mycket som möjligt eftersom vi lämnar staden vid halv 6 imorgon kväll. Då åker vi vidare till Byron Bay och där ska vi äntligen stanna i 3 nätter. Jag börjar redan tröttna på delar av backpacker-livet. Jobbigt att leva i en resväska och att hålla på och flytta på sig hela tiden och släpa på sakerna. Men det blir nog bra och det är ju bara att bita ihop eftersom det är ju en hel månad kvar. Dock så har vi ju helt fantastiska dagar med många fina platser och fina vyer.

 

Nu ska vi strax sova här!

I Brisbane! Hinner inte skriva mer nu, ska ta bussen till surfers paradise. Kommer dit 21.10 ikväll!

Kram

Ja vi har kommit fram till Brisbane. Och vi hade sånt flyt för när vi kom till busstationen så hade 2 tjejer från samma hostel som vi skulle till suttit och väntat på gratis-bussen i över en timme och den kom precis när vi kom runt hörnet!

Så vi åkte till hostelet och checkade in och jag packade mina saker som jag skulle lämna på skolan och promenerade dit! Det tog ca 20min men det var en härlig promenad längs med vattnet.

Väl på skolan fick jag massa hjälp med kurser och så av en väldigt snäll dam. Känns mycket skönare nu!

Nu har jag precis mött upp de andra tjejerna på Starbucks, de har varit och shoppat lite:) det tar mig ca 5min från skolan till mitt bland affärerna så det lär ju bli en dyr vår!:)

Vi ska snart tillbaka till hostelet och duscha och klä upp oss lite och gå ut och äta.

Imorgon hämtar Martinas vän som bor här som hon träffade i canada och hämtar upp oss och ska visa oss runt i stan!:) bra att ha kontakter!
Om det är någon annan som har kontakter i Brisbane eller som vet boende så säg till!

Ha det bra!

Nu ska vi gå och laga lite biffar med ris och sås. Sedan går bussen ner till busstationen där vi ska hoppa på greyhound ner till Brisbane. Bara 14mil ner dit!

Usch, skakade precis av mig en spindel.. Min fobi har inte blivit bättre sen jag kom hit!

Hörs snart igen!

Fraser Island Igår var det då dags för vår 2 dagars trip till Fraser Island. Trippen började på vårt hostel där vi 24 som skulle med hoppade in i 3 jeepar, varav 8 i varje. Sedan körde 2 timmar och 15min till Rainbowbeach där vi bytte till lite skitigare och större jeepar som sedan tog oss över med hjälp av färjan till Fraser Island. Vår färd började norrut på den långa långa stranden. Efter ett litet tag stannade vi och vår guide skulle visa oss hur vi skulle plocka lite middagsmat. Under små buckor i stranden, ca 5cm ner, döljer sig seashells, alltså typ musslor. Dessa plockade vi och åkte vidare. Nästa stopp blev vid en lite sjö/vattendrag/å. Det finns massor utan sjöar på Fraser Island och de flesta är väldigt rena och klara. Denna klingrade sig som en å till en damm. Vi gick upp på en bro och började i början av ån. Drack lite vatten i det klara vattnet och sedan la vi oss och följde med strömmen neråt. Vattnet var ca 20 grader så det var riktigt svalkande.
 
Under eftermiddagen så gjorde vi stopp och såg bla en berömda skeppet som ligger på stranden och sedan fick vi se en död val som hade skjutsats upp av vågorna och dött för ca 9 månader sedan. Sista stoppen för dagen var att vi skulle vandra till en sjö i 45min. Det var en klibbig och jobbig vandring i skogen på en sandstig och efter att ha nått en riktigt topp så väntade sig något riktigt fint. Där för vandlades hela skogen till en öken typ. Så grymt fint och så oväntat. Nedanför den så låg en riktigt varm sjö och doppet inte precis var svalkande. Måste varit typ 27-28 grader i vattnet. Det blev ett snabbt dopp pga tidsbrist och dessutom såg vi en orm i vattnet som fick alla att springa upp. Guiden berättade senare att det finns ca 300 olika djurarter i den sjön….tur att jag inte visste det innan.
 
