Idag drar jag och Malin till Karro i Minnesota! Är så taggad :)
Känner mej mycket bättre idag också, fast är fortfarande förkyld.
Har packat färdigt det mesta men försöker ha lite plats över eftersom jag vet att hela lördagen ska spenderas på mall of america! Wiiiho!
Kommer INTE ha med mig datorn, kommer vara en social helg. Hoppas du läser detta Lovisa!!!
Så blir nog inget blogginlägg här på några dagar. Men ni kan ju kolla in Karros blogg på: karolinaljunggren.blogg.se

Landar i Boston igen på söndagkväll kl 10.13!
Ni får önska oss lycka till idag eftersom vi ska mellanlanda och har endast 30min på oss. hahah! Detta är ett äventyr.

Ha en bra helg!

Ida
Att man ska bli sjuk nu?
Känner mej inte bättre idag precis. Helt igentäppt och helt tung i huvudet. Vill bara sova.
Men måste kurera mig inför imorgon. Några tips?

Det är tur att man har så underbara kompisar som piggar upp en i alla fall. Igår skypade jag med Emma, vilket var väldigt roligt och längesen! Idag ringde Karro och piggade upp mig sen skypade jag med Klara!
Jag saknar er där hemma! Längtar att få komma hem och överraska er!

Men ska försöka jobba idag ändå. Sen blir det sängen tidigt ikväll!
Imorgon är det jobb mellan 9-2 sedan åker jag och Malin till flygplatsen. Wiiiho! Och då vet jag att jag kommer må mycket bättre. Ser verkligen fram emot denna toppen helg.

Nehe nu ska jag vila lite med mina bästa vänner förtillfälligt: Vattenflaskan, sängen och nässprayet!

Have a good one!

Köpte en vår/sommar klänning i söndags som jag är helt kär i.



Idag fyller Karro 20 år!!! GRATTIS :)

På torsdag ses vi igen <3

Ska vara kortfattad idag.
Helgen var kanon. Efter kursen på lördagen åkte vi hem till Emma. Slappade och så. Senare på kvällen blev det middag och lite party! Hade verkligen kanon kul. Dans, lekar, sång, gå ner i brygga mm. Slutade med att jag nästan somnade vid pianot. Och sara, jag tror jag skaffat med en ny favoritlåt ;)
På söndagen tog vi tunnelbanan in till Boston och sedan vidare till Lovisa. Därefter till shoppingmallet!
Efter 6 timmar i affärer blev jag några kassar rikare. Köpte träningsjacka, träningsstrumpor, kjol, klänning och ipod skydd..+ lite annat :)
Helgen avslutades på Big Papis!

Måndagen har varit lugnt. Börjar bli förkyld och har ont i halsen så ska sova nuuu! Får ju inte bli sjuk till torsdag då jag och Malin ska ut på äventyr! Ska hälsa på Karro! Wiihho, är så taggad.

God natt

Veckan har gått väldigt fort måste jag säga...men helgen kommer gå ännu fortare!
Började dagen med en löparrunda innan frukosten! Sen på förmiddagen tog jag det bara lugnt och skypade med familjen och lite!
Har jobbat mellan 12-10 idag. Nu ikväll kom först Sara förbi. Satt vid våra datorer samtidigt som vi kollade på baseball. Har blivit värsta baseballsfans nu :) hehe! Lite senare kom även Lovisa, Emelie och Arlinda! Härligt att träffa er tjejer!
Nu är det dags att sova. Ställt klockan på 6.45 imorgon. Då blir det en timmes promenad innan klassen som börjar kl 9. Skönt att ha blivit av med alla credits sen så slipper man tänka på det!
Direkt efter skolan imorgon åker vi med Emma hem och så på kvällen ska hon har typ lite födelsedags fest/middag för hon har fyllt 21. Sover där tills söndag och sen på söndag blir det förhoppningsvis en shoppingdag på mallet!
Har fullt upp hela helgen! Hur ser er helg ut?

Janne, jag har sökt in till lite skolor men jag vet inte om jag ska börja plugga till hösten. Känner mej väl sådär sugen..  och Julia, det vore jätte kul om vi kunde fixa så du kan komma och hälsa på :)
Angående basballsbiljetter så vet jag inte hur mycket de kostar. Vet bara att de är dyra och svåra att få tag på.