Dag 2 två bestod väldigt mycket av guppande väg i massa lös sand. Roligt men också lite otäckt ibland men Martina körde mycket bra. Vi vandrade 45 i regnskogen vilket var härligt men också väldigt varmt. Längs med stigen såg jag massvis med ormhål/spindelhål vilken var skitläskigt tycker jag. Annars var det bara en ödla som vi såg SOM TUR. Vi besökte även en sjö men viktigt vit och härlig strand där vi låg i väldigt länge och göttade oss. Efter lunch begav vi oss tillbaka till Noosa säkert och bra. Vi är mycket nöjda med vår trip och vår gudie. Han var cool och väldigt engagerad.
 
Igår så vaknade vi upp här i Noosa efter en tidig sängstigning för mig, emma och helen (martina var ute på vift med ett gäng och kom hem så pass sent så man inte bör nämna det här). Jag, emma och Helen åkte i alla fall med hostelets egna gratis-minibuss kl 8.15 till Noosas ena nationalpark. Där promenerade vi längs med havet och lite i ”skogen” i ca 2,5 timme. Precis innan vi skulle gå till stranden så visade en kvinna oss en koala. Så himla gullig! De sover på dagen och är svåra att hitta så de sitter i trädavgreningar och smälter rätt bra in men stammen. Men ni ska få se ett kort på din lilla söta nallebjörnen:)
 
Sedan tog i ett dopp, tog det lugnt på stranden, gick tillbaka till hostelet och mtte upp martina och gick och handlade. Köttfärssås och spagetti blev det till lunch och vid 3 tog vi bussen till en större strand på andra sidan av staden. Det blåste rejält och det var hur kul som helst att kasta sig i vågorna. Vi badade i omgångar och när jag och Helen var ute i vattnet så var det så kul att se Helen flyga som en liten vante mellan vågorna och se henne ligga och flyta som en dygnsur hund. Igårkväll kom vi tillbaka till hostelet och bokade resten av bussarna i Australien, satt vid internet, packade om väskorna och jag skrev detta inlägg.
 
Imorgon/idag eller när det nu blir (måndag) så åker vi till Brisbane. Dit kommer vi 15.10 och stannar till kl 18 dagen efter. Därefter är nästa stopp surfers paradise där vi stannar en natt och sedan åker vidare till Byron Bay. Byron Bay ska vara riktigt härligt och fint så där stannar vi 3 nätter och bara slappar och har det skönt. Den 20e kommer vi till Sydney och då åker Helen hem till Sverige medans jag, Emma och Martina stannar där tills den 25e. Nu är det läggdags för min del. God natt! Varma kramar
Vi är tillbaka från vår trip på Fraser Island och vi har haft det helt underbart verkligen!! har tyvärr väldigt dåligt internet här så en bättre uppdatering kommer snart+ underbara bilder! Puss och grattis till körkortet Nellie:)

Ja ungefär så uppdaterade är vi. Vi är inte drabbade av några bränder och har inte hört något om några bräder förutom från er där hemma. Men just nu lever vi i vår egna lilla bubbla som ungefär består utav:
Solskyddsfaktor, har jag bränt mig?, vad ska vi äta? Hur lägger vi upp dagen? Jag är varm!!, Jag är svettig!!, Vad ska vi handla?, Kan man bada här? Finns det internet här? och Ska vi boka..?

Efter en inte lika lätt bussresa så kom vi fram till Noosa tidigare idag. Jag var ganska rädd till och från inatt på bussen, chaufförerna körde som galningar och vägarna kan inte ha varit dom bästa. Har dom inte motorvägar i Australien eller?
Men det har varit en ganska fint utsikt på morgonen från bussen. Jag tycker det är en blandning av Florida och alperna. Mycket växtlighet men har inte sett några kängurus är tyvärr.
Hostelet som vi bor på här var bra och nära både busstationen och havet. Vi bor på samma hostelkedja som vi bodde på i Cairns, nämligen Nomads.
När vi hade checkat in så tog vi på oss löparskorna och bikini och gick på 10 min ner till havet. Och äntligen så kan man bada i havet här!! 25 grader i havet och 28 i luften visade det idag. Inte illa! Det blev inte en lång stund på stranden utan istället ville vi utforska denna lilla mysiga stad med många affärer. Vet ni vad jag hittade? Target!! target är en kedja som jag var på mycket i USA som är typ som Ullared så jg började känna mig som hemma lite. Dessutom har de lite amerikanska varor i hyllorna på supermarket som gör det lite mer "hemma" också.

Nu ikväll har vi fått en introduktion om morgondagens utflykt till Fraser Island. Vi kommer åka ett gäng på 25 st i 3 jeepar härifrån vid 7.30-tiden. Och då måste vi tyvärr åka tillbaka till Rainbowbeach där vi åker över till Fraser Island. Vi har en guide som kör första bilen sedan ska vi andra (de som vill och kan) turas om att köra de andra två bilarna. Vi ska övernatta en natt på ön och sedan är vi tillbaka på lördag kl 17! Fraser Island är världens största sandö och det ska visst vara fantastiskt fint. Vi får väl se:) så nu kommer jag inte att skriva här på 2 dagar igen om ni undrar varför.
Jag kommer nog vilja testa på att köra på fel sida i både bilen och vägen på stranden.. Det lär bli häftigt!! Detta vore något för Mattias annars.

Annars så är det en liten krock här ibland tycker jag. Att gå från bibelskola ut till att träffa på backpackers är lite annorlunda. Men det är både härligt och jobbigt. Vi känner väl lite att vi inte riktigt passar in bland backpackers.

Nu ska jag kolla in nyheterna, har noll koll på vad som händer både hemma och i världen.

Take care!

Nu är vi tillbaka från vår båttrip. Det kommer bli ett ganska kort inlägg för jag skriver från mobilen!
När vi kom fram till båten så kom guiden och ropade till dig alla 25 som skulle med. Han presenterade sig och sedan sa han: The most important on this trip is that you are bringing alcohol, a LOT of alcohol!!
Vi bara tittade på varandra och trodde han skämtade men vi förstod ganska snart att det verkligen var en partybåt vi skulle på. Vår guide/kock och vår chaufför var två killar i 30 års åldern som inte kändes jätte pålitliga så jag har varit väldigt spektisk hela resan. Folket på båten var väl inte riktigt så partysugna som guiden men igårkväll var det lite röj på båten. Vi tjejer var dock inte lika sugna på det och vi gick och la oss ganska tidigt.
Igår så åkte vi till ön Whitsundays och till stranden whitehavenbeach. Den är på topp 10 listan i världens finaste stränder.. Och det kan man ju inte annat än hålla med om. Det var helt fantastiskt fint. Jag har fotat en del trots att de inte rekommenderade att ta med kameran då sandkornen är så fina att de går in i alla elektroniska saker.

Nu är vi i alla fall tillbaka, vilken är såå skönt! Känner mig ganska snurrig och ibland gungar allting fram och tillbaka eftersom vi har i princip varit på båten hela tiden. Tur att vi köpte sjösjuketabletter.

Så sammanfattningsvis har vi varit med om/sett: grönt, varmt hav, massvis med maneter, snorkling med typ våtdränkt eftersom vi varit i vatten där de farliga maneterna finns, sovit precis intill ett sund där allt vatten strömmar ut- alltså mycket hajar, sett en stor farlig spindel (bild kommer snart), lyssnat på världens sämsta musik där svordomar är de vanligaste orden, regn+ solväder.. Ja får fortsätta mer en annan gång!