God natt!

/Ida

Baseballen igår var då awesome!
Hade inga som helst förväntningar innan matchen eftersom jag visste inte hur spelet funkade eller något och tänkte mest det kunde vara häftigt att ha gått på en baseballmatch någon gång under sitt liv. Nu har jag en helt annan uppfattning för igår var det verkligen kanon!
Sara hade fått biljetterna av sin värdmammas syster och så var hon så snäll och bjöd med mej på matchen! Så strax efter 6 igår mötte jag upp sara i boston. Vi tog tunnelbanan till Fenway Park (baseballs arenan). Det var sjukt mycket folk där och så skulle vi försöka hitta vår sektion och våra platser!
Precis när vi hade hittat våra platser så började matchen. Där satt vi som två fån typ och bara kollade på varandra när resten av publiken skrek och klappade. Vi fattade ju ingenting! Haha :) Men vi började klura ut spelet mer och mer under matchens gång och så frågade vi ett par äldre män som satt jämte oss om hur det funkade lite. De hade nog väldigt roligt åt oss när vi ställde så dumma frågor. Efter 2 timmar så började jag fundera hur egentligen matchen slutar eftersom de inte spelar efter någon speciell tid så fick ringa Karro som fick googla på det, haha :)
Hur som helst så vann Boston i förlängning typ.. eller hur man nu ska förklara det. Matchen var slut strax efter 4 timmar och jag gick därifrån med en väldigt positiv inställning till baseball. Hade hur kul som helst och på slutet var det riktigt spännande när man började fatta hur spelet funkade.

Sara är taggad

Annorlunda stil..

37,518 åskådare




Idag är det Julias födelsedag! Grattis grattis grattis! 18 år :) Wiiiho!
Ringde och vänckte henne idag på 6.30 (00.30 min tid). Tror hon blev lite chockad att jag var i telefonen, hehe.
Ha en toppen jag kusin-vitamin så ses vi snart hoppas jag :)

Baseballen igår var toppen! Red Sox vann i 12 inn. Var riktigt grymt :)
Mer om det kommer senare..

Dags att käka frukost sen jobbar jag 9-7!

Ida

Jag & Julia julafton 2008!

Det blev visst lite fel igår. Baseballen är idag istället!
Ser verkligen fram emot det ikväll, bör nog plugga in lite regler bara kanske!
Men först är det jobb mellan 9-5, sen åker jag då in till Boston och möter upp Sara!

Nu är det dags att ta på sig lite och fixa i ordning rummet!

Have a good one
Wiiho är riktigt glad nu!
Slutar kl 4 idag och ikväll ska jag och Sara på Boston Red Sox, alltså baseball! Kommer bli grymt.
Nu sitter jag hemma hos malin och har precis ätit frukost!
Ska strax ut på en runda till något mall med Malin, hennes föräldrar och Quinn! :)

Känner på mej att detta kommer bli en toppen dag :)

Och mamma och alla andra som är lite förvirrade, vet inte riktigt vad Nina menade med morfar Stefan. Det blev nog bara nåt fel. Tar nog några år tills man kan säga morfar stefan!

Janne, har du varit på samma middag med malin föräldrar på åkarunt? Då paret som lagade maten hade glömt nycklen och lasangen blev bränd?

Ne nu ska vi åka!

take care

Vaknade nyss upp och hade panik och typ grät. Trodde att drömmen jag drömde var verklighet...
Undrar varför man drömmer så konstiga saker ibland? Vad kommer allt ifrån?

Idag är det måndag igen. Jobbar 9.30-7.30! Det och också Boston Maraton här idag som vi nog ska gå ner och titta på eftersom de springer typ på den största gatan här i stan som typ tar 5min att gå till.

Ikväll ska jag nog försöka framkalla lite bilder så jag kan börja scrapbooka januari och feburari.

På tal om en annan sak så satt jag och funderade igår på att när man är borta så här länge hemifrån så saknar man vissa saker som man aldrig trodde man skulle sakna, saker som man gjorde varje dag. Det är härligt att få känna saknaden efter personer och saknaden efter vardagliga saker som man gjorde hemma i lilla Nässjö. Under de 7,5 månaderna jag har varit här har man fått en helt ny syn på vissa saker. Man uppskattar många saker så mycket mer men man inser också att det är vissa saker som inte är så viktiga längre.

Om ni får chansen, ut och res och se nya saker.

Ha en bra dag :)

Kram Ida

I miss this and I miss u

Då har det gått några dagar sen jag skrev här sist. I torsdags var jag hemma hos Malin och träffade hennes föräldrar igen. Var väldigt trevligt :)
I fredags så skypade jag med några och jobbade mellan 12-10. På kvälllen kom Lovisa och Sara så var vi väldigt sociala när en stretchade, en satt och sorterade bilder på datorn och den andra scrapbookade.
Igår hade vi klassen mellan 9-3. Därefter åkte jag hem och bara slappade. Runt 6 kom Lovisa, Emelie, Johan och Sara och hämtade upp mej så åkte vi och handlade och sen åkte vi hem till Lovisa och lagade tacos, tittade på Sunes sommar och bara chillade. Fick även bort lite damm i min dator tack vare Johan och fick lära mej att karantän=fängelse! Haha:)


Nu har vi precis ätit frulle och snart ska hela gänget ut och springa!
Sedan har jag au pair möte, mellan 1.30-5. Idag ska vi får lära oss självförsvar.
Ikväll vet jag inte vad som händer..får se..

See ya!
"Ibland säger jag att framgång bara kommer. Det är inte sant. Du måste få den att komma. När jag bestämmer mig för att göra något ser jag till att det blir gjort. Man kan inte väna på att telefonen ska ringa, utan måste ringa upp själv."

Just nu snurrar många tankar i min skalle. Måste ta och reda ut lite saker.. en utav dessa saker är när jag ska åka hem..
..andra är; vad ska man göra när man kommer hem?..

Jag tror min magkänsla har försvunnit. Vill gärna ha tillbaka den nu tack!


Tittade nyss på en gammal, men väldigt fin bild på några utav de underbara kompisarna jag har!

Dagen:
7.20 Vakna
7.30 Springa
9-7 Jobb
Efter 7 gick jag och Sara till Lovisa för att sedan åka till Starbucks.

Var en stund i parken idag med jack. Asså barn kan ju vara underbara ibland. När solen gick i moln sa han: Ida, turn on the light, I can´t see.
Så himla gulligt!

Måste säga att det var toppen att träffa Malin och hennes föräldrar igår. Har sniffat på linnet som du skickade med mamma, lukar nytvättat hemifrån! Blir extra träning efter hemmakvällspåsen som jag fick av Malins föräldrar. Men mumsigt är det! :)

Nu är det dags att sova. Imorgon väntas skype, styrketräning med Lovisa utomhus, jobb och sedan nåt kul på kvällen!

Ida

Jag har haft en kanon helg i Washington DC. Har hunnit med massa roliga saker och fått se hur mycket som helst!Men jag börjar från början, då vi startade vår tripp.
Kl 8 i fredagsmorse skulle vi träffas på stationen och vi 8.45 började bussturen. Tog allt ungefär 10 timmar! Ganska seegt men helt okej tycker jag ändå, hade ju så bra sällskap. Så vid 6.30 var vi framme. Då checkade vi in på vårt hotell sedan gick vi ett gäng och åt på en restaurang. Det var den godaste maten jag har ätit sedan jag kom hit, smakade precis som mammas :) Haha! Därefter så gick vi till en klubb som hade 4 våningar. Eftersom de flesta var under 21 så fick vi de fina kryssen på händerna som är jätte svårt att skrubba bort. Det var kul att dansa lite, det var ju ett tag sedan. Kom hem ändå rätt tidigt för att vi skulle kunna vara taggade till lördagen.




Lördagen:
Kl 9 började vi guidade tur genom Washington. Det var riktigt kul att se alla byggnader och statyer mm som man har sett på tv innan. Vi fick bland annat se; Lincolnmonumentet, Jeffersonmonumentet, Washingtonmonumentet, Kapitolium, The National Mall mm.  Det var häftigt!

När den guidade turen fick vi chansen att besöka massa museum. Vi gick till Air ans Space museum där man bland annat fick känna på en bit av månen och se hur det går till när jag flyger upp till rymden mm.