Ha det bra! Ikväll tar vi bussen ner till Noosa. Det tar oss 19timmar. Hoppas på en lyckad bussresa!

Kram

Nu är det dag 2 här! Vaknade inatt av att det öste ner med regn men vädret just nu verkar bra. Lite molnigt och blåsigt med det är ju bara skönt här.
Igår gick vi och la oss vid halv 10 och komiskt nog så gjorde våra roomies det också. Vaknade kl 8 och duschade, packade om min FULLA resväska (som jag blir helt tokig på. Tur att jag får känna av lite packning på internationella kontoret på skolan i Brisbane när vi kommer dit (15-16jan)).

Sedan gjorde vi god frukost med äggröra och gröt och nu har jag. Emma och Helen legat och läst lite lagoonen Medans Martina ligger och vilar upp sig på hostelet. Hon känner sig inte helt 100.

Snart ska vi gå och äta lunch ute och sedan gå 15min bort till hamnen till båten som vi ska vara vid 14.15! Vid 15 går den ut på havet och vi är i hamn igen 9 jan kl 12. Därefter ska vi sätta oss på en buss kl 19 som tar oss till Noosa (efter 19timmar på bussen).

Vi hörs nästa gång jag får internet.

Kram

 
Malin, du får tyvärr inte en större bild men här är den!

Idag har vi anlänt till Airlie Beach. Bussturen gick över förväntan och vi alla kunde sova ganska så mycket inatt.

Så vi kom hit ca kl 10.50 och då gick vi till hostelet och la in vårt bagage och därefter gick vi ner till lagoonen och badade. Riktigt skönt!! Här får man inte heller bada i havet pga de livsfarliga små maneterna.

Efter en timme vid lagoonen så checkade vi in, köpte mat, lagade mat och nu i eftermiddag har jag, Emma och Helen varit ute och gått på en strandpromenad längs med havet. Mycket vackert! Martina har legat på rummet och vilat och känner sig lite sådär.

Ikväll bir det ganska lugnt här med kanske någon lite lättare måltid ute.

Vårt hostel här är helt okej. Lite mysigt för det är massa små bungalos som 8 personer bor i. Ett partyhostel verkar det som eftersom DJ:n redan början spela musik efter lunch och nu är vi typ de enda som inte sitter vid baren och dricker öl.

 

Imorgon blir det en slapparförmiddag skulle jag tro. Vid 3 så går segelbåten som vi ska med ut i 2 nätter och 2,5 dag. Då kommer vi nog få se den finaste sandstranden vi någonsin sett, nämligen Whitehaven Beach. 2 nätter på båten har vi laddat upp med sjösjuketabletter efter gårdagens tur.

 

För igår var vi ju ute med en båt till barriärrevet ca 1,5 timme utanför cairns. Jag har aldrig varit med om en så STOR gungande båt som denna. Folk spydde i påsar till både höger och vänster. Men det var värt en gungande tur för när vi stannade till vid en plattform mitt ute på havet och slängde oss i med flytväst, snorkelsaker och bikini i det 28 gradiga havet så var det helt fantastisk att se livet under ytan. Knallgula fiskar, regnbågsfärgade fiskar, massa olika koraller och minihaj+ skäldpadda såg man. Dock såg vi inte de två sistnämnda, det gjorde bara Helen som dök på riktigt (hon tog dykarcertifikat för någon månad sedan).

Jag trodde faktiskt jag skulle vara mer rädd än vad jag var.. eftersom jag i vanliga fall aldrig skulle hoppa ut från en trampebåt i havet på Öland men här gick det ändå bra. Det var lite läskigt när korallrevet stupade rakt ner och botten försvann.

 

Eftersom vi kommer vara ute på en segeltur nu i ca 3 dagar så kommer jag inte ha något internet om ni skulle undra varför jag inget skriver här.