Sedan träffade jag Ewelina, så satt vi vara utomhus på gräset mitt inne i Washington i någon timme och bara hade det skönt!

Vid 4 tiden var vi tillbaka på hotellet för att fixa i ordning oss inför kvällens bal. Balen var helt underbar, hade hur kul som helst. Dansade hela kvällen till ett live band som var helt grymma! Hade dock väldigt ont i fötterna sen när vi satte oss på bussen hem på väg mot hotellet igen. Men det var det värt!









Söndag:

Vid 9 tiden så gick vi och ett gäng för att se Vita huset. Sedan satt vi bara i solen och stekte lite. Gick och köpte lite mat till bussresan. Bussen skulle gå vid 12 men gick inte förrän vid 3 pga av att ena bussen hade gått sönder så vi fick vänta på att det skulle komma en ny. Så vi kom hem sent inatt, runt 1.30.



Gårdagens firande blev kalas. Vi tog med Malin på pedikyr, vilket var riktigt härligt att få fötterna mjuka och fina. Tror hon gillade det också! Sedan åkte vi hem hit och åt kladdkaka, gladd, nougatrutor och bullar! MUMS :)

Måste säga att vädret är ju helt mysko här. Igår var det 31 grader, helt sjukt varmt, man kunde knappt vara ute. Turkietvärme i princip. Idag är det bara 15 grader.. eller bara och bara men värmen går verkligen upp och ner. Undra om det här har något att göra med klimatförändringen att göra? Haha :)

Idag har det varit en lugnt dag. Jobbat 8.30-12.30, 4-10.. så jag jobbar fortfarande men barnen ligger och sover och jag har precis packat färdigt till resan imorgon. Åker nämligen till Washington fredag-söndag! Detta ska bli kanonkul! Vet ungefär 10 andra som ska med så det kommer bli ett roligt gäng! På lördag är balen som jag har skrivit om för ett tag sen. Köpte ju en ny klänning så den får ni se i efterhand hur den såg ut.
Surt att inte mammas paket kom idag med det röda läppstiftet, det hade varit snyggt till. Får väl hitta på något annat nu.

Nu ska jag fixa lite till innan mina värdföräldrar kommer hem. Sedan åker jag till Lovisa ikväll och sover där!

Ha en bra helg!

Kram, Ida



GRATTIS MALIN PÅ 20 ÅRSDAGEN!
Idag ska vi fira henne. Kan inte avslöja än vad vi ska göra med henne men kul ska vi ha :)

Familjen, idag/igår.. kl är 00.26 så får väl säga igår, måndag så kom erat påskpaket! Mumsiga saker däri och härligt att läsa smålandstidningen! Fick även ett gulligt mms på mina kusiner idag :)
Haft en härlig dag, dagen avslutades trevligt på starbucks. Träffade 2 nya au pairer idag. Hanna och Nathalie! Nathalie är från Nässjö också och det sjukaste är att hon har varit au pair i Minnesota (där Karro är) innan hon flyttade hit till boston. Kul att vi kan prata om lärare, gymnasiet och olika kompisar som båda vet om!
Världen är då ändå liten..

Dags att sova för att ladda för en skön onsdag med HELA 31 GRADER!! Det ni...

Malin tycker inte om att vara med på bild.. men idag kommer du inte undan :)

Ibland kan det bli lite för allvarligt!

Ibland lite för flummig!

Men alltid lika söt!