Sedan är det lite dåligt med bilder, jag vet. Men att ladda upp en bild tar ca 5min och det har jag inte riktigt tid med. Men det kommer så fort jag har bättre internet. Vore ju även kul att lägga upp någon liten filmJ

 

Ha det så bra där hemma. Och förresten så har jag numera bytt standardfrasen från ”Jag fryser” till ”Jag är svettig”.

+ badkrukan inom mig har försvunnit. Men det kanske beror på att vattnet inte understiger 28grader.

 

Puss&kram

En mycket lyckad dag på havet men en riktigt häftig syn under ytan!

Idag har vi haft vår första heldag här i Cairns. Det var riktigt varmt när vi vaknade och vädret skulle bli sådär inför dagen. Men vi hoppades på så fint väder som möjligt så vi tog gratis-shuffle bussen in till centrum, vilket går på 5min och sedan la vi oss vid poolen. Riktigt varmt med 33 grader i skuggan och UV-strålningen stod på ”extremly dangeruos” så för min del var det solskyddsfaktor 50 på, vilket var behövligt! Några dopp i den sådär svalkande poolen och sedan gick vi och köpte oss lite lätt lunch på mataffären ”Woolworths”.

 I eftermiddag åkte vi tillbaka till hostelet där jag och Martina har powernapat och Emma och Helen planerade senaste dagarna framåt. Sedan tog vi på oss träningskläderna och promenerade in till staden på 30min för att kolla vart vi ska hoppa båten imorgon. För imorgon, lördag ska vi ut hela dagen på en snorklingstur i barriärrevet. Det sägs vara som finast i norra delen så det vill vi ju inte missa. Jag kommer ju va skit rädd med alla dessa fiskar och sköldpaddor simmandes jämte mig så vi får se hur det går.

 Imorgon natt kl 00.25 ska vi ta nattbussen som tar oss härifrån cairns till Airlie beach på ca 10,5 timmar. Vi kommer vara framme i Airlie Beach 11.10 på söndag.

Hela söndagen blir nog ganska slapp då vi inte vet hur mycket sömn vi får på bussen men på måndag börjar vår 2-dagars segeltur till Whitsundays!

Nu är det dags att sova eftersom klockan ställs på 06.00 imorgon bitti och bussen in till stan går 07.00. Då ska vi äta frukost och ta det lite lugnt innan båteturen början 08.30!

 

Ha en så bra!

 

Kram

 

Klockan är kvart över 6 på morgonen och jag kan inte sova en 1sekund mer.. Gick och la oss vid 21.15 igår så det kanske är därför!
Det har regnat här inatt och det känns!! Känns precis som om jag vaknat upp ur en mardröm där en mördare har jagat mig med en yxa. Så klibbigt!
Vi får hoppas att det molniga försvinner framåt förmiddagen och att vi får en riktigt go dag vid poolen.
Vi funderade på att åka ut på en snorkeltur ut i barriärrevet idag egentligen men det blir nog imorgon:)

Och så fick vi tillbaka vårt bagage igårkväll, blev så glada!

God natt Sverige!

Ja det är därför ingen badar i havet fick vi veta!
Vi har utforskat stan nu lite har i Cairns och det är riktigt vart ute.
Vi väntar fortfarande på vårt bagage och hoppas att det snart kommer (helst ikväll) eller imorgon på monnen.
Imorgon planerar vi kanske åka ut på en snorklingsutflykt till barriärrevet.
 
 
Hej på er! Just nu sitter på flygplanet och det är 1 timme kvar till Cairns. Senaste inlägget där jag skrev om att vi var i Singapore och att gaten låg precis intill där vi kom ifrån stämde inte riktigt. I sista stund upptäckte vi att det var fel gate och fick springa till den rätta gaten och som tur var inte låg alltför långt bort. Väl i sätet på flygplanet så upptäcker de ett teknisk fel och vi blir sittandes i 1 timma innan vi kommer iväg. Detta resulterade i dock bara 30 minuters försening men det var dock nog för att vi men INTE vårt bagage kunde komma med flyget mellan Sydney- Cairns. Så ni sitter vi här på flyget och är väl medvetna om att vårt bagage inte är med och vi måste rapportera en bagageförlust så fort vi kommer fram. Förhoppningsvis kan väskorna åka med ett senare plan under dagen så vi kan få dom tills ikväll men det vågar man ju inte lita på. Jag har som tur packat ner en bikini, 2 trosor, en klänning, ett par shorts och ett linne i mitt handbagage men jag ser fram emot att se Emma och Martina bada näck. Malin, så fort vi får tillbaka vår bagage så ska du få se vår snygga flashpacking! Mattias och William, vi saknar er redan! Till er andra: Vi har inte riktigt börjat sakna er riktigt än. Ps. Jag har inte sett något farligt djur (från flygplanet) ännu. Ds Ciao /Ida och Emma

Nu är vi framme! Det är ca 35 grader i skuggan-alltså helt ok!
Väntar på vårt bagage som förhoppningsvis kommer ikväll. Annars är allt toppen:)

Kram

God förmiddag eller god eftermiddag!
Vår långa flygresa har gått jätte bra, helt över förväntan faktiskt.
När vi klev på så fick vi ett comfortkit och sedan serverades middag. Flyget gick 22.30 och när vi hade ätit och så så kollade jag på klockan 24.00 sedan sov jag och emma som stockar och nästa gång jag kollade på klockan var 07.00 och det var 2:48 timmar kvar till landning! Hur gött som helst.
 
Nu har vi landat och vår gate låg precis intill så nu har satt oss ner i en soffa med våra iphones och datorer:)
Det blir inget utforskande av denna flygplats som sägs ha pool..kankse nästa gång!
 
Här på plats är det 30 grader och Emma har redan bytt om till shorts. För min del får det vänta eftersom jag vet att jag kommer frysa ihjäl på flyget annars. OCh nu har vi ju "bara" 8+3 timmars flygresa kvar.
 
Nästa stopp blir Sydney, där landar vi 06.50 Australiensk tid, vilken kanske motsvarar 20.50 svensk tid? 
 
Kita mendengar, som de säger här i Singapore- alltså "Vi hörs"

Allting har gått bra nu också. Precis checkat in och ska stiga på planet om 10min! Nu väntar lååång flygresa..

Och jag ser redan ut som en backpacker;)

Nu befinner vi oss pa Kastrup och har checkat in och allt har gatt bra hittills. Motte upp mamma innan i Malmo och sedan hangde hon med till flygplatsen. Vi fick mycket god lunch sa nu haller vi oss nog en stund:)
 
I frankfurt far vi checka in pa nytt och hoppas pa att fa platser nara varandra for vi har mycket att ta igen har med Martina och hennes aventyr i Canada.
 
Nu far vi snart borja ga mot incheckning, pastigning om 30min typ:)
 
 
Kram fran Ida, Emma och Martina!
Nu sitter vi på tåget påväg ner till Kastrup!
Emma och Martina har jag mött upp och vi är riktigt taggade.
 
Men nu över till nyårsafton.
Vi hade en riktigt rolig kväll hemma hos mattias igår. Vi var 14st och det blev mycket god mat och härlig dans.
70-talstema var kvällens tema och bilderna får säga sitt!
 
Flyget går 17.50 till Frankfurt. Därifrån reser vi vidare i 12:20 timmar till Singapore 22.20.
Ett stopp där och sedan sätter vi oss på en 8 timmars resa till Sydney där vi landar 08.45 den 3 jan, Australiensk tid. Men flygturen är inte slut där, vi flyger vidare 3 timmar och hamnar uppe i norr. Närmare sagt Cairns.
Så den 3 jan kl 10.45 australiensk tid är vi framme. Det motsvarar 01.45 svensk tid tror jag.
 
Här får ni se lite bilder från gårdagen!
 
Vi hörs snart igen!