Är så glad att jag har en så underbar kompis som dig<3

Så var helgen över. Hade verkligen en kanonhelg här i staterna.
Lördagen började ju då med "plugg" mellan 9-3. Var inte så farligt faktiskt. Fick göra ett litet arbete om en president och sedan redovisa det men annars satt vi bara och lyssnade och tittade på en liten film. När vi slutade så åkte vi med Johan och Emelie och droppade av några saker hemma hos mej sen åkte vi vidare och hämtade upp Lovisa och sedan in mot boston! Hade en underbar biltur med svensk musik. Sommartider och Kung för en dag spelades högt :)
Inne i boston så satte vi oss och stekte i Boston Common, där inte ensamma precis! Hade underbart väder, sådär 25 grader, om inte mer! Jag och Lovisa sprang in på H&M och hann med lite shopping också!
Vid 7 hade vi bokat bord på Fire&Ice. Mumsigt mumsigt! Sedan promenerade vi till Prudential Tower och åt glass på Coldstone. Det är ett ställe som har massa glassmaker och sedan kan du blanda i nästan vad som helst i glassen. Jag tog nog (kom inte ihåg riktigt) vanlijglass med brownie, nötter och colasås! Vid 11 skulle jag ta tåget hem, men det var försenat så efter att ha stått på stationen i 1 timme så kom det iallafall. Var hemma strax efter 12 och då blev det sängen direkt.  
Igår så skypade jag lite med familjen först sedan gick jag ut och tog en löparrunda i det härligt vädret. Vid 2 hängde jag med värdfamilj ut på påskmiddag till det stället där vi åt på Thanksgiving. Mycket gott! Fick jätte fina saker av min värdfamilj! Mass godis och giftcards och presentkort så jag kan gå och göra mina naglar. Blev så glad! Tack!

På eftermiddagen så satt jag ute och läste en bok och lite senare åkte jag till Lovisa. Vi var ute och gick en runda med Alex och en annan au pair också! Därefter slappade vi bara och helgen avslutades med skype med Malin!

Idag, måndag har det varit en vanlig jobbdag. Nu kommer snart Lovisa så ska vi scrapbooka lite. Vädret håller i sig, har varit 22 grader här idag och det ska fortsätta vara varmt i veckan! Hoppas vi får bra väder i Washington i helgen!

Hur har eran helg varit? Jag saknade många av er där hemma! Hade inte suttit fel men lite svensk mat med släkten den här helgen. Men förstår inte att det redan är april och snart så sitter jag på ett plan hem mot Sverige igen. Vart tar tiden vägen?

Fredags:

Jag gjorde väldigt goda nougatrutor av nougaten som mormor har skickat över!

Vi letade påskägg

Och vi hittade påskägg

jag vet inte vad de höll på med.. haha

Påskägg från Lovisa! Tack! :)

Testade balfriyrer!

Lördag:

Boston Common

Underbart väder

Emelie och Johan

Sara och Lovisa

Fire + Ice

Söndag:

Påskmiddag

Ashley och jag

Ryan, Ashley and the easter bunny

Min påskkorg

Mormor och morfar, Tack för påskpaketet idag :)


Har haft en härlig helg här i Boston med underbart väder. Är väldigt trött nu så jag berättar mer imorgon.
God natt!
Idag ska jag sätta mej i skolbänken i 6 timmar..inte kul!
Dessutom har jag inte sovit många timmar och det ska bli klarblå himmel och sådär 20 grader.
I eftermiddag åker vi in till Boston och sätter oss och steker lite i Boston Common. Sedan bli det middag på Fire + Ice!

Glad Påsk på er alla!

Kvällen gjorde denna dag till en kanondag. Jobbade mellan 9- ca 4.30 idag. Direkt när jag slutade åkte jag och hämtade upp Lovisa så tog vi tunnelbanan in till Boston. Vi gick och åt på min värdpappas restaurang och sedan var det dags för hockey. Vi hade sjuuuuka platser, 2a raden till vänster om alla kommentatorer. Så om ni har glömt bort hur jag ser ut så kan ni ju bara kolla på matchen, så ser man lite utav mej och Lovisa lite då och då. Kändes som man satt på isen, helt nice.
Dock förlorade Boston Bruins men vem bryr sig liksom? Coolt att bara ha sett en sådan match på så nära håll.

Igårdagen avslutades också kanon. Gick och kollade på bio och jag är kär! det var nog den bästa filmen jag har sett. Det var nog tur att jag inte läste boken innan för då hade den nog inte blivit lika bra. Men ska abslout läsa den nu i efterhand. Jag rekomenderar abslout denna film MEN ta med näsdukar.

Nu är det strax läggdags. Har sovit alldeles för lite denna vecka och imorgon har jag mycket saker att hinna med innan jobbet.

Jag tycker om er träningsdisskusion på kommetarsfältet. Och jag håller absout med dej Kent; UNNA SIG är väääldigt viktigt!;) Haha! Vad vore världen utan marabou? Tur att det är påskhelg så man kan äta lite mumsiga saker utan att få dåligt samvete.

Glad Påsk